به گزارش ایمنا علت احساس تندی فلفل در دهان، مادهای به نام کاپسیسین که برای بدن فواید بسیاری دارد. کاپسیسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر توسط برخی از گیاهان جنس کپسیکوم تولید میشود. کاپسیسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل قرمز یافت میشود که برای پوست و موکوس محرک بوده و برای تهیه نوعی دارو که در تسکین برخی از دردها به کار میرود، مورد استفاده قرار گرفته است.
هنگامی که این ماده با مخاط دهان آغشته میشود، مغز به طور اشتباه فکر میکند که آن قسمت داغ شده است که بسته به نوع فلفل، درصد این ماده فرق میکند. این در حالی است که مزهای به نام تندی در دهان وجود ندارد.
کاپسیسین خاصیت آنتیاکسیدانی دارد که سلولهای بدن را از آسیب مولکولهای رادیکال آزاد محافظت میکند و از خاصیت ضد باکتریایی نیز برخوردار است. این ماده سیستم قلبی عروقی را تحریک و سیستم هاضمه را تقویت کرده و درد روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین میبخشد و برای مثانه دارویی ضد احتقان و ضد باکتری است. کاپسیسین نه تنها درد آرتروز و آرتریت روماتوئید را تسکین میدهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی، میزان ورم ناشی از این بیماریها را هم کاهش میدهد. فلفل با تحریک ترشح آنزیمهای گوارشی در معده و نابودی باکتریهایی که میتوانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت میکند. خاصیت ضد باکتری فلفل از بروز اسهال ناشی از عفونت جلوگیری میکند و این ماده غذایی یکی از منابع سرشار ویتامین C و کاروتنها است.
از این همه خواص که بگذریم، همین کپسیکوم موجود در فلفل که تندی آن را باعث میشود، حرارت بدن را بالا برده، متابولیسم بدن را افزایش میدهد و همین امر موجب میشود تا کالریهای اضافی بسوزد. افزون بر این تندی غذا هم باعث میشود تا فرد حجم کمتری از آن بخورد.
میتوانید فلفل تند را خام، پخته، سرخ کرده و یا به صورت پودر شده مصرف کنید و اگر تحمل مزه تند آن برایتان سخت است، بلافاصله بعد از مصرف و شروع احساس تندی، شیر سرد بنوشید. بسیاری بر این باورند که آب سرد هم باعث از بین بردن تندی حاصل از فلفل میشود، اما ممکن است آن را تشدید کند.
/۱۰۴
خبرگزاری ایمنا: فلفل قرمز تند حاوی مادهای است که به کاهش وزن کمک میکند.
کد خبر 75898




نظر شما