به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صندوق بینالمللی پول (IMF) که در سال ۱۹۴۴ تأسیس شد، از رشد اقتصادی کشورها با ارائه کمکهای مالی و راهنمایی در مورد سیاستهایی برای افزایش ثبات، بهرهوری و فرصتهای شغلی حمایت میکند.
کشورها برای رسیدگی به بحرانهای اقتصادی، تثبیت ارزهای خود، اجرای اصلاحات ساختاری و کاهش مشکلات تراز پرداختها بهدنبال دریافت وام از صندوق بینالمللی پول هستند.
۱۰ کشور با بیشترین بدهی به صندوق بینالمللی پول
- آرژانتین
- مصر
- اوکراین
- پاکستان
- اکوادور
- کلمبیا
- آنگولا
- کنیا
- غنا
- ساحل عاج
در مجموع بهطور تقریبی ۱۰۰ کشور به صندوق بینالمللی پول بدهکار هستند و مجموع کل این بدهیها به ۱۱۱ میلیارد دلار میرسد، کشورهای فوق حدود ۶۹ درصد از این بدهیها را تشکیل میدهند.
این رتبهبندی با استفاده از دادههای صندوق بینالمللی پول در مورد کل اعتبارات مانده آن جمعآوری و آخرین دادههای بدهی برای هر کشور از بیستونهم آوریل ۲۰۲۴ تعیین شده است. از ۱۰ کشور بدهکار پنج کشور در آفریقا و سه کشور در آمریکای جنوبی قرار دارند. دو کشور دیگر نیز یکی در اروپا و دیگری متعلق به آسیا است.
آرژانتین با ۳۲ میلیارد دلار بدهی معوق در صدر جدول قرار دارد، بدهی این کشور به صندوق بینالمللی پول معادل ۵.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی آن است. آرژانتین یکی از اعضای گروه ۲۰ و صادرکننده عمده غلات است و تاریخچه مشکلات بدهی آن به اواخر دهه ۱۸۹۰ باز میگردد، یعنی زمانی که پس از انعقاد بدهی برای مدرنسازی پایتخت خود، بوینسآیرس دچار «نکول» شد، این اصطلاح مالی به زمانی اطلاق میشود که طرف قرارداد خواسته یا ناخواسته نتواند در قبال قرارداد انعقادی به تمام یا بخشی از تعهدات خود عمل کند. صندوق بینالمللی پول طی شش دهه گذشته بیش از ۲۰ بار به آرژانتین کمک مالی کرده است.
اکوادور با شش میلیارد و کلمبیا با سه میلیارد بدهی نیز دیگر کشورهای آمریکایی لیست هستند. پاکستان با هفتمیلیارد بدهی جایگاه چهارم این فهرست را دارد و کشورهای آفریقایی شامل مصر با ۱۱ میلیارد، آنگولا و کنیا هر یک با سه میلیارد و غنا و ساحل عاج هر یک با دو میلیارد بدهی هستند، تنها کشور اروپایی لیست، اوکراین است، تخمین زده میشود که یکسوم اقتصاد این کشور در حال حاضر متلاشی شدن باشد، اوکراین ۹ میلیارد دلار به صندوق بینالمللی پول بدهکار است.
نظر شما