اولین انسان دریافت‌کننده تراشه نورالینک توانست موس کامپیوتر را با افکارش حرکت دهد

حدود یک ماه گذشته اولین تراشه نورالینک ایلان ماسک در مغز یک انسان کاشته شد. این خبر مثل بمب صدا کرد و به نظر می‌رسد که ایلان ماسک کاری فرازمینی انجام داده است. حال خبر رسیده که اولین فرد دریافت‌کننده این تراشه می‌تواند با افکارش، موس کامپیوتر را حرکت دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ایلان ماسک، کارآفرین برجسته آمریکایی و مالک شرکت تولید تراشه نورالینک، حدود یک ماه گذشته در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که اولین تراشه نورالینک در مغز یک انسان با موفقیت کاشته شده است. نام این تراشه هوشمند «تله‌پاتی» است و ماسک به این مورد هم اشاره کرد. حال به نظر می‌رسد که عملیات کاشت اولین تراشه نورالینک ایلان ماسک موفقیت‌آمیز بوده و فرد دریافت‌کننده این تراشه می‌تواند با افکار خود موس کامپیوتر را حرکت دهد.

ماسک در رویداد «اسپیس» (Spaces) در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «این یک پیشرفت خوب است و به نظر می‌رسد بیمار با اثرات عصبی که ما از آن آگاه هستیم، بهبودی کامل پیدا کرده است. بیمار می‌تواند فقط با فکر کردن موس را به دور صفحه نمایش حرکت دهد.»

ماسک گفت که نورالینک در حال حاضر تلاش می‌کند تا بیشترین تعداد کلیک روی دکمه موس را از بیمار دریافت کند و به درخواست رویترز برای اعلام جزئیات بیشتر پاسخ نداد.

این شرکت دو ماه گذشته پس از دریافت تاییدیه استخدام آزمایشی انسانی در ماه سپتامبر، با موفقیت یک تراشه را روی نخستین بیمار انسانی خود کاشت.

نورالینک گفت: این مطالعه از یک ربات برای قرار دادن ایمپلنت رابط مغزکامپیوتر در منطقه‌ای از مغز استفاده می‌کند که حرکت را کنترل می‌کند. هدف اولیه این است که افراد بتوانند با استفاده از افکار خود مکان نما یا صفحه کلید کامپیوتر را کنترل کنند.

ماسک جاه‌طلبی بزرگی برای نورالینک دارد و می‌گوید: «تعبیه سریع دستگاه‌های تراشه خود را برای درمان بیماری‌هایی مانند چاقی، اوتیسم، افسردگی و اسکیزوفرنی تسهیل می‌کند.»

این شرکت برای مدت کوتاهی به صورت زنده فیلمی را در شبکه اجتماعی ایکس (X) از مردی ۲۹ ساله به نام نولان آرباگ (Nolan Arbaugh) پخش کرد که گفته می‌شود هشت سال پیش، پس از یک حادثه غواصی از گردن به پایین فلج شده است.

به گزارش ایمنا، در این ویدئو، آرباگ توضیح می‌دهد که پس از دریافت ایمپلنت که به گفته خود او با یک جراحی فوق‌العاده آسان در مغزش گذاشته شده، باید یاد می‌گرفت که چگونه تصور حرکت را از تلاش برای حرکت متمایز کند تا کنترل مکان‌نمای رایانه را روی صفحه نمایش بیاموزد.

آرباگ می‌گوید: بسیاری از مواردی که کار را با آن‌ها شروع کردیم، تلاش برای حرکت بود. من سعی می‌کنم برای مثال دست راستم را به سمت چپ، راست، جلو و عقب حرکت دهم و از آنجا شروع به تصور حرکت مکان‌نمای رایانه می‌کنم.

کد خبر 738125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.