مدیریت هوشمند منابع، پایداری محیط زیست را تقویت می‌کند

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت:مدیریت هوشمند منابع با فناوری‌های نوین، مصرف انرژی، آب و دیگر منابع شهری را کاهش می‌دهد؛ این رویکرد مبتنی بر تحلیل داده‌ها و سیستم‌های خودکار، هزینه‌های شهر را کم و پایداری محیط زیست را تقویت می‌کند.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهر هوشمند به شهری گفته می‌شود که با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و ارتباطات هوشمند مدیریت می‌شود؛ این فناوری‌ها از حسگرها و دستگاه‌ها برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان و بهینه‌سازی خدمات شهری استفاده می‌کند.

وی افزود: شهر هوشمند از طریق تحلیل داده‌هایی که توسط حسگرها، شبکه‌های ارتباطی و سیستم‌های اطلاعاتی جمع‌آوری شده است، امکانات و خدمات شهروندی به ساکنان ارائه می‌دهد؛ پایش و کنترل بهینه منابع، سهولت دسترسی به خدمات عمومی، حفظ محیط زیست و تأمین امنیت در شهر هوشمند توسط فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI)، سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) انجام می‌گیرد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با تاکید بر اهمیت تعامل شهروندان و نهادهای شهری در شهر هوشمند گفت: در شهر هوشمند شهروندان و نهادهای شهری تعاملی بسیار راحت‌تر دارد؛ شهرداری و مسئولان شهر با استفاده از اطلاعات به دست آمده از حسگرها و سامانه‌های هوشمند به ساکنان و مسئولان، درباره نحوه مدیریت شهر، مشورت و تصمیم‌گیری می‌کنند، زیرا در این صورت توسعه بهتر شهر ممکن می‌شود.

فردانی عنوان کرد: هوشمندسازی شهر به مجموعه‌ای از فناوری‌ها و راهکارهایی اطلاق می‌شود که به‌منظور بهبود عملکرد و کیفیت زندگی در شهرها استفاده می‌شود.

وی بهبود کیفیت زندگی را یکی از مهم‌ترین مزایای شهر هوشمند دانست و گفت: شهر هوشمند با استفاده از فناوری‌های نوین همچون اینترنت اشیا در حوزه‌های مختلف، امکانات بهتری را برای شهروندان فراهم می‌کند؛ برای مثال با استفاده از سامانه‌های هوشمند ترافیک، میزان ترافیک و زمان رسیدن به مقصد کاهش پیدا می‌کند و شهروندان می‌توانند زمان بیشتری را صرف فعالیت‌های مورد علاقه خود کنند.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان مدیریت منابع بهینه را از دیگر مزایای هوشمندسازی شهر برشمرد و اظهار کرد: شهر هوشمند قادر است منابع مختلف مانند انرژی، آب، فاضلاب و پسماندها را به صورت بهینه مدیریت کند؛ این فرایند توسط سیستم‌های همچون شبکه‌های برق هوشمند و مدیریت هوشمند آب، انجام می‌شود.

فردانی ادامه داد: این سیستم‌ها مصرف منابع را کاهش می‌دهد، در نتیجه محیط زیست پایدار خواهد ماند؛ هوشمندسازی شهری، شکل نهایی رویکردهایی همچون شهر پراکنده، شهر فشرده، رشد هوشمند، شهر الکترونیک و هوشمند است که در طول زمان شکل گرفته و تکمیل‌کنند یک‌دیگر بوده است.

وی اضافه کرد: در پژوهش حاضر از شاخص‌های مشترک این نظریه‌ها، در راستای تحقق هوشمندسازی در شهر اصفهان استفاده شده است.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با اشاره به راهبردهای هوشمندسازی عنوان کرد: راهبردهای هوشمندسازی، ابتکاراتی را برای افزایش بهره‌وری انرژی در عناصر شهری همچون خانه‌ها و ساختمان‌ها، ساخت‌وسازهای جدید و بازسازی و بهسازی عناصر قدیمی شهری با ترکیب فناوری‌هایی در برمی‌گیرد که موجب پایداری آن‌ها می‌شود، همچنین شامل اقدامات متمرکز در مدیریت منابع زیست‌محیطی یک شهر است.

فردانی با تاکید بر به اصول رشد شهر هوشمند تصریح کرد: این اصول مکمل و وابسته به یک‌دیگر هستند؛ به‌عنوان مثال توسعه زمین فشرده و مختلط، قابلیت پیمایش جوامع را تقویت می‌کند.

وی ادامه داد: نزدیکی خدمات به مناطق مسکونی، به‌همراه یک شکل متمایز شهری، موجب سرزندگی محلات می‌شود و به ایجاد یک مکان پویا کمک می‌کند؛ توسعه فشرده موجی افزایش شدت استفاده از زمین می‌شود، در حالی که کاهش فشار توسعه در مناطق حساس محیطی موجب رونق‌بخشیدن به طبیعت خواهد شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان با اشاره به لزوم توجه به توسعه زیرساخت‌های هوشمند در شهر اصفهان گفت: شهرداری با جدیت پیگیر اجرای طرح‌های هوشمندسازی در سطح شهر است و تلاش می‌کند با استفاده از فناوری‌های نوین، شهری بهتر و پایدارتر برای شهروندان فراهم کند.

کد خبر 841431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.