اصرار بنده بر عدالت بیشتر شده است

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه بیستم فروردین ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تصمیمات تورم‌زا از دستور خارج شود» به نشست مشترک آیت‌الله رئیسی با نمایندگان و منتخبین مجلس پرداخت و نوشت: رئیس‌جمهور روز گذشته در «نشست مشترک نمایندگان و منتخبین مجلس شورای اسلامی با هیأت دولت»، با بیان اینکه همه کسانی که در این نشست حضور دارند، منتخب مردم هستند، همفکری، همگرایی، هم‌اندیشی و همکاری را در میدان خدمت به مردم بسیار مهم و ضروری دانست و اظهار کرد: خروجی تلاش‌های نمایندگان مجلس و کارگزاران دولت باید کسب رضایت حضرت حق از مسیر کسب رضایت خلق‌الله باشد.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه هر کدام از شما نمایندگان صرف‌نظر از اینکه از کدام حوزه انتخابیه رأی آورده‌اید، نماینده همه ملت هستید، تصریح کرد: شما باید به همه اقشار مردم نگاه یکسانی داشته باشید و به دنبال حل و رفع مشکلات باشید. رفع مشکلات و کاهش تورم در گرو آن است که هر تصمیم تورم‌زایی را کاملاً از دستور کار خارج کنیم، مگر جایی که ضرورت جدی داشته باشد که لاجرم باید مجلس و دولت در این رابطه تصمیم‌گیری و مسأله را پیگیری کنند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه همه اقدامات دولت و مجلس باید در چهارچوب مهار تورم باشد، خاطرنشان کرد: همچنین همه تلاش‌های ما باید در راستای تحقق جهش تولید با مشارکت آحاد مردم باشد.

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سیلی سخت حزب‌الله و انصارالله به صهیونیست‌ها در آسمان و زمین و دریا» نوشت: حزب‌الله لبنان و مقاومت اسلامی عراق حدود ۷ ماه است که در حمایت از مردم غزه وارد میدان شدند و رژیم آپارتاید اسرائیل و حامی اصلی آن، یعنی آمریکا، را زیر فشار بردند. بعد هم مقاومت اسلامی یمن به جریان عملیات‌های علیه رژیم آپارتاید اسرائیل پیوست تا فشارها مضاعف شود.

مقاومت لبنان صحنه‌هایی را از عملیات سرنگونی پهپاد «هرمس ۹۰۰» ارتش رژیم صهیونیستی در حریم هوایی لبنان منتشر کرد. ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این اذعان کرد یک موشک زمین به هوا به سمت پهپاد نیروی هوایی در آسمان لبنان شلیک شد که منجر به سقوط آن شد.

شرکت انگلیسی امنیت دریایی «امبری» شنبه شب از دریافت گزارش‌ها مبنی بر هدف قرار گرفتن یک کشتی در دریای سرخ خبر داد. این شرکت اعلام کرد گزارش‌هایی مبنی بر هدف قرار دادن یک کشتی در دریای سرخ و فاصله ۶۱ مایل دریایی جنوب غربی الحدیده دریافت کرده است. همزمان سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس هم اعلام کرد که گزارشی مبنی بر وقوع یک حادثه در ۶۱ مایل دریایی جنوب غربی الحدیده واقع در غرب یمن دریافت کرده است.

خبر دیگر از مقاومت عراق است. یکی از نمایندگان پارلمان عراق بر تداوم حمله‌های مقاومت این کشور علیه رژیم صهیونیستی تا زمان ادامه یافتن تجاوز علیه نوار غزه تأکید کرد. «حسن سالم»، نماینده فراکسیون پارلمانی الصادقون، تأکید کرد که حمله‌های گروه‌های مقاومت در عراق حضور آمریکا را در این کشور و در منطقه تهدید می‌کند. وی افزود: «به فضل حمله‌های نیروهای مقاومت، حضور آمریکایی‌ها در عراق و منطقه در حال کمرنگ شدن است. این نیروها نقش مهمی در کاهش حضور آمریکایی‌ها در عراق ایفا می‌کنند.»

آخرین خبرها آنکه آژیر خطر نفوذ پهپاد در بندر اشغالی ایلات و اطراف آن به صدا درآمد. آژیرهای خطر در اثر هشدار برای نفوذ پهپاد یا سقوط موشک در منطقه آزاد و صنعتی بندر اشغالی ایلات به صدا درآمد. مقاومت اسلامی عراق بامداد روز یکشنبه از حمله به یک هدف «حیاتی» در بندر ایلات در جنوب فلسطین اشغالی خبر داد.

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عقب‌نشینی تل‌آویو از جنوب غزه» نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی روز یک‌شنبه اعلام کرد که مرحله تهاجم فعال جنگی را به پایان رسانده و تأیید کرد که تمام نیروهایش به جز یک تیپ، که در امتداد خط تقسیم‌کننده غزه به شمال- جنوب مستقر خواهد شد، بقیه نیروها از جنوب غزه عقب‌نشینی کرده‌اند. از نظر شمار نیروهای حاضر در غزه، عقب‌نشینی از جنوب غزه به این معناست که ارتش اسرائیل کل لشکر ۹۸ خود را از خان‌یونس در جنوب غزه خارج کرده و حالا فقط یک تیپ (تیپ ناحال) را در خط جداکننده شمال و جنوب غزه حفظ کرده است. رویترز می‌گوید که ارتش جزئیاتی در مورد دلایل خود برای عقب‌نشینی سربازان ارائه نکرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که تسلیم فشارهای بین‌المللی و چیزی که آن را «خواسته‌های افراطی» حماس خوانده نخواهد شد، به همین خاطر برخی منابع از جمله وبگاه شبکه عبری زبان ۱۲ می‌گویند که ارتش خود را برای عملیات نظامی در رفح آماده می‌کند و خروج از خان‌یونس ممکن است در چارچوب بازسازی نیروها قبل از عملیات در آنجا باشد، ارزیابی‌ای که روزنامه یدیعوت آحارونوت از قول منابع ارتش اسرائیل آن را تأیید کرده است: «آماده ادامه عملیات علیه گردان‌های حماس می‌شویم که عملیاتی علیه آن‌ها در دیر البلح و رفح نداشتیم.» این روزنامه نوشته است: «یکی از دلایل عقب‌نشینی بازگشت آوارگان به این مناطق برای آغاز عملیات ارتش در منطقه رفح بعد رمضان است.»

در بیانیه‌ای که قسام در واکنش به عقب‌نشینی سربازان اسرائیلی از جنوب غزه منتشر کرده، آمده است: «دشمن وارد بیشتر مناطق نوار غزه شد و آن را به طور کامل نابود کرد و امروز می‌گوید که تیپ‌های جنبش حماس را نابود کرده است، اما به هر منطقه‌ای که بازمی‌گردد و گمان می‌کند که در آنجا با رزمنده‌های مقاومت مواجه نخواهد شد، با مقاومتی شدید غافلگیر می‌شود.» منابع عبری گزارش کردند که چند ساعت پس از عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از خان یونس، چهار راکت از آن شلیک شد.

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شروع از دانشگاه» به سخنرانی روز گذشته رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان پرداخت و نوشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار ۵/۲ ساعته با حدود ۳ هزار نفر از دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی دانشگاه‌ها، فردای بهتر از امروز را مقصود اصلی کشور و نظام خواندند و با فراخوان دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی به ارائه راهکارهای نو به نو برای تحقق این هدف اساسی و پیشرفت بدون عقب گرد مادی و معنوی کشور گفتند: تربیت عالم، تولید علم و جهت دادن به این ۲ مقوله، ۳ وظیفه اصلی دانشگاه است.

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در پاسخ به سخن یکی از نمایندگان تشکل‌ها درباره تفاوت دیدگاه ایشان با سال ۸۱ درباره «عدالت» تأکید کردند: تفاوت این است که اصرار بنده بر عدالت بیشتر شده است.

رهبر انقلاب گفتند: آرمان‌های جمهوری اسلامی ذیل ۲ عنوان کلی خلاصه می‌شود: «اداره کشور به شیوه اسلامی» و «ارائه الگویی به مردم جهان برای اداره خوب یک کشور» که شما دانشجویان در محافل و نشست‌های فکری و مطالعاتی و ارتباطات با صاحبنظران معتقد به انقلاب باید برای نو به نو شدن راه‌های تحقق این ۲ عنوان کار و تلاش کنید.

ایشان شاخص‌های اداره کشور به شیوه اسلامی را در بیانات نهج‌البلاغه همچون فرمان امیرالمؤمنین به مالک اشتر متبلور دانستند و افزودند: اداره کشور به شیوه اسلامی یعنی قرار گرفتن در مسیر پیشرفت مادی و معنوی بی‌وقفه و بدون عقب گرد.

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟» را برگزید و با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به عمان نوشت: دیروز، یکشنبه، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تهران را به مقصد مسقط، پایتخت عمان ترک کرد. گفته شده که این سفر به منظور دیدار و رایزنی با مقامات عالی رتبه عمان و با بدرقه سفیر این کشور در ایران صورت گرفته است. این سفر در حالی صورت می‌گیرد که در سطح محافل سیاسی و رسانه‌ای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، کماکان موضوع پاسخ تهران به حمله بعدازظهر دوشنبه هفته گذشته اسرائیل به بخش کنسولگری سفارت ایران در دمشق داغ است؛ بنابراین به نظر می‌رسد سفر امیرعبداللهیان به شکل مستقیم یا غیرمستقیم با این موضوع در ارتباط باشد. البته طبق برخی گزارش‌های خبری، وزیر امور خارجه ایران پس از عمان به چند کشور منطقه نیز سفر خواهد کرد.

به نوشته این خبرگزاری (ایرنا)، حجم تبادلات تجاری دو کشور در یک سال گذشته از جهت وزنی ۵۲ درصد و از جهت ارزش ۴۱ درصد رشد داشته و به حدود دو میلیارد دلار رسیده که سهم ایران یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و سهم عمان ۸۰۰ میلیون دلار است. در نتیجه با قرائت ایرنا، ماهیت سفر امیرعبداللهیان به حوزه تجاری و اقتصادی باز می‌گردد. این در حالی است که ترکیب هیئت همراه امیرعبداللهیان به هیچ وجه اقتصادی نیست و افرادی با سمت‌های سیاسی و دیپلماتیک راهی مسقط شده‌اند؛ کما اینکه ایرنا عنوان کرد در این سفر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، مهدی شوشتری، مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقا، محمدعلی بک، مدیرکل خلیج فارس، مجتبی بنی اسدزاده، مشاور وزیر امور خارجه و وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی، امیرعبداللهیان را همراهی می‌کنند. همچنین دیدارهای امیرعبداللهیان در عمان نشان می‌دهد ظاهراً خبری از موضوعات تجاری در میان نیست. در نتیجه اینکه تحرکات وزیر امور خارجه در منطقه و سفرهای او به پاسخ ایران ارتباط دارد، تقریباً یک گزاره بدیهی است؛ اما سوال مهم‌تر این است که دستور کار امیرعبداللهیان در این سفر و دیدارهای منطقه‌ای او چیست؟

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «طرح شراکتی وام مسکن» نوشت: قفل «خرید خانه‌اول با وام مسکن» در صورت پذیرش یک طرح بانکی توسط سیاست‌گذار پولی باز می‌شود. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره سطح کارآیی وام خرید مسکن نشان می‌دهد، قدرت پوششی این تسهیلات که دو سال پیش در تهران و برخی کلان‌شهرها از بین رفته بود، ابتدای سال گذشته در اکثر شهرها و استان‌ها نیز «سقوط» کرد و به میانگین ۱۰ مترمربع رسید. سیاست‌گذار نیز در همین تعطیلات ابتدای سال با تصویب امتیاز «وام ۲ میلیاردی» برای گروه‌های خاص، عملاً بر «عدم کفایت» وام مسکن فعلی، مهر تأیید زد. با این حال، در مسیر «افزایش سقف تسهیلات» و احیای نقش وام در صاحب‌خانه شدن خانوارها، مانع بزرگ «قسط» وجود دارد. تضعیف شدید بنیه مالی خانوارها در سال‌های اخیر –تحت تأثیر تورم بالا و رشد اقتصادی پایین- باعث شده هر نوع شوک افزایشی به اقساط ماهانه تسهیلات برای متقاضی، غیرقابل تحمل باشد. گروهی از کارشناسان بانکی برای این معادله دو مجهولی قدرت وام و قسط ماهانه، طرح شراکتی تسهیلات مسکن را پیشنهاد کرده‌اند. در این طرح امکان افزایش مبلغ وام از میانگین ۳۲۰ میلیون تومان فعلی به حداقل ۱.۲ میلیارد تومان وجود دارد.

دیپلماسی به جای پاسخ سخت؟

کد خبر 742728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.