بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی برای جوانان، اقدامی امیدآفرین است

رئیس عدلیه گفت: بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی برای نسل جدید و جوانان، اقدامی امیدآفرین است که باید در انجام آن اهتمام داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در بازدید از نمایشگاه «روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی» مستقر در دانشکده و پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی این دانشگاه و در جریان بازدید از بخش مربوط به دستاوردهای آینده‌پژوهی و آینده‌نگری، با اشاره به وجود چندین سند بالادستی در کشور اظهار کرد: ضروری است بررسی و آسیب‌شناسی شود که چرا طی سالیان گذشته در پیشبرد و اجرای بخش قابل توجهی از اسناد بالادستی، موفقیت لازم به دست نیامده است، آسیب‌شناسی دقیق این حوزه و ارائه راهکار در راستای برطرف کردن موانع موجود، می‌تواند در آینده ما را در اجرای هرچه بهتر اسناد بالادستی نظیر برنامه‌های توسعه، کمک کند.

وی در جریان بازدید از بخش تجربه‌نگاری تبدیل دانش ضمنی به دانش سریع در حوزه دفاع مقدس و جبهه مقاومت اسلامی افزود: در حوزه هوش مصنوعی نسبت به دنیا کمی عقب هستیم و ضروری است که این فاصله را کمتر کنیم، در عین حال باید آسیب‌های این حوزه را نیز به خوبی بشناسیم؛ به عنوان نمونه، یکی از این آسیب‌ها آن است که استفاده از هوش مصنوعی، به مرور باعث کاهش ابتکار، خلاقیت، تفکر و تعقل افراد می‌شود.

رئیس عدلیه با اشاره به ضرورت بسط و توسعه گفتمان پیشرفت در ذهنیت مسئولان و مدیران کشور تصریح کرد: با عنایت به پیشرفت‌های شگرف و لحظه‌ای تکنولوژی و ابزارهای تکنولوژیک، ضروری است مسئولان و مدیران کشور پاره‌ای از اوقات خود را برای بازدید از این قبیل نمایشگاه‌ها اختصاص دهند؛ پیشنهاد این است که روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی، برای خواص و نخبگان و برای دستگاه‌ها، دانشگاه‌ها و شوراهای مهم کشور نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تشریح شود.

وی بر ضرورت تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف طی ۴۶ سال گذشته تاکید کرد و گفت: بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی برای نسل جدید و جوانان، اقدامی امیدآفرین است که باید در انجام آن اهتمام داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین در جریان حضور خود در دانشگاه جامع حضرت امام حسین (ع)، در همایش ملی نقد، مناظره و نظریه‌پردازی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) که در امتداد بعثت انبیا و امامت ائمه هدی است، فقط با هدف تغییر حکومت و مدیریت ظاهری کشور صورت نگرفت، بلکه هدف اساسی از این انقلاب، ایجاد جامعه اسلامی و در پی آن، شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است.

وی بیان داشت: جامعه باید به معنای واقعی کلمه اسلامی شود؛ این بدین معنا است که همه شئون و آحاد جامعه، ملتزم به دستورات اسلامی باشند، اقتصاد، امنیت، اجتماعیات، فریاد، سکوت، در کل همه رفتار و گفتار و اعمال ما باید اسلامی باشد.

رئیس دستگاه قضا گفت: وقتی می‌خواهیم جامعه را در همه شئون اسلامی کنیم و به تمدن اسلامی نائل آییم، باید از دانشگاه و حوزه آغاز کنیم، اگر دانشگاه ما یک دانشگاه جامع اسلامی باشد آنگاه سعادت، پیشرفت، عزت و رفاه دنیا و آخرت مردم تأمین می‌شود، از آن سو، چنانچه دانشگاه و حوزه ما به انحراف کشیده شوند در آن صورت، بدبختی‌ها آغاز می‌شود.

وی اظهار داشت: یک دانشگاه جامع اسلامی دانشگاهی است که فقط به فتح قله‌های علمی اکتفا نمی‌کند، بلکه در پی انسان‌سازی است، برای ایجاد تمدن نوین اسلامی نیز اصل اساسی همین انسان‌سازی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: دانشگاه باید برای نظام مسائل موجود در کشور راهکار علمی و متقن داشته باشد، برای نمونه، دانشگاه ما باید بررسی کاربردی به عمل آورد که چرا در کشور در اجرای اسناد بالادستی اعم از سیاست‌های کلی ابلاغی و برنامه‌های توسعه، توفیق مطلوب را به دست نیاورده‌ایم.

وی تصریح کرد: دانشگاه باید در تجهیز سرمایه انسانی دستگاه‌های حاکمیتی کشور، بیش از پیش منشأ اثر باشد و بتواند مدیرپروری کند، آن هم مدیری که در تراز انقلاب اسلامی و متعهد به ایجاد جامعه اسلامی و حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی باشد، مدیر پرورش‌یافته در نظام اسلامی ما باید بهره‌مند از روحیه جهادی، تعقل، صداقت و شرح‌صدر باشد.

رئیس دستگاه قضا گفت: نقش سرمایه انسانی و مدیریت در هر مجموعه‌ای بسیار برجسته و قابل اعتنا است، در هر مجموعه‌ای که مدیری در تراز انقلاب اسلامی بر مصدر امور بوده، در آن مجموعه مشکلات، نواقص و مفاسد کمتری به وقوع پیوسته است و بالعکس در هر منصبی که مدیری نالایق بر سر کار بوده، عقبگردها و مشکلات عدیده‌ای نصیب زیر مجموعه او شده است.

وی با اشاره به ویژگی‌های ممتاز دانشگاه جامع حضرت امام حسین (ع) بیان داشت: دانشگاه جامع حضرت امام حسین (ع) باید در همه ابعاد و زمینه‌ها، چه از حیث دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی و چه از حیث کادرسازی و مدیر پروری، باید برای سایر مراکز علمی و آموزشی کشور الگو باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: امروز در بازدید از دانشکده هوش مصنوعی این دانشگاه با دستاوردها و پیشرفت‌های مهمی در حوزه هوش مصنوعی آشنا شدیم، ضرورت دارد این دستاوردها هرچه بیشتر برای مسئولان و مدیران کشور تبیین و تشریح شود و به صرف برگزاری نمایشگاه و تدوین جزوات اکتفا نشود، ضرورت دارد نخبگان شما در شوراهای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی و سایر مجامع و شوراها برای تبیین و تشریح دستاوردها حضور یابند، ما در جلسات هفتگی خود در شورای‌عالی قوه قضائیه آمادگی پذیرایی از نخبگان این دانشگاه را برای تأمین و تشریح دستاوردهای علمی‌شان داریم.

کد خبر 836550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.