ممنوعیت فروش دخانیات تا شعاع ۱۵۰ متری مراکز آموزشی/فوت بیش از ۵۰ هزار نفر با مصرف دخانیات

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به ممنوعیت فروش دخانیات تا شعاع ۱۵۰ متری مراکز آموزشی گفت: بیش از ۵۰ هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، جعفر جندقی در نشست خبری «هفته ملی بدون دخانیات» اظهار کرد: شهادت ریاست‌جمهور و همراهان ایشان را تسلیت می‌گویم و امیدوارم رهرو راه ایشان در زمینه خدمت به مردم باشیم.

وی با بیان اینکه یازدهم خرداد، روز جهانی بدون دخانیات است، افزود: تمام کشورهای جهان در زمینه کنترل دخانیات دست به دست هم و اقدامات یکسانی را انجام می‌دهند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره شعار جهانی روز بدون دخانیات گفت: شعار «حفاظت از کودکان درباره مداخلات صنعت دخانیات» برای سال جاری انتخاب شده که یک شعار اثربخش است.

جندقی با بیان اینکه وزارت بهداشت شعار «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ حق و مسئولیت همگانی» را به عنوان شعار هفته ملی بدون دخانیات سال جاری در نظر گرفته است، ادامه داد: شعار وزارت بهداشت کامل و جامع است، اگر بتوانیم از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات حافظت کنیم، می‌توانیم یک نسل بدون دخانیات در آینده داشته باشیم.

وی درباره روزهای هفته ملی بدون دخانیات سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ ضامن نسل بدون دخانیات» به عنوان شعار روز شنبه پنجم خرداد انتخاب شده است، همچنین شعار «حفاظت از کودکان و نوجوانانی با ترویج اماکن عاری از دخانیات» به عنوان شعار روز یکشنبه، ششم خرداد انتخاب شده است، تعداد دستگاه‌هایی که با وزارت بهداشت در زمینه کنترل دخانیات همکاری می‌کنند، بسیار کم است و ما با مشکلات فراوان در زمینه کنترل دخانیات در اماکن عمومی روبه‌رو هستیم، وزارت بهداشت جهت کنترل مصرف دخانیات در اماکن عمومی با تهدیدها و تهمت‌های فراوانی روبه‌رو است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره شعار روز هفتم خرداد اظهار کرد: «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ با قوانین بازدارنده و مؤثر» به عنوان شعار روز بعدی از هفته ملی بدون دخانیات انتخاب شده است، اگر قوانین مؤثر و بازدارنده وجود داشته باشد در پیشگیری از مصرف دخانیات اثر دارد، به طور مثال، فروش سیگار به صورت نخی ممنوع است، اما این قانون در کشور اجرا نمی‌شود، قانون جامع کنترل دخانیات در کشور تصویب شده و ایران در زمینه تصویب قانون پیشگیری از مصرف دخانیات پیشگام است و باید در زمینه اجرای قوانین نیز پیشگام باشد.

جندقی با بیان اینکه «حفاظت از کودکان و نوجوانان؛ با جلوگیری از نمایش و تبلیغ مصرف دخانیات» به عنوان شعار هشتم خرداد برای هفته ملی بدون دخانیات انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: مصرف محصولات دخانی در شبکه‌های نمایش خانگی بسیار زیاد است، وزارت بهداشت با سازندگان آثار نمایشی گفت‌وگو کرده است و آنها معتقد هستند چون کشیدن سیگار یک عمل منفی است شخصیت منفی را با مصرف محصولات دخانی نمایش می‌دهیم، بررسی‌ها بیانگر آن است که شخصیت‌های منفی و مثبت آثار نمایشی از محصولات دخانی استفاده می‌کنند.

ضرر بیشتر سیگارهای الکترونیک نسبت به کلاسیک

وی درباره شعار پنجمین روز از هفته ملی بدون دخانیات گفت: شعار «حفاظت از کودکان و نوجوانان؛ با جلوگیری از تولید و فروش سیگار الکترونیکی و محصولات نوپدید دخانی» برگزیده‌ایم، ترفندهایی مانند سیگار لایت، سیگارهای الکترونیک و سایر محصولات نوپدید فقط یک ترفند تبلیغاتی هستند، بررسی‌ها بیانگر این است ضرر سیگارهای الکترونیکی از سیگارهای کلاسیک بیشتر است، عطر و طعم سیگارهای الکترونیک فقط از بوی بد محصولات دخانی جلوگیری می‌کند، اما مضرات بیشتری دارد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره شعار روز دهم خرداد افزود: «حفاظت از کودکان و نوجوانان؛ با آموزش و توانمندسازی همگانی در برابر دخانیات» به عنوان شعار روز دهم خرداد انتخاب شده است، دانستن، حق مردم است و مردم باید بدانند هرگاه قیمت محصولات دخانی افزایش یافته میزان مصرف نیز کم می‌شود، مردم باید بدانند فروش محصولات دخانی در ۱۵۰ متری مراکز آموزشی ممنوع است و افزایش قیمت هیچ ارتباطی با قاچاق محصولات دخانی ندارد.

جندقی درباره شعار آخرین روز از هفته ملی بدون دخانیات اظهار کرد: شعار «حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات؛ با آموزه‌های دینی» را برای روز جمعه، یازدهم خرداد انتخاب کرده‌ایم.

مخالفت با تولید سیگار برگ

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت با هرگونه روشی که منجر به افزایش مصرف محصولات دخانی شود مخالفت است، ادامه داد: برخی افراد متقاضی تولید سیگار برگ و فروش سیگار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستند، اما وزارت بهداشت با تمام خواسته‌های از این دست مخالفت می‌کند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف سیگار سبب بروز ضررهای مالی فراوانی برای کشور می‌شود، افزود: بیش از ۵۰ هزار نفر به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، خسارت سالانه مصرف دخانیات در کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

جندقی خاطرنشان کرد: ۱۳۶ تریلیون ریال هزینه‌های مستقیم تحمیل شده به حوزه سلامت برای درمان بیماری‌ها به دلیل مصرف دخانیات گزارش شده است، همچنین ۲۲۶ تریلیون ریال خسارات برآورد شده بابت مرگ زود هنگام مصرف کنندگان دخانیات گزارش شده است؛ به نحوی که بیش از ۵۰ درصد مرگ‌های منتسب زیر سن ۷۰ سال به دلیل مصرف دخانیات رخ می‌دهد.

کد خبر 757056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.