آغاز به کار طرح پیشگیری از تنبلی چشم در کرمان

مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: طرح پیشگیری از تنبلی چشم هم‌زمان در ۲۵ شهرستان این استان به‌طور هم‌زمان اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط‌عمومی اداره کل بهزیستی کرمان، علیرضا وحیدزاده در مراسم آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم اظهار کرد: طرح پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۱۳۷۵ اجرا شده است و نقش غیرقابل انکاری در مدیریت ناهنجاری‌ها و اختلالات ناشی از بینایی دارد.

وی با بیان اینکه با جداسازی مهدهای کودک از بهزیستی فرایند اجرای طرح سخت شده و نیاز به همکاری بین بخشی است، افزود: بهزیستی برای اجرای بهتر و فراگیر طرح با فرمانداری‌ها در ۲۵ شهرستان استان وارد مذاکره شده است تا برای اجرای حداکثری طرح اقدام شود.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با تأکید بر ضرورت همراهی رسانه‌ها برای اجرای این طرح تصریح کرد: انتظارم این است که حساسیت لازم به وجود بیاید و طرح‌های غربالگری بهزیستی به‌خوبی اجرا شود تا شاهد رشد فزاینده معلولیت‌ها در کشور نباشیم.

وی با گلایه از دیدگاه برخی مسئولان نسبت به انجام غربالگری و پیشگیری از معلولیت بیان کرد: برخی مسئولان اعتقادی به غربالگری و پیشگیری از معلولیت‌ها ندارند و اعتقاد دارند که فلسفه وجودی بهزیستی نگهداری از افراد دارای معلولیت است، اما این تندروی‌ها جامعه را با چالش مواجه می‌کند.

خسرو ملک‌شاهی، معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمان هم در این مراسم گفت: آمار نگران‌کننده‌ای در دنیا در خصوص معلولیت‌ها وجود دارد که می‌گوید بین ۳ تا ۱۲ درصد جامعه را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهند و درصد قابل توجهی از آن معلولیت‌هایی است که نیاز به مداخله دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد معلولیت‌ها ژنتیکی و ۵۰ درصد اکتسابی است، ضمن آنکه با انجام مشاوره ژنتیک و غربالگری حین بارداری می‌توان از بروز بعضی معلولیت‌ها جلوگیری کرد، معلولیت‌هایی که هزاران مصیبت و مکافات برای خود فرد دارای معلولیت، خانواده جامعه و دولت در پی دارد.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه پیدایش یک معلولیت در جامعه هزینه‌ای بیش‌از ۲.۵ میلیارد تومان را بر دوش دولت می‌گذارد که از جیب مردم تأمین می‌شود، گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها تنبلی چشم است که طبق آمار، ۱۲ درصد افراد سه تا ۱۲ سال به آن مبتلا هستند و آمار آن از نظر عددی ۱.۴ در هر ۱۰ هزار نفر است.

وی افزود: سال گذشته ۱۸۹ هزار کودک بین سه تا شش سال داشتیم که باید غربال می‌شدند، اما به دلیل مشکلات و محدودیت‌های موجود در سطح جامعه، ۱۳۱ هزار و ۶۴۴ نفر یعنی حدود ۷۸ درصد جامعه را غربال کردیم، در حالی که میانگین کشوری ۸۵ درصد است، امیدواریم سال جاری از میانگین کشوری هم بالاتر برویم، اگرچه این عدد پنج سال پیش ۵۹ درصد بود و رشد ما در این مدت خوب بوده است.

ملکشاهی با بیان اینکه تفاهم‌نامه چهارجانبه‌ای میان فرمانداری، بهزیستی، آموزش و پرورش و شبکه بهداشت منعقد شده است تا در سال ۱۴۰۳ در تمام ۲۵ شهرستان این پوشش را داشته باشیم و بتوانیم همه ۱۸۹ هزار نفر را غربال کنیم، تصریح کرد: ۹۶۰ مربی در کل استان تربیت کردیم و ۱۴ دستگاه به قیمت هر کدام ۴۵۰ میلیون تومان خریداری کردیم تا غربالگری دقیق‌تر انجام شود.

کد خبر 753099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.