اردوغان در شوک شکست

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه چهاردهم فروردین ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ترور فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه در دمشق» نوشت: عصر دیروز ساختمان کنسولگری ایران در دمشق (مجاور سفارتخانه) هدف حملات موشکی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفت که در پی آن سردار مدافع حرم محمدرضا زاهدی، مستشار ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه و سردار محمد هادی حاج رحیمی به شهادت رسیدند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شب گذشته در اطلاعیه‌ای با اعلام اسامی این ۲ فرمانده شهید، از شهادت ۵ مستشار دیگر از همراهان ایشان بدین شرح خبر داد: شهید حسین امان‌اللهی، شهید سید مهدی جلادتی، شهید محسن صداقت، شهید علی آقابابایی و شهید سیدعلی صالحی روزبهانی. طبق این اطلاعیه، برنامه‌های انتقال‌، تشییع و خاک‌سپاری پیکر مطهر این ۷ شهید متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

در اولین واکنش رسمی از سوی رژیم صهیونیستی، سخنگوی ارتش از پاسخ به سوالی درباره حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق طفره رفت و گفت: ما به حمله‌ای که توسط رسانه‌های خارجی گزارش شده نخواهیم پرداخت و بر اهداف جنگ غزه متمرکز هستیم. این در حالی است که شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل ساعاتی پس از حمله تروریستی صهیونیست‌ها به مرکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی در سوریه خبر داد که در پی حمله به کنسولگری ایران در دمشق، اسرائیل سطح هشدار امنیتی را در تمامی دفاتر دیپلماتیک خود افزایش داده است.
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد نیز در واکنش به حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در مجاورت سفارت جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد.

اردوغان در شوک شکست

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حیرت جهان در برابر جنایات هولناک اسرائیل در بیمارستان شفاء» نوشت: طی دو هفته‌ای که بیمارستان شفاء در شهر غزه، در اشغال صهیونیست‌ها بود، گزارش‌های هولناکی منتشر شد. آن‌قدر هولناک که برخی رسانه‌ها مثل الجزیره -احتمالا تحت فشار بالادستی‌ها_ مجبور به حذف برخی از آن‌ها از روی خروجی‌های خود شدند. مثلاً خبرنگاری از داخل این بیمارستان در حالی که گریه می‌کرد به شبکه خبری الجزیره گفت در این بیمارستان نظامیان صهیونیست به صورت دسته جمعی به زنانی که در بیمارستان پناه گرفته بودند تجاوز کرده سپس آنها را کشتند. این اظهارات که روز پنجم فروردین ماه سال ۱۴۰۳ روی خروجی رسانه‌های الجزیره رفت، با سرعت در دنیا پخش شد و نفرت از رژیم صهیونیستی را به اوج خود رساند. این‌جا بود که ناگهان شبکه الجزیره این خبر را از روی برخی خروجی‌های خود برداشت! احتمالاً به این دلیل که این شبکه تلویزیونی از سوی مقامات بالادستی تحت فشار قرار گرفت. گویا مواضع پشت پرده دولت قطر درباره تحولات غزه با مواضع تلویزیون الجزیره متفاوت است! دیروز اما خبر رسید صهیونیست‌ها پس از دو هفته، از این بیمارستان عقب‌نشینی کردند. این موضوع باعث شد خبرنگاران بتوانند با شرایط مناسب‌تری به تهیه گزارش از این بیمارستان بپردازند. نتیجه، بسیار تکان‌دهنده بود.

۴۰۰ جسد در محوطه بیمارستان به شکل «دسته جمعی» و بعضاً پراکنده دفن شده‌اند. برخی قبور تخریب و اجساد نیمه متلاشی آن بیرون آورده شده‌اند! دستان بسیاری از این اجساد -که همگی غیر نظامی هستند- بسته است و این یعنی در همان محوطه بیمارستان اعدام شده‌اند. در بین اجساد همه طیف و همه سنین دیده می‌شود. از زن و کودک تا پیر و جوان. صهیونیست‌ها پس از یک عقده‌گشایی جنون‌آمیز در کشتار غیرنظامیان، بیماران و مجروحین بیمارستان، ساختمان را به طور کامل تخریب کرده و پس از آتش زدن آن، عقب‌نشینی کردند!

اردوغان در شوک شکست

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۳ واقعیت کتمان‌ناپذیر جمهوری‌اسلامی در آغاز سال‌نو» نوشت: سه واقعیت غیرقابل‌کتمان نظام جمهوری اسلامی ایران در آغاز سال‌نو بیش از هر زمان دیگری قابلیت تبیین دارد، به‌ویژه که هر سه به‌نحوی در سخنان نوروزی رهبر انقلاب نیز جلوه یافت. دو واقعیت مربوط به اثبات حق‌گویی این نظام در سیاست خارجی و سیاست داخلی است و واقعیت سوم، که نقطه ضعف نظام است، «اقتصاد ناکارآمد» است.

در سیاست خارجی در سیاست‌خارجی، ادعای تاریخی انقلاب‌اسلامی علیه تمدن غرب و شعار اصلی آن، حقوق بشر، که آن را پوشالی و ناصادق می‌دانست، در شیوه مواجهه غرب با قضیه غزه، به رساترین شکل ممکن اثبات شد. انقلاب اسلامی یک دعوی روشن علیه غرب داشت. این دعوی هرچند بعضاً با ادبیات غیرفنی و پامنبری و با شعارزدگی کلیشه‌ای، جذابیت خود را از دست می‌داد، اما یک حقیقت بزرگ در دل خود داشت. غرب در دویست سال گذشته مدعی حقوق‌راستین‌بشر بود. در یکصد سال گذشته نیز غرب‌گرایان در ایران همین ادعای غرب را با ادبیات فنی و دانشگاهی و جذاب ترویج می‌کردند. غرب‌گرایان یکصد سال بی‌وقفه، حقوق بشر غربی را در ایران تئوریزه می‌کردند و آن را همچون پتکی بر سر دعوی غرب‌ستیزی انقلاب‌اسلامی می‌زدند. قضیه غزه، اما اثباتی بر پوشالی‌بودن دعوی حقوق بشری غرب بود که با هیچ ابزار دیگری به این عینیت قابل اثبات نبود.

در سیاست داخلی، اما سال‌گذشته خروج و افشاگری بخشی از جریان اصلاح‌طلبی علیه رهبری و حلقه بسته این جریان که چالشی برای انقلاب و جمهوری اسلامی در سیاست داخلی به‌حساب می‌آمدند، یک پیروزی بزرگ برای دعاوی انقلاب بود که آن‌هم چندان دیده و پرداخته نشد.

اما واقعیت غیرقابل کتمان سوم درباره جمهوری اسلامی، اقتصاد ناکارآمد پس از نیم قرن آمد و شد دولت‌های مختلف است. رهبر انقلاب ۱۵ سال است که شعار سال را شعار اقتصادی انتخاب می‌کنند و سال‌هاست نسبت به اجرا نشدن سیاست‌های اصل ۴۴ و ناکارآمدی اقتصاد دولتی و ضرورت سپردن اقتصاد به مردم سخن می‌گویند.

اردوغان در شوک شکست

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «اردوغان در شوک شکست» را برگزید و با اشاره به ضربه سنگین حزب عدالت و توسعه در انتخابات شهرداری‌های ترکیه نوشت: یکشنبه هفته جاری انتخابات شهرداری‌های ترکیه در سراسر این کشور برگزار شد. این سومین انتخاباتی بود که در مدت کمتر از یک سال در ترکیه برگزار شد. حدود ۶۱ میلیون شهروند ترکیه واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند که ۷۸ درصد آنها مشارکت داشتند. انتخابات محلی در ۴ بخش به منظور تعیین شهردارهای ۳۰ کلان‌شهر ترکیه، شهردار شهرستان‌ها، اعضای شورای شهر و رئیس (مختار) محلات ترکیه هر ۵ سال برگزار می‌شود. مهم‌ترین بخش این انتخابات که از حساسیت سیاسی بالایی برخوردار است، رقابت احزاب بر سر شهرداری کلانشهرهای ترکیه است. در این میان کلانشهرهای مهمی همچون استانبول و آنکارا صحنه رقابت میان قدرت‌های سیاسی ترکیه می‌شود.

جریان اصلی مخالفان دولت ترکیه در حزب جمهوری خلق موفق شده بودند در انتخابات ۲۰۱۹ کرسی شهرداری کلانشهرهای مهمی همچون استانبول، آنکارا و ازمیر را از آن خود کنند. شکست سنگین این مخالفان در انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی ۲۰۲۳، مناصب قدرت در شهرداری‌ها را به آخرین سنگر مقاومت در برابر قدرت مطلق اردوغان تبدیل کرد. از طرفی دیگر برای اردوغان که ۲ انتخابات مهم را با پیروزی پشت سر گذاشته بود، انگیزه فراوانی ایجاد کرد تا با خارج کردن آنکارا و استانبول از دست مخالفان به چهره بلامنازع و سراسر قدرت ترکیه تبدیل شود اما با اعلام نتایج انتخابات ۲۰۲۴ ترکیه، هت‌تریک پیروزی اردوغان در انتخابات یک سال گذشته رقم نخورد. منصور یاواش و اکرم امام اوغلو شهردارهای کنونی آنکارا و استانبول از حزب جمهوری خلق، توانستند بار دیگر با شکست نامزدهای حزب عدالت و توسعه اردوغان، به مدت پنج سال ابقاء در مقام خود را تمدید کنند.

اردوغان در شوک شکست

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با اشاره به درگذشت زهرا شجاعی، فعال سیاسی اصلاح طلب، تیتر «سیاست مداری که می‌خواست اولین باشد» را برگزید و نوشت: بهار ۱۴۰۳ با خبر فوت چهره‌ای شاخص در میان سیاست‌مداران اصلاح‌طلب و فعالان زن ایرانی همراه بود. دکتر سیده زهرا شجاعی که از چهره‌های شناخته‌شده دانشگاه بود و از دولت سیدمحمد خاتمی به بعد چهره شناخته‌شده سیاسی هم به حساب می‌آمد، در ۶۸ سالگی رخت از این دنیا بست. او که از مبارزان دوران انقلاب بود، بیشتر بابت پیگیری مطالبات زنان در ایران و در دوران سیدمحمد خاتمی و پس از آن شناخته می‌شد. همچنین حضور دانشگاهی او در دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا جز جدایی‌ناپذیری از تعریف شخصیت او بود. زهرا شجاعی متولد ۱۳۳۵ در تهران بود که ریاست مرکز امور مشارکت زنان را در دولت سیدمحمد خاتمی برعهده داشت. او ازجمله فعالان سیاسی- اجتماعی و فعال حوزه زنان در جمهوری اسلامی ایران بود و در زمره اولین زنانی قرار دارد که در دولت ایران به کابینه راه یافته‌اند.

او در مدت فعالیت اجتماعی خود مشاور وزیر آموزش و پرورش، مشاور وزیر کشور، رئیس کمیسیون امور بانوان و از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۴ عضو شورای فرهنگی-اجتماعی زنان بوده بود. شجاعی همچنین دو سال ریاست این شورا را نیز برعهده داشت. او در دولت‌های هفتم و هشتم به مدت هشت سال، ریاست مرکز امور مشارکت زنان را برعهده داشته است. زهرا شجاعی بعد از دولت اصلاحات هم در عرصه سیاست ایران باقی ماند و در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ نام‌نویسی کرد که همچنان که پیش‌بینی می‌شد، صلاحیتش از سوی شورای نگهبان رد شد.

اردوغان در شوک شکست

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۱۰ تابلو از اقتصاد ۱۴۰۳» نوشت: ۷۵ کارشناس و اقتصاددان در نظرسنجی جامع «دنیای‌اقتصاد» تاکید کردند جهت‌گیری سیاسی کشور در راستای حل چالش‌های بین‌المللی و احیای اعتماد اجتماعی در کنار سیاستگذاری‌های اقتصادی در بخش‌های پولی-بانکی و تجاری-صنعتی مهم‌ترین عوامل در استحکام‌بخشی به اقتصاد ایران در سال جدید خواهند بود. این کارشناسان معتقدند از آنجا که سکان‌داران اقتصاد ایران با مسئله تحریم و فشارهای خارجی روبه‌رو هستند، اتخاذ رویکردی که تکلیف بسیاری از مسائل حل‌نشده اقتصادی را روشن کند در ماه‌های آتی حیاتی است. عدم رسیدگی به این مسائل اما می‌تواند دستاوردهای اقتصادی دو سال اخیر از جمله بازگشت رشد اقتصادی به منطقه مثبت و مهار برخی از کل‌های پولی را کمرنگ کند. از نظر این اقتصاددانان، فضای آتی اقتصاد ایران زمانی واکسینه خواهد شد که سیاست‌گذار با داشتن سطح مناسبی از مشارکت اجتماعی و روابط بین‌المللی، دست‌کم به تجویزهای علم اقتصاد برای سه مقوله تورم، رشد اقتصادی و تجارت بین‌الملل عمل کند.

اردوغان در شوک شکست

کد خبر 740987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.