افزایش سن امید به زندگی در ایران / نمودار جمعیت ایران در تراز رو به رشد

افزایش فرزندآوری و جوانی جمعیت دو موضوع مهمی است که طی سال‌های اخیر توجه همگان را به خود معطوف کرده است؛ بنا بر اظهارات مسئولان مربوطه، شاهد روند افزایشی فرزندآوری و افزایش سن امید به زندگی افراد هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسیاری از کشورهای جهان از موضوع افزایش جمعیت به عنوان یکی از ابزارهای قدرت یاد می‌کنند و مسئولان کشور ایران نیز گام‌هایی بلند در این راستا برداشته‌اند، بر اساس آمارهای موجود، نرخ باروری کشور حدود ۱.۷ درصد است که از نظر صابر جباری، سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، این نرخ باید حدود ۲.۵ درصد افزایش پیدا کند و برای رسیدن به این عدد، تنها هفت سال فرصت باقی مانده و متوسط سن در کشور به ۳۵ سال و نرخ سالمندی به ۱۰.۵ درصد رسیده است.

حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: روزهای بسیار زیبایی است، اما در این روزها باید یاد و خاطره تمام کسانی که زحمت کشیدند تا امروز با افتخار در جمهوری اسلامی ایران با امنیت زندگی کنیم، در حالی که در برخی نقاط جهان جنگ و خونریزی و آتش‌افروزی وجود دارد را گرامی داریم.

وی افزود: ما اگر کاری می‌خواهیم انجام دهیم باید بدانیم که کارهایمان چه ثمره‌ای داشته و برای آیندگان چه برنامه‌ای داریم؟ ما سعی می‌کنیم هیچ برنامه‌ای را آغاز نکنیم که آینده‌ای نداشته باشد؛ یکی از شاخص‌های اصلی حوزه بهداشت که سازمان‌های بین‌المللی بر آن تاکید دارند، «سالم» زیستن است و این در حالی است که برای تأمین «رفاه» بسیار تلاش کردیم، اما هدف را که زندگی انسان‌های سالم است را فراموش کردیم و در نتیجه مسائلی همچون آلودگی هوا وجود دارند که آسیب‌های بسیاری به همراه داشتند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: میزان تولد زنده در سال ۱۴۰۱ برابر با حدود ۸.۳ هزار بود و این یک افتخار است و تمام مدیران در این زمینه تلاش کردند، همچنین امید به زندگی در زنان ۷۸.۵ طی سال ۱۴۰۱ و در مردان ۷۶.۲ درصد بوده است.

فرشیدی گفت: در سال ۱۴۰۲ برنامه‌های بسیار مهمی داشتیم که از جمله آن‌ها جوانی جمعیت بود و چند روز پیش نیز طرح هادیان زندگی اجرایی شد که ما به دنبال افزایش کدهای ملی هستیم، آخر هفته گذشته در سفر ریاست جمهوری در هرمزگان بودیم و موالید آنجا نسبت به سال گذشته ۱.۵ تا دو درصد افزایش داشته و در سایر نقاط کشور هم این روند افزایشی وجود داشته است.

ثبت ۳۳ هزار تولد چندقلو

بر اساس داده‌های مرکز رصد جمعیت کشور، ثبت ولادت‌های حاصل از چندقلوزایی به بیش از ۳۳ هزار رویداد رسیده است و در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲، تعداد ۳۳ هزار و ۸۰ رویداد ولادت حاصل از چندقلوزایی به ثبت رسیده است.

بر همین اساس، ۳۱ هزار و ۳۲۰ رویداد ولادت ثبت شده حاصل از دوقلوزایی و ۱۶ هزار و ۸۶ رویداد ولادت ثبت شده حاصل از سه‌قلوزایی بوده است، بیشترین ولادت‌های ثبت شده حاصل از چندقلوزایی در تهران با ۱۴.۷ درصد و کمترین رویداد در سمنان با ۰.۵ درصد به ثبت رسیده است.

بانک مرکزی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند ارائه می‌کند و ثبت‌نام وام فرزندآوری ۱۴۰۲ به صورت اینترنتی و از طریق سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نشانی ve.cbi.ir صورت می‌گیرد.

وام فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ مشخص شد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی و در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش هزینه‌ای، جز (۲) بند (ث) تبصره (۱۳) را به شرح زیر تصویب کردند:

تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری (موضوع ماده (۱۰) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۲ به بعد به دنیا آمده‌اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری به شرح زیر پرداخت می‌شود:

به ازای فرزند اول ۴۰۰ میلیون ریال

به ازای فرزند دوم ۸۰۰ میلیون ریال

به ازای فرزند سوم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال

به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال

به ازای فرزند پنجم و بیشتر ۲ میلیارد ریال

رشد ۴۰ درصدی پرداخت تسهیلات فرزندآوری

بنابر اعلام بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا بیستم دی در زمینه پرداخت تسهیلات فرزندآوری ۶۰۱ هزار و ۶۱۹ متقاضی به مبلغ ۳۷ همت تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند که این رقم رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از زمان ابلاغ مصوبه شورا در تیرماه سال ۱۴۰۱ تاکنون داشته است.

در زمینه پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن نیز طی این مدت از مجموع تعداد ۳۹۵ هزار و ۳۵۵ متقاضی که تشکیل پرونده داده‌اند، ۳۵۱ هزار و ۱۶۱ نفر به مبلغ ۲۱ همت موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند، بنابر دستور رئیس‌جمهور و تاکید رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر تسریع اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزند و لزوم کاهش صف متقاضیان در یافت این تسهیلات اخیر نیز بانک مرکزی تمهیداتی اندیشید که علاوه بر اعطای تسهیلات سهمیه‌های ابلاغی، بانک‌های عامل به منظور کاهش متقاضیان در صف نسبت به پرداخت ۱۲۵ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و ۱۱۰ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند مازاد بر سهمیه‌های قبلی تا پایان سال جاری اقدام کنند.

در طرح جدید بانک مرکزی بانک‌های قرض‌الحسنه مهر و رسالت نیز که در سال جاری عامل پرداخت این نوع تسهیلات نبودند در سامانه ازدواج و فرزند بانک مرکزی فعال و امکان ثبت‌نام متقاضیان در این دو بانک نیز فراهم شده است.

کد خبر 725198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.