سیلی خواهند خورد

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه شانزدهم فروردین ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سیلی خواهند خورد» به سخنرانی روز گذشته رهبر انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام پرداخت و نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار سران قوا، جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام و چهره‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، ظرفیت‌های طبیعی و انسانی کشور را برای تحقق انتظارات به جای مردم، مناسب خواندند و با ضروری خواندن تشکیل یک گروه زبده صاحب‌فکر برای مشخص کردن راه‌های مشارکت همه مردم در تحقق شعار سال، افزودند: هر تلاشی برای رفاه مردم و پیشرفت کشور، کار برای خداست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به دو شکست رژیم جنایتکار صهیونیستی در «طوفان‌الاقصی و تحقق اهداف حمله به غزه»، تأکید کردند: روز قدس امسال ان‌شاءالله با درخشش ملت ایران و حضور ملت‌های مسلمان و آزادی‌خواه، به یک خروش بین‌المللی علیه رژیم غاصب تبدیل خواهد شد.

ایشان درنده‌خویی و کشتار زنان و کودکان بی‌گناه را ناشی از عجز صهیونیست‌ها در مقابل رزمندگان مقاومت دانستند و گفتند: شکست صهیونیست‌ها قطعاً ادامه خواهد یافت و تلاش‌های مذبوحانه آنها مانند این کاری که در سوریه مرتکب شدند و البته سیلی آن‌را هم خواهند خورد، مشکلات آنها را علاج نمی‌کند.

سیلی خواهند خورد

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «صهیونیست‌ها علیه صهیونیست‌ها / ‏ شاباک: شرایط خطرناک شده است» نوشت: رژیم صهیونیستی که از سوی تمام جبهه مقاومت، از دریا، زمین و آسمان تحت حملات موشکی و پهپادی است و بیش از ۲۵۰۰ نظامی‌اش را در این ۶ ماه از دست داده، اقتصادش کاملاً فلج شده و آبرویی هم در دنیا برایش باقی نمانده است، با یک جبهه بزرگ دیگر نیز مواجه شده است که به اندازه جبهه مقاومت برایش تهدید محسوب می‌شود. با این تفاوت که دیگر آنها را نمی‌تواند مثل زنان و کودکان فلسطینی قتل عام کند. شورش‌های اجتماعی، جبهه‌ای است که، اگرچه پیش از عملیات طوفان‌الاقصی وجود داشت اما به نظر می‌رسد هیچ گاه مثل این روزها، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار نداده بود. اوضاع چنان وخیم است که رئیس شاباک «اعلام خطر» کرده است.

طبق اخبار و تصاویری که منتشر شده است طی دو روز گذشته، ده‌ها هزار صهیونیست خشمگین-که دولت نتانیاهو را عامل تمام بدبختی‌های این روزهای خود می‌دانند- ضمن تجمع مقابل ساختمان کنست، خواستار برکناری نتانیاهو و برگزاری انتخابات مجدد شدند. در بین تجمع‌کنندگان، خانواده‌های اُسرای صهیونیست نیز حضور دارند که معتقدند، نتانیاهو می‌خواهد آنها کُشته شوند وگرنه با شروط حماس برای تبادل اُسرا موافقت می‌کرد. بر اساس تصاویری که در رسانه‌ها منتشر شده است، پلیس سواره نظام رژیم صهیونیستی با باتوم، گاز اشک‌آور و خودروهای آب‌پاش مشغول سرکوب معترضان و دستگیری آنها هستند.

سیلی خواهند خورد

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود تیتر «اتمام حجت دیپلماتیک با شورای امنیت» را برگزید و نوشت: به‌رغم اینکه چند کشور عضو شورای امنیت در نشست فوق‌العاده این نهاد بین‌المللی، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران را محکوم کرده و درباره به عواقب آن هشدار دادند، مثل همیشه کشورهای غربی پرمدعا جای قربانی و قاتل را عوض کرده و با انتقاد از رفتارهای ایران، اسرائیل را بر کرسی حق نشانده و از هرگونه اتهاماتی تبرئه کردند. آمریکا و متحدانش نشان دادند که تیغ صلح و امنیت به عنوان هدف اعلانی در منشور ملل متحد در مقابل غاصبان فلسطین کند است. این سیاست غربی‌ها به جای اینکه صلح در منطقه ایجاد کند، دست اشغالگران را برای تکرار جنایت‌های بیشتر باز می‌گذارد. ایران با بردن پرونده حمله به کنسولگری، به لحاظ دیپلماتیک بر صهیونیست‌ها و حامیان غربی آن حجت را تمام کرد و بعد از این عواقب تنش‌های آتی بر ذمه جبهه عبری-غربی خواهد بود.

در نشست اضطراری شورای امنیت که سه‌شنبه شب در مقر سازمان ملل برگزار شد، اکثریت اعضا، رژیم صهیونیستی را بابت حمله به کنسولگری ایران در دمشق محکوم کردند. در این نشست که با درخواست روسیه برای بررسی حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد، اکثریت ۱۵ کشور عضو دائم و غیردائم شورای امنیت، اسرائیل را بابت نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی و تلاش برای تشدید تنش در منطقه مورد انتقاد قرار دادند. نمایندگان روسیه، چین و الجزایر قویاً اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران را محکوم کردند. نماینده سوئیس نیز در نشست شورای امنیت تأکید کرد که کشورش به طور قاطع حمله به سفارت ایران در دمشق را محکوم می‌کند، چون این‌گونه اقدامات سطح تنش را در منطقه بسیار بالا برده است. برخلاف موضع انتقادی اکثریت کشورها علیه رژیم صهیونیستی، پنج کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی از محکوم کردن نقض فاحش کنوانسیون‌های بین‌المللی از سوی اسرائیل خودداری کردند و حتی برخی از آن‌ها همانند نمایندگان آمریکا و انگلیس به جای محکوم کردن اسرائیل بابت نقض صریح کنوانسیون‌های مصونیت اماکن دیپلماتیک و دیپلمات‌ها و وابستگان نظامی، ایران را به باد انتقاد گرفتند.

سیلی خواهند خورد

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود با تیتر «رجب در «وان» اعتراض» نوشت: انتخابات شهرداری‌های ترکیه، تقریباً بدون حاشیه پایان یافت اما حالا چهار روز پس از انتخابات، اوضاع در چند شهر ترکیه عادی نیست. اعلام مقررات منع تردد و تنش و درگیری بین مردم و پلیس در شهر وان و همچنین کشته شدن یک نفر در جریان دعوا بین هواداران دو حزب، از رویدادهای پساانتخاباتی ترکیه است و برخی مقامات محلی، عملاً به ناامنی دامن می‌زنند.

شواهد نشان می‌دهد حزب عدالت و توسعه ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان، هنوز هم شوک شکست بزرگ را سپری نکرده است. این حزب پس از ۲۲ سال، برای نخستین بار به رده دومین حزب ترکیه سقوط کرد. رجب طیب اردوغان، رهبر حزب حاکم و رئیس‌جمهور ترکیه پس از اعلام شمارش آرا اعلام کرد به نظرات مردم کشورش احترام می‌گذارد و پیام مردم را دریافت کرده است اما حالا شواهد نشان می‌دهد بسیاری از شاخه‌های استانی و همچنین مقامات وزارت کشور، حاضر به پذیرش شکست نیستند و به دنبال راهکارهایی می‌گردند تا دست‌کم، بخشی از شکست را جبران کنند.

هواداران حزب عدالت و توسعه در منطقه پرواری، یک دعوای خیابانی بزرگ با هواداران «علی باباجان» سیاستمدار منتقد دولت به راه انداختند که در این نزاع، یک نفر کشته و ۵ نفر مجروح شدند.

سیلی خواهند خورد

روزنامه شرق در یادداشت امروز خود به قلم سید مصطفی هاشمی‌طبا تیتر «رزم_بزم» را برگزید و نوشت: وقتی ما علناً اعلام می‌کنیم محور مقاومت هستیم و برای سال‌ها شعار مرگ بر آمریکا و نابودی اسرائیل سر می‌دهیم و به‌طور علنی حزب‌الله لبنان را تقویت می‌کنیم و به روشنی از حماس پشتیبانی می‌کنیم، چرا نمی‌خواهیم باور کنیم که در یک جنگ درگیرانه با قدرت‌های ظالم همچون آمریکا و اسرائیل هستیم؟

ظاهراً مسئولان با مردم رودربایستی دارند. در عین پیشه‌کردن سیاست‌های رزم و شعار علیه آمریکا و خارج از کشور، می‌خواهند سیاست بزم و تداوم الگوی زندگی آمریکایی را در داخل ادامه دهند. تفاخر وزارت نفت به اینکه روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین توزیع کرده است (و بخشی از آن وارداتی است) از قبیل همین سیاست‌هاست. کشوری که در یک رزم اعلام‌نشده با آمریکا و اسرائیل به سر می‌برد، باید امکانات و عده و عُده خود را بسیج کند؛ درحالی‌که ما در عین سیاست‌های خارجی یادشده، می‌خواهیم هرچه بیشتر به مصرف و اسراف در داخل و هدر دادن منابع خود روی بیاوریم. زمانی می‌خواستیم توسعه و عدالت را با هم داشته باشیم (البته به طرفةالعین) حتی به قیمت مصرف ثروت‌های داخلی خداداد و اسراف در آنها، نه به توسعه رسیدیم و نه عدالت را برپا کردیم و اینک می‌خواهیم رزم در خارج و بزم در داخل را هم‌زمان داشته باشیم. این سخن به این معنی نیست که مردم ما محروم باشند، بلکه به این معناست که متناسب با سیاست‌های خارجی، در داخل سیاست‌هایی پیشه کنیم که از اسراف منابع جلوگیری کند. فراموش نکنیم که اگر هم رزم خارج را ندیده بگیریم، در داخل با رزم‌های متعددی همچون کمبود آب، نشست زمین، تورم، رکود و به خطر افتادن کشاورزی روبه‌رو هستیم که غفلت از آن بنیان‌کن است.

درحالی‌که علاوه بر فشار تورم بر سفره و جیب مردم، بی‌عدالتی و شکاف طبقاتی فاحش و سیاست‌های ضدونقیض دولت موجب ناراحتی بیشتر می‌شود و دولت هم علی‌رغم تذکرات رهبری در خصوص انقباضی حرکت‌کردن، می‌خواهد با حرکت انبساطی، به مردم آرامش بدهد و این همان چیزی است که متضاد با سیاست‌های خارجی است.

سیلی خواهند خورد

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «سال طلایی فلز زرد» را برگزید و نوشت: قیمت طلای جهانی در سه‌ماه نخست سال جاری میلادی به میزان ۱۱ درصد رشد کرده است و به نظر می‌رسد در ماه‌های آتی این روند صعودی تداوم یابد. در هفته‌های اخیر، رالی قیمتی فلز زرد به اوج رسیده و طلای جهانی قله‌های تاریخی قیمتی را یکی پس از دیگری فتح می‌کند. افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیک در کشورها، احتمال شروع سیاست‌های انبساطی از سوی فدرال‌رزرو و افزایش تمایل خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی به‌عنوان ذخیره اصلی، باعث شده است که اقبال به فلز زرد در ۲۰۲۴ افزایش یابد. نکته قابل توجه اینکه بانک‌های مرکزی نسبت به سال ۲۰۲۲، ذخایر طلایی خود را ۴ برابر کرده‌اند. همسو با رشد قیمت جهانی طلا، بهای انواع سکه در داخل کشور نیز روند صعودی به خود گرفته و نرخ تمام سکه به ۴۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده است. دیگر بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد که تقاضا برای حرکت به سمت صندوق‌های بورسی افزایش یافته و این موضوع باعث شده است که حباب این صندوق‌ها در اوج قرار گیرد.

سیلی خواهند خورد

کد خبر 741525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.