یک همت پروژه در منطقه ۱۳ اصفهان افتتاح می‌شود/ افزایش ۲۵ درصدی بودجه در ۱۴۰۴

منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان در حاشیه زاینده‌رود و جنوب غربی این کلان‌شهر، با ظرفیت‌های گردشگری، دسترسی به رینگ سوم و امکانات فرهنگی و ورزشی، فرصت‌های توسعه‌ای گسترده‌ای دارد؛ مدیر منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار ایمنا به تشریح پروژه‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های این منطقه پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، متعاقب طرح پیشنهادی شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با طرح تقسیم‌بندی و محدوده‌های پیشنهادی شهرداری اصفهان برای تبدیل ۱۱ منطقه به ۱۳ منطقه، مهر ۱۳۸۵ پیشنهادی ارائه شد و بر اساس مفاد بند ۳۴ الحاقی به ماده ۷۱ قانون تشکیلات شورای اسلامی شهر به تصویب رسید.

بر این اساس، منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان فروردین ۱۳۵۸ به‌طور رسمی آغاز به‌کار کرد و محدوده‌ای که تا پیش از این توسط منطقه ۵ اصفهان مدیریت می‌شد، زیرمجموعه منطقه ۱۳ قرار گرفت.

موقعیت این منطقه از شمال به امتداد حاشیه زاینده‌رود از تقاطع خیابان نیروگاه تا میدان سهروردی، از سمت جنوب از میدان تیر تا کارخانه سیمان اصفهان و دیوار غربی زندان مرکزی در مسیر ریل راه‌آهن تا پل یزدآباد، از سمت شرق محور خیابان سیمین از پارک میرزا کوچک‌خان تا سه‌راه سیمین و خیابان جانبازان تا تقاطع بزرگراه شهید اقارب‌پرست تا قبل از میدان تیر در مسیر ریل راه‌آهن تا حاشیه جنوب غربی دیوار زندان مرکزی و از غرب از پل یزدآباد در امتداد شهرک قدس تا جاده نیروگاه در حاشیه زاینده‌رود محدود می‌شود.

این منطقه هشت محله دارد و در عرصه ۳۵۰۰ هکتاری حریم و محدوده آن مشکلاتی وجود دارد؛ یکی از چالش‌های این منطقه، کمبود آب و دیگری کدهای ارتفاعی دو، سه و چهار است که همجواری با شهر درچه، اراضی ناژوان، کوه قائمیه و اراضی ارتش موجب شده است توسعه افقی آن امکان‌پذیر نباشد.

این منطقه ۸۸ هکتار بافت فرسوده دارد که ۴ درصد از کل پهنه‌های بافت فرسوده شهر اصفهان محسوب می‌شود؛ محلاتی از جمله باغ زیار، کشاورزی، ولی‌عصر (عج)، امیریه، شفق، گلزار، کوهسار، دستگرد، باغ‌فردوس، قائمیه و دنبه در این منطقه قرار دارد.

یکی از ظرفیت‌های مهم که برای سرمایه‌گذاری در این منطقه وجود دارد، بافت فرسوده آن است، زیرا موقعیت این بافت بسیار خوب است و بیشتر در محلاتی همچون باغ‌فردوس، دستگرد، قائمیه و دنبه قرار دارد که کمتر توسعه عمرانی داشته است.

بخشی از بافت فرسوده این منطقه در همجواری رینگ سوم و کنارگذر بزرگراه شهید حبیب‌الهی قرار دارد که منظره آن عرصه ناژوان است، البته پلاک‌های ریزدانه و شکل‌گیری آن نیازمند ورود سرمایه‌گذار است.

در محله قائمیه گذرهای دارای شیب تند، ظرفیت بسیار خوبی را از نظر پنجره دید به شهر دارد و همجواری کوه با رودخانه‌ای که بین آن محله قائمیه قرار دارد، از جمله مواردی است که در سایر نقاط شهر اصفهان دیده نمی‌شود.

۱۰ مجموعه فرهنگی و ورزشگاه مختص شهرداری اصفهان در این منطقه وجود دارد و به‌طور تقریبی یک فرهنگ‌سرا در هر محله است. ورزشگاه‌های سرپوشیده قائمیه، محله دستگرد و محله شفق توسط شهرداری مدیریت می‌شود که ورزشگاه‌های دستگرد و شفق در اختیار مشارکت‌کننده بوده و با تعرفه مصوب در حال خدمت‌رسانی است.

در کنار این ظرفیت‌های ورزشی، ورزشگاه ۲۲ فروردین در خیابان جانبازان، ورزشگاه سرپوشیده کشاورزی متعلق به ارتش و ورزشگاه سرپوشیده دیگری در محله امیرحمزه در منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان قرار دارد.

در محله ولی‌عصر (عج) فرهنگ‌سرای نیایش در قالب سالن مطالعه برای کودکان، سالن مطالعه در محله امیرحمزه، فرهنگ‌سرای دستگرد، کتابخانه و سالن مطالعه رودکی در باغ زیار و سالن چندمنظوره‌ای با رویکرد ورزش‌های پهلوانی که اواخر سال گذشته عملیات عمرانی آن در مساحت ۳۷۵ متر مربع آغاز شد و در حال حاضر نیز ۶۰ درصد پیشرفت داشته، همه در این منطقه قرار گرفته است و می‌توان گفت سرانه فرهنگی خوبی در آن دیده می‌شود.

محله دستگرد یکی از قطب‌های ورزش‌های پهلوانی در کنار محلات لنبان و برخی محلات منطقه ۳ است که مجموعه ورزش‌های پهلوانی در این نقطه در حال احداث است.

یکی از شاخص‌های این منطقه همجواری با رینگ سوم ترافیکی شهر اصفهان است تا ساکنان با کمترین زمان حرکت، به این بزرگراه و به سایر نقاط شهر دسترسی منایب داشته باشند.

آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با جواد کشانی، مدیر منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای منطقه، ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود، تلاش‌های مدیریتی و پاسخ به نیاز شهروندان در سال جاری است.

یک همت پروژه در منطقه ۱۳ اصفهان افتتاح می‌شود/ افزایش ۲۵ درصدی بودجه در ۱۴۰۴

ایمنا: هفتم اردیبهشت ۱۴۰۱ با حکم شهردار اصفهان به‌عنوان مدیر منطقه ۱۳ شهرداری این کلان‌شهر منصوب شدید؛ مهم‌ترین دستاورد فعالیت ۳۳ ماهه شما در این منطقه چه بوده است؟

کشانی: برنامه‌های خود را بر اساس یک طرح جامع شامل برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین کرده‌ایم؛ در این سه بازه زمانی، برنامه‌های کوتاه‌مدت شامل اقدامات ضروری و مستمری است که شهر به آن‌ها نیاز دارد.

شهر یک موجود زنده است و پویایی آن به شهروندانی بستگی دارد که در آن زندگی می‌کنند؛ تعامل روزمره شهروندان با محیط شهری موجب تغییرات مداوم در آن می‌شود و به‌همین دلیل بعضی اقدامات همچون روکش آسفالت، اصلاح و نصب تجهیزات ترافیکی، نظافت و رفت‌وروب محلات از جمله پروژه‌های مستمر شهرداری محسوب می‌شود.

انجام این اقدامات ضروری است و نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد؛ ما تلاش کرده‌ایم که سطح نظافت و ساماندهی محلات را در حدی که شایسته ساکنان منطقه است، حفظ کنیم؛ نگهداری فضای سبز نیز یکی از برنامه‌های اصلی ما بوده که به‌طور مستمر اجرا شده است، همچنین بهسازی و روکش آسفالت معابر اصلی و فرعی از دیگر اقدامات کوتاه‌مدت ما محسوب می‌شود.

در حوزه برنامه‌های میان‌مدت، پروژه‌هایی را در سطح محلات تعریف کرده‌ایم که نمونه آن احداث ساختمان مرکز فرهنگی-اجتماعی قائمیه است.

هنگامی که فعالیت خود را آغاز کردیم، این پروژه در مرحله طراحی و پیش‌بینی قرار داشت، اما هم‌اکنون با ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است؛ این مجموعه در زمینی به مساحت ۴۵۰ متر مربع احداث می‌شود و زیربنای آن ۱۲۰۰ متر مربع در چهار طبقه خواهد بود که سقف سوم آن به‌تازگی بتن‌ریزی شده است، علاوه‌بر این یک مجموعه ورزشی سرپوشیده به مساحت ۲۵۰ متر مربع نیز در محله قائمیه در حال ساخت است.

یکی از مسائل مهم در منطقه ۱۳، پروژه‌های آزادسازی معابر است که به‌دلیل مشکلات مالی و بعضی مسائل اجرایی، فرایند آن زمان‌بر شده است، اما پروژه‌های آزادسازی، از جمله خیابان‌های شفق و دیگر معابر اصلی، در برنامه‌های سال آینده تکمیل خواهد شد؛ این پروژه‌ها به‌منظور رفع مشکلات ترافیکی و تسهیل در دسترسی به مناطق مختلف شهر در حال پیگیری است.

پروژه رینگ چهارم شهر اصفهان که به‌عنوان حلقه حفاظتی اطراف شهر شناخته می‌شود، از دو نقطه منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان عبور می‌کند؛ یکی از این نقاط در بزرگراه ذوب‌آهن و دیگری در انتهای خیابان قائمیه قرار دارد، در این راستا شهرداری با شناسایی مالکان اراضی این مسیر، برنامه‌ریزی کرد تا آزادسازی این بخش‌ها را آغاز کند.

زمین‌های متعلق به مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و ارتش جمهوری اسلامی در مسیر این رینگ قرار دارد که در مجموع حدود ۱۱۰ هزار متر مربع از اراضی این نهادها باید آزادسازی شود.

شهرداری اصفهان با مسئولان این دستگاه‌ها مکاتباتی داشته است تا در این زمینه همکاری کنند، چراکه اعتقاد داریم تکمیل این پروژه می‌تواند به کاهش ترافیک و آلودگی هوا در داخل شهر کمک کند و با جابه‌جایی تردد وسایل نقلیه سنگین به خارج از رینگ، ترافیک در شریان‌های اصلی و مرکزی شهر کاهش پیدا می‌کند و آلودگی ناشی از این وسایل نقلیه از وارد شدن به مناطق مسکونی جلوگیری می‌شود.

ایمنا: پلاک‌های ریزدانه‌ای در محله‌هایی همچون قائمیه وجود دارد که تجمیع و بلندمرتبه‌سازی آن‌ها ظرفیت خوبی به‌شمار می‌رود، اما اگر سرمایه‌گذار بخواهد برای ساخت‌وساز اقدام کند، با مشکل کد ارتفاعی روبه‌رو خواهد شد؛ با توجه به این موضوع، چه مشوق‌هایی برای بازآفرینی در این منطقه وجود دارد و برای رفع مشکل کد ارتفاعی چه تدبیری شده است؟

کشانی: یکی از چالش‌های مهم در پروژه‌های بازآفرینی، شناسایی دقیق پلاک‌های ریزدانه و مالکیت‌ها در بافت‌های فرسوده است؛ در محله قائمیه که از مهم‌ترین مناطق بافت فرسوده در این منطقه محسوب می‌شود، شهرداری اقدام به شناسایی حدود ۳۰ هزار متر مربع از ۸۸ هکتار بافت فرسوده کرده است.

این اقدامات به‌منظور آماده‌سازی و بهبود شرایط برای دریافت مصوبات لازم از مراجع بالادستی انجام می‌شود.

دریافت مصوبات برای بازسازی بافت‌های فرسوده زمان‌بر است؛ این فرایند نیازمند بررسی‌های دقیق در کارگروه‌ها و جلسات مختلف به‌ویژه درباره طرح‌های بازآفرینی است تا موقعیت، نقشه‌ها و مالکیت‌ها به‌طور کامل بررسی و مشخص شود، به همین دلیل این فرایند نیازمند دقت و زمان بیشتری است.

شهرداری اصفهان در راستای احیای بافت فرسوده، به‌دنبال همکاری با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است؛ پس از جمع‌بندی نهایی با این سرمایه‌گذاران، طرح نهایی به کمیسیون ماده ۵ ارائه خواهد شد تا پس از تصویب آن، مراحل اجرایی پروژه آغاز شود.

در ادامه اقدامات برای بهبود شرایط شهری، پروژه بازسازی بافت فرسوده در منطقه نیز در حال اجرا است؛ این منطقه با ۸۸ هکتار بافت فرسوده، حدود ۴ درصد از کل بافت فرسوده کلان‌شهر اصفهان را به خود اختصاص داده است.

بیشتر این بافت در محله‌های قائمیه، دستگرد و باغ‌فردوس قرار دارد، بنابراین شهرداری از شهروندان این محله‌ها دعوت کرده است تا برای دریافت پروانه ساخت اقدام کنند، چراکه طبق ضوابط موجود تا ۷۰ درصد تخفیف در عوارض ساخت‌وساز به آن‌ها تعلق خواهد گرفت.

علاوه‌بر این امکان ساخت دو طبقه در این بافت‌ها فراهم است؛ این اقدام به‌منظور توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی در این مناطق انجام می‌شود.

ایمنا: یکی از گلایه‌های شهروندان منطقه ۱۳، ترافیک معابر این منطقه به‌ویژه در محلات باغ‌فردوس، قائمیه و ناژوان است؛ پیش از این تعریض گذر شهید رسول موسویان را در رفع این مشکلات بسیار مؤثر دانستید؛ این پروژه به کجا رسید؟

کشانی: یکی از پروژه‌های مهم در راستای کاهش ترافیک در خیابان باغ‌فردوس، آزادسازی ضلع شمالی این خیابان بوده است که برای پیشبرد این پروژه آزادسازی اراضی مورد نیاز در نظر گرفته شد؛ ضلع جنوبی خیابان باغ فردوس به‌تدریج آزاد شده است و هم‌اکنون در حال پیگیری آزادسازی ضلع شمالی هستیم.

در این پروژه، همراهی و همکاری اهالی منطقه بسیار مهم است؛ شهرداری از راه‌های مختلف از جمله اطلاع‌رسانی از طریق نصب بنرها، حضور در محل و گفت‌وگو با اهالی، از مردم تقاضا کرده است در آزادسازی این مسیر همکاری کنند.

همچنین آزادسازی ضلع شمالی به اراضی ناژوان شهرداری اصفهان مرتبط است و در این راستا کمک و همراهی مدیریت ساماندهی ناژوان نیز ضروری است؛ اراضی ناژوان که بیشتر زمین‌های کشاورزی محسوب می‌شود، نیازمند هماهنگی بیشتر با مالکان آن‌ها برای تحقق پروژه آزادسازی است.

بخش‌هایی از ضلع جنوبی خیابان باغ فردوس آزادسازی شده است و مردم برای دریافت پروانه ساخت در این قسمت اقدام کرده‌اند، در حال حاضر نوبت به آزادسازی ضلع شمالی رسیده که به‌ویژه در اراضی ناژوان با چالش‌هایی روبه‌رو است.

امیدواریم با همکاری و مساعدت اهالی منطقه و مدیریت ناژوان این پروژه به‌زودی به نتیجه برسد و بتواند تأثیر مثبتی در کاهش ترافیک و تسهیل عبور و مرور در این منطقه داشته باشد.

ایمنا: یکی از برنامه‌های مدیریت شهری ششم اصفهان «محله‌محوری» بوده است؛ در این راستا چه اقدامات شاخصی در این منطقه انجام و کدامیک از محله‌های منطقه در قالب اجرای این طرح نونوار شد؛ چه اعتباراتی در این زمینه هزینه شده است؟

کشانی: تأکید می‌کنم که مدیریت شهری در دوره ششم از ابتدای فعالیت خود اعلام کرد که پروژه‌های محله‌محور را در اولویت قرار می‌دهد تا حس تعلق شهروندان به محله‌های خود تقویت شود، بر همین اساس در منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان نیز این سیاست اجرا شده است و برای دو محله‌ای که از نظر عمرانی کمتربرخوردار بود، بودجه و ردیف‌های اعتباری مناسبی پیش‌بینی کرده‌ایم.

به‌عنوان مثال در محله قائمیه علاوه‌بر احداث مرکز فرهنگی-اجتماعی، سالن ورزشی چندمنظوره شهید لطفی به بهره‌برداری رسیده است و میدان افق نیز که انتهای خیابان قائمیه قرار دارد، بهسازی و نورپردازی شده است؛ در این میدان تصاویر شهدای منطقه نصب و یک کیلومتر از خیابان قائمیه نیز نورپردازی شده است تا یک مرکز محله‌ای خطی و جذاب برای شهروندان ایجاد شود.

در مدت فعالیت خود در این منطقه، دغدغه‌های شهروندان را شنیده‌ایم و متوجه شدیم که یکی از نیازهای اساسی آن‌ها ایجاد پاتوق‌هایی برای گردهمایی و تعامل اجتماعی است، بر همین اساس اقدامات مختلفی در راستای تأمین این نیازها اجرا شد تا فضای شهری بیش از پیش به محلی برای زندگی و تعامل تبدیل شود.

می‌توان گفت پروژه‌های مختلف عمرانی، فرهنگی و ورزشی در منطقه ۱۳ اصفهان به مرحله بهره‌برداری رسیده یا در دست اجرا است؛ این اقدامات در راستای توسعه فضاهای عمومی، بهبود زیرساخت‌های شهری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان انجام شد.

یکی از پروژه‌های اجراشده در خیابان قائمیه، ایجاد بلواری زیبا با دو باند رفت‌وبرگشت است که در میان آن مسیر ویژه دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی همراه با مبلمان شهری پیش‌بینی شد؛ نورپردازی این مسیر به‌طول یک کیلومتر تکمیل شده است و هم‌اکنون در ساعات شب شهروندان از این فضا بهره‌برداری می‌کنند.

در محله دستگرد که از قطب‌های ورزش‌های پهلوانی شهر اصفهان محسوب می‌شود، مجموعه‌ای ورزشی با این رویکرد احداث شده است؛ زمین این مجموعه تملک و عملیات عمرانی آن آغاز شد؛ عرصه این مجموعه ۳۷۵ متر مربع و زیربنای آن ۷۰۰ متر مربع است. این مجموعه شامل سالن ورزشی چندمنظوره در زیرزمین و گود زورخانه در طبقه همکف، تاکنون ۹۸ درصد پیشرفت داشته است و به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

یکی از پروژه‌های مهم دیگر، آزادسازی خیابان دستگرد پس از ۲۵ سال بود؛ در این مدت تعدادی از منازل مسکونی در مسیر پروژه باقی مانده و روند آزادسازی با چالش‌هایی روبه‌رو بود که در نهایت با استفاده از مواد قانونی و طی مراحل حقوقی، تملک این املاک انجام و فاز دوم خیابان دستگرد آزادسازی شد.

عملیات زیرسازی، آسفالت، جدول‌گذاری، پیاده‌روسازی، درخت‌کاری، آبیاری قطره‌ای و احداث کانال دفع آب‌های سطحی نیز در این مسیر به انجام رسید؛ این اقدام یکی از پروژه‌های میان‌مدت منطقه محسوب می‌شود که هم‌اکنون به نتیجه رسیده است.

در محلات گلزار و کوهسار که در ورودی شهر اصفهان قرار دارند، پروژه‌های متعددی تعریف شده است. ابتدا مشکلات این محلات از طریق گفت‌وگو با اهالی و معتمدان شناسایی و مشخص شد که مهم‌ترین نیاز این مناطق، مناسب‌سازی معابر و پیاده‌روسازی گذرهای محله است.

سال گذشته پیاده‌روسازی گذر ابوذر و مسیر حدفاصل میدان ۹ دی تا بلوار شفق انجام شد که هزینه‌ای بالغ‌بر ۵ تا ۶ میلیارد تومان داشت؛ سال جاری نیز پیاده‌روسازی خیابان‌های گلشن، سلمان و میثم با اعتباری بالغ‌بر ۱۰ میلیارد تومان در حال اجرا است و تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت داشتند.

علاوه‌بر این دو فرهنگ‌سرا در این محدوده فعالیت دارد؛ فرهنگ‌سرای عبادت که ویژه مادر و کودک است، برنامه‌های فرهنگی متنوعی ارائه می‌دهد، همچنین فرهنگ‌سرای وحید دارای سه طبقه بوده و امکانات ورزشی مناسبی را برای بانوان فراهم کرده است.

در محله ولی‌عصر (عج) چند پروژه میان‌مدت در حال اجرا است؛ یکی از مهم‌ترین چالش‌های این محله، فاصله زیاد ایستگاه‌های آتش‌نشانی موجود از محدوده مسکونی آن بود، به‌همین دلیل احداث یک ایستگاه آتش‌نشانی جدید در دستور کار قرار گرفت.

این پروژه در مرحله اسکلت‌سازی است و با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری عملیات سفت‌کاری آن تکمیل خواهد شد؛ این ایستگاه در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع ساخته می‌شود و شامل ساختمان اداری و آشیانه آتش‌نشانی خواهد بود.

با توجه به نیازسنجی‌های انجام‌شده، مشخص شد که محله ولی‌عصر به یک مجموعه فرهنگی نیز نیاز دارد، به‌همین دلیل در کنار ایستگاه آتش‌نشانی احداث مجموعه‌ای فرهنگی در زمینی به مساحت ۳۰۰ متر مربع و با زیربنای ۷۵۰ متر مربع در دستور کار قرار گرفت. این مجموعه دارای فضاهای فرهنگی و تفریحی خواهد بود.

در حال حاضر مراحل خاک‌برداری، بتن‌ریزی و اجرای فونداسیون به پایان رسیده است و تا پایان سال اسکلت آن تکمیل خواهد شد.

تنها ساختمان انتقال خون اصفهان در میدان خواجو قرار دارد، اما بر اساس مصوبات شورای اسلامی شهر و با دستور شهردار اصفهان، عملیات احداث ساختمان جدید انتقال خون در شهرک ولی‌عصر آغاز شده است؛ این مجموعه با مشارکت خیرین، اداره کل انتقال خون و شهرداری اصفهان در حال ساخت است و ظرفیت جدیدی را برای پذیرش داوطلبان اهدای خون فراهم خواهد کرد. این پروژه از جمله طرح‌های میان‌مدتی است که پس از بهره‌برداری، دسترسی شهروندان به خدمات انتقال خون را تسهیل خواهد کرد.

منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان میزبان بخشی از رینگ سوم شهر است؛ در این منطقه بزرگراه اقارب‌پرست به‌طول ۳.۵ کیلومتر از پل خیابان جانبازان تا پل شهید چراغی امتداد دارد، همچنین بزرگراه‌های شهید میثمی و شهید حبیب‌الهی تا میدان سهروردی در این محدوده قرار گرفته‌اند.

پیش از این گاردریل‌های قدیمی در وسط این بزرگراه‌ها مشکلاتی از جمله ایجاد خطرات جانی و مالی برای شهروندان به همراه داشت، در همین راستا شهرداری اقدام به اجرای طرح ایمن‌سازی این مسیرها کرد؛ در این طرح، جداول بتنی بزرگ و نیوجرسی‌های بتنی برای جداسازی مسیرها نصب شد؛ بعضی از این قطعات به‌صورت پیش‌ساخته اجرا شد و بعضی دیگر در محل بتن‌ریزی شد؛ مجموع هزینه این پروژه بالغ‌بر ۲۰ میلیارد تومان بوده و با بهره‌برداری از آن، ایمنی تردد در این مسیرها افزایش یافته است.

یکی از پروژه‌های بلندمدت در منطقه ۱۳، آزادسازی و تملک بعضی از معابر اصلی است؛ این فرایند علاوه‌بر نیاز به همکاری شهروندان، به تأمین اعتبارات مالی از سوی شهرداری نیز وابسته است؛ در این راستا بودجه‌ای برای آزادسازی خیابان شهید عباس‌پور اختصاص یافت؛ تاکنون حدود ۵۰ درصد از مراحل آزادسازی این مسیر انجام شده و باقی‌مانده آن نیز در برنامه سال جاری و سال آینده قرار دارد.

ایمنا: به سرانه فضای سبز منطقه ۱۳ و تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری و آب‌رسانی به ۲۷۰ هکتار فضای سبز منطقه ۱۳ در شرایط سخت کنونی اشاره کنید.

کشانی: نیاز آبی فضای سبز این منطقه به‌طور تقریبی ۱۶۰ لیتر بر ثانیه است؛ به‌دلیل محدودیت منابع آبی، آبیاری فضای سبز در حال حاضر با استفاده از تانکرهای ۳۰۰۰۰، ۱۴۰۰۰ و ۷۰۰۰ لیتری انجام می‌شود، اما این روش با هزینه‌های بسیار بالا همراه است و شهرداری هر ماه مجبور به پرداخت حدود سه تا چهار میلیارد تومان برای تأمین آب با تانکرها می‌شد، با این وجود تنها بخش کوچکی از نیاز آبی فضای سبز با این تانکرها تأمین می‌شود.

در گذشته حدود ۱۷ حلقه چاه برای آبیاری فضای سبز در منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان وجود داشت که به‌دلیل خشکی و کم‌آبی، بیشتر آن‌ها خشک شده و تعداد کمی از این چاه‌ها هنوز فعال است؛ برای رفع این مشکل شهرداری اصفهان برنامه‌ریزی‌هایی برای بهبود وضعیت آبیاری فضای سبز در نظر گرفته است.

یکی از این پروژه‌ها، ایجاد خط انتقال پساب تصفیه‌شده از منابع پارک کوهستانی صفه به بزرگراه شهید اقارب‌پرست است؛ این پروژه که به‌طول پنج کیلومتر می‌رسد، با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید و در حال حاضر روزانه ۳۶۰ متر مکعب پساب تصفیه‌شده به فضای سبز بزرگراه شهید اقارب‌پرست منتقل می‌شود.

هم‌اکنون شهرداری در حال اصلاح خطوط کلکتور و رینگ‌های پساب در منطقه است؛ این اقدامات شامل اصلاح خط کلکتور چهارراه مفتح به باغ بانوان و احیای رینگ پساب در منطقه می‌شود، علاوه‌بر این برنامه‌ریزی برای سال آینده نیز شامل پروژه‌هایی برای تأمین منابع آبی بیشتر از تصفیه‌خانه در محدوده اراضی ناژوان است.

شهرداری در حال بررسی استفاده از پساب‌های صنعتی در مناطق همجوار است؛ از جمله این بررسی‌ها می‌توان به نیروگاه شهید عباس‌پور و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی اشاره کرد؛ در صورت موفقیت این منابع پساب می‌توانند به تأمین آب برای آبیاری فضای سبز منطقه کمک کنند.

ایمنا: از بودجه و اعتبارات منطقه ۱۳ در سال جاری بگویید و اینکه تاکنون چقدر از آن محقق شده است؟

کشانی: برای سال جاری بودجه‌ای معادل ۸۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که تاکنون حدود ۶۰ درصد از آن محقق شده است؛ برای سال آینده بودجه این منطقه به ۱,۰۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید که معادل ۲۵ درصد افزایش نسبت به سال جاری است.

با این حال شهرداری امیدوار است که تا پایان سال جاری بتواند بخش زیادی از این بودجه ۸۵۰ میلیارد تومانی را وصول کند.

ایمنا: در حال حاضر چند میلیارد ریال پروژه مشارکتی در منطقه ۱۳ فعال است و چه تسهیلاتی برای رغبت بیشتر سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این منطقه فراهم شده است؟

کشانی: با توجه به درآمدهای محدود از عوارض نوسازی سالانه حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار از این راه به‌دست می‌آید، اما این مبلغ تنها برای جمع‌آوری زباله و نظافت منطقه هزینه می‌شود؛ این در حالی است که هزینه‌های عملیاتی برای این موارد تا هشت برابر افزایش پیدا می‌کند، بنابراین شهرداری برای اجرای پروژه‌های بزرگ‌تری چون زیرسازی، آسفالت، احداث مجموعه‌های فرهنگی و ورزشی نیازمند منابع درآمدی بیشتر است.

منطقه ۱۳ شهرداری اصفهان برای تأمین این منابع به سمت پروژه‌های مشارکتی با سرمایه‌گذاران رفته است؛ یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مشارکتی در حال اجرا، یک پروژه تجاری-مسکونی با مساحت حدود ۲۰ هزار متر مربع و شامل ۸۰ واحد مسکونی و تجاری است.

این مجموعه در بلوار شفق قرار دارد و دارای پنج طبقه بوده که در حال احداث است و پس از تکمیل، تعدادی از واحدهای مسکونی آن به شهرداری تعلق می‌گیرد.

پس از تکمیل این پروژه، شهرداری قصد دارد واحدهای مسکونی این مجموعه را در مزایده به فروش برساند؛ این اقدام می‌تواند کمک قابل توجهی به تأمین هزینه‌های شهری و اجرای پروژه‌های عمرانی دیگر در منطقه بکند.

ایمنا: خبر خوش شما برای شهروندان این منطقه چیست؟

کشانی: خبر خوش برای شهروندان منطقه ۱۳ این است که پس از سه سال، نخستین افتتاحیه پروژه‌های عمرانی، خدماتی و فرهنگی با اعتباری حدود یک همت (هزار میلیارد تومان) در این منطقه برگزار خواهد شد.

این پروژه‌ها که پس از تلاش‌های فراوان به مرحله بهره‌برداری رسیده است و نوید تحول در توسعه زیرساخت‌های شهری و بهبود کیفیت زندگی در منطقه را می‌دهد.

کد خبر 842493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.