پرداخت فطریه و کفاره؛ بهانه‌ای جدید برای سودجویی و کلاهبرداری

موضوعات و بهانه‌های روز، فرصت‌های بی‌شماری را در اختیار کلاهبرداران و سودجویان فضای مجازی قرار می‌دهد و امروزه شاهد افزایش کلاهبرداری‌ها به بهانه پرداخت فطریه و کفاره روزه هستیم که می‌طلبد افراد نسبت به هشدارهای پلیس فتا هوشیار باشند و با ناآگاهی راه را برای کلاهبرداری سودجویان باز نکنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، کلاهبرداران و سودجویان فضای مجازی از هر فرصتی برای انجام اعمال مجرمانه خود استفاده می‌کنند و طی روزهای اخیر نیز شاهد انتشار اخباری در خصوص کلاهبرداری به بهانه فطریه و کفاره روزه هستیم.

هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری در پوشش پرداخت فطریه و کفاره

داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ، اظهار کرد: کلاهبرداران و مجرمان سایبری از هر فرصتی برای سوء‌استفاده و کلاهبرداری از مردم بهره می‌برند و گرچه پلیس فتا نیز به صورت مستمر با آنان برخورد و عرصه را برای اقدامات مجرمانه این افراد ناامن کرده است، اما آگاهی مردم نیز عامل مهمی در ناکام گذاشتن این افراد است، یکی از این مناسبت‌ها که احتمال سوءاستفاده از مردم در آن وجود دارد، عید فطر است.

وی با اشاره به نزدیکی ایام عید سعید فطر افزود: در هر مناسبتی این نگرانی وجود دارد که افراد سودجو و فرصت طلب در بستر فضای مجازی فعالیت خود را افزایش دهند و با عناوین مختلفی در پوشش پرداخت فطریه، کفاره از شهروندان سوءاستفاده کنند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به اینکه شهروندان به هیچ عنوان نباید برای پرداخت فطریه و کفاره به افراد ناشناس اعتماد کنند، گفت: مردم باید این امورات را از طریق راه‌های شناخته شده و معتبر انجام دهند، ممکن است افراد سودجو با طراحی سایت‌های جعلی کاربران را به صفحات فیشینگ هدایت و به بهانه پرداخت فطریه و کفاره اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی و خالی کردن حساب بانکی آنان کنند.

گودرزی ادامه داد: در نوعی دیگر از کلاهبرداری ممکن است افراد سودجو با ارسال لینک‌های آلوده به اطلاعات شخصی و محرمانه تلفن همراه، رایانه و… دسترسی پیدا کنند از این رو توصیه می‌شود که شهروندان از کلیک بر روی لینک‌های ناشناس که ممکن است به بهانه فطریه، تبریک عید و… باشد نیز جدا خودداری کنند. شهروندان باید از پرداخت نذورات در سایت‌های نامعتبر و حساب‌های شخصی افراد در فضای مجازی خودداری کنند.

پرداخت فطریه و کفاره؛ بهانه‌ای جدید برای سودجویی و کلاهبرداری

برای هرگونه واریز وجه در غالب فطریه یا کفاره روزه از سامانه‌های رسمی اقدام کنید

سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان اظهار کرد: با نزدیک شدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و در پیش بودن عید سعید فطر و پرداخت فطریه، کلاهبرداران نیز دست به کار شده‌اند و در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در قالب کانال‌ها و گروه‌هایی شروع به فعالیت و سوءاستفاده از شهروندان می‌کنند.

وی افزود: کلاهبرداران در این زمینه به شیوه و شگردهای مختلف عمل می‌کنند، سودجویان در کانال‌ها و گروه‌های مختلفی که عضو شده یا ایجاد کرده‌اند، با ادعای جمع‌آوری و دریافت فطریه و کمک‌های مردمی و خیرخواهانه برای نیازمندان، شروع به کلاهبرداری می‌کنند.

رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: کلاهبرداران اینترنتی با راه‌اندازی سایت جعلی شبیه سایت مؤسسات خیریه و معرفی خود به عنوان مرجع دریافت کننده فطریه اقدام به فریب شهروندان و آنها را به صفحات جعلی درگاه‌های بانکی هدایت و با سرقت اطلاعات کارت بانکی آنان، اقدام به برداشت غیرمجاز از حسابشان می‌کنند.

مرتضوی تصریح کرد : برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام این کلاهبرداران، بهتر است هنگام پرداخت پول در درگاه بانکی به موارد ایمنی از جمله آدرس دقیق درگاه و پروتکل https توجه کنند و برای هرگونه واریز وجه در غالب فطریه یا کفاره روزه، از طریق تلفن‌بانک، اینترنت بانک و سایت سازمان‌ها و نهادهای رسمی و معتبر در سراسر کشور که از طریق رسانه‌های جمعی اقدام به اعلام شماره حساب‌های رسمی می‌کنند اقدام به پرداخت کنند و از واریز فطریه یا کفاره روزه خود به حساب‌های نامعتبر و شخصی افراد که در کانال‌ها و شبکه‌های مجازی اعلام می‌شود خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مواجهه با موارد مشکوک مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.gov.ir و با تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز پاسخگویی فوریت‌های سایبری پلیس فتا به کارشناسان ما اعلام کنند.

کد خبر 742141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.