پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و صعب‌‍العلاج؛ از اقدامات موثر در سال ۱۴۰۲ تا چشم‌انداز ۱۴۰۳

حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج‌ همواره مورد توجه تمام مسئولان کشوری بوده است و از اقدامات مثبت انجام شده می‌توان به تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰۷ بیماری اشاره کرد و به‌طور قطع شاهد افزایش اقدامات انجام شده در سال‌های آتی خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش قابل توجه بودجه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج بودیم، این بودجه در سال ۱۴۰۲ به ۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و این افزایش نشان‌دهنده توجه دولت به نیازهای بیماران خاص و صعب‌العلاج و تلاش برای بهبود خدمات ارائه شده به این افراد است.

در سال ۱۴۰۲ تعداد بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از پنج بیماری به ۱۰۷ بیماری افزایش یافت و این افزایش بیماران بیشتری را از مزایای این صندوق بهره‌مند می‌کند، صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج خدمات متنوعی را به بیماران تحت پوشش خود ارائه می‌دهد که این خدمات شامل مواردی از قبیل پرداخت هزینه‌های درمان، ارائه خدمات توانبخشی برای بازگشت به زندگی عادی، ارائه داروهای خاص مورد نیاز بیماران به صورت رایگان یا با قیمتی اندک است.

با این وجود، اقداماتی از جمله افزایش بودجه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، تسهیل فرآیندهای اداری، حمایت از تولید داخلی داروهای خاص در مسیر گسترده‌تر شدن چتر حمایتی بر سر بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌تواند یاری‌کننده باشد.

سازمان بیمه سلامت نقشی مؤثر در حمایت از این بیماران دارد و اقدامات مهم این سازمان در دولت سیزدهم شامل پوشش بیمه‌ای برای ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور، حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج‌، اجرای نسخه الکترونیک در ۹۷ درصد کشور، تحت پوشش قرار گرفتن خدمات توانبخشی، درمان ناباروری، خدمات دندانپزشکی، ثبت شیرخشک در سامانه بیمه سلامت است و نشان از گام‌های مثبت و مؤثر دولت در راستای حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش، اختصاص بودجه‌های قابل توجه و جلب همکاری بیمه‌های پایه، برای بهبود کیفیت زندگی این بیماران دارد.

پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و صعب‌‍العلاج؛ از اقدامات موثر در سال ۱۴۰۲ تا چشم‌انداز ۱۴۰۳

تمرکز بر پیشگیری، توسعه نسخه الکترونیک و صندوق حمایت از بیماران خاص در ۱۴۰۳

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران از برنامه‌های عملیاتی این سازمان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اظهار کرد: پیشگیری به عنوان یکی از محورهای اصلی برنامه‌های سازمان بیمه سلامت ایران در سال آتی است که با هدف تغییر سبک زندگی افراد و تأمین هزینه‌های مراقبت‌های اولیه برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری، در اولویت قرار دارد.

وی ادامه داد: توسعه و استقرار کامل نسخه الکترونیک و رفع عیوب سیستم فعلی، از دیگر برنامه‌های این سازمان در سال ۱۴۰۳ خواهد بود و هدف از این برنامه، هدایت سازمان به سمت یک سازمان هوشمند و ارتقای کیفیت خدمات و برنامه‌ها است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تصریح کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز با پوشش ۷۰ درصدی هزینه‌های درمان سرطان و تحت پوشش قرار دادن ۱۰۷ گروه بیماری، از دیگر برنامه‌های مهم سازمان بیمه سلامت است.

وی گفت: مبتلایان به بیماری‌های نادر در کانون توجه قرار دارند و در «کمیسیون خارج شمول» تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرند، همچنین بودجه پیشنهادی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۳ دو برابر خواهد شد.

ناصحی تصریح کرد: برنامه سلامت خانواده نیز با هدف ارائه خدمات بهداشتی به شهروندان ایرانی، در حال اجرا است و تاکنون اطلاعات شهروندان ۱۹۵ شهر در سامانه این برنامه ثبت شده است و با تکمیل نیروی انسانی متخصص مورد نیاز، این برنامه در سال آتی در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی افزود: سایر برنامه‌های سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۱۴۰۳ شامل ارتقای کیفیت خدمات و برنامه‌ها، استمرار بهره‌وری، افزایش تعهدات بیمه‌ای و توسعه خدمات الکترونیک است، اما بودجه مورد نیاز برای اجرای این برنامه‌ها هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از اقدامات گسترده این سازمان در دولت سیزدهم برای ارائه خدمات بهتر به آحاد جامعه خبر داد و اظهار کرد: بیمه سلامت خادم ۴۵ میلیون نفر از جمعیت کشور است و در دولت سیزدهم گام‌های مهمی در زمینه سیاست‌گذاری، اجرایی و تأمین منابع برای ارائه خدمات بهتر به بیمه‌شدگان برداشته شده است.

وی ادامه داد: در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج برای اولین‌بار دو میلیون نفر در کشور تحت پوشش قرار گرفته‌اند و نسخه الکترونیک به عنوان انقلابی در نظام سلامت در حال حاضر ۹۷ درصد کشور را تحت پوشش قرار داده است.

ناصحی تصریح می‌کند: خدمات توانبخشی، درمان ناباروری و خدمات دندان‌پزشکی در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و سامانه‌ای از ماه آینده در وبگاه بیمه سلامت فعال خواهد شد که هر فردی با ارائه کد ملی می‌تواند شیر خشک مورد نیاز خود را دریافت کند.

پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و صعب‌‍العلاج؛ از اقدامات موثر در سال ۱۴۰۲ تا چشم‌انداز ۱۴۰۳

پیشرفت‌های چشمگیر در حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تعداد بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از ۵ به ۱۰۷ بیماری افزایش یافته و این اتفاق در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر رهایی بیماران از دغدغه‌های مالی و تمرکز بر درمان انجام شده است.

وی ادامه داد: استان اصفهان به عنوان رتبه اول در حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج است و در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ پنج و هفت هزار میلیارد تومان بودجه به این صندوق اختصاص داده شد که سهم این صندوق در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا خواهد کرد، همچنین این استان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای ارائه خدمات به بیش از ۸۰ هزار بیمار در طول یک سال هزینه کرد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بیمه‌های پایه موظف شده‌اند که برای بیماران تحت پوشش خود از صندوق استفاده و به صورت مستقیم هزینه درمانی بیمار را پرداخت کنند. در پایان این گزارش، بر اطلاع‌رسانی گسترده به جامعه در خصوص این خدمات و رفع نگرانی بیماران از بابت هزینه‌های درمانی تأکید شده است. این گزارش نشان‌دهنده گام‌های مثبت و مؤثر دولت در راستای حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج است. افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش، اختصاص بودجه‌های قابل توجه و جلب همکاری بیمه‌های پایه، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی این بیماران کمک کند.

کد خبر 729636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.