عامل اصلی آلودگی هوای اراک و شازند، نیروگاه است

استاندار مرکزی گفت: عامل اصلی آلودگی هوا در شهرهای اراک و شازند نیروگاه است، اما نباید از سایر عوامل و سهم آن‌ها در آلودگی آب و خاک غافل شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز _سه شنبه سوم بهمن_ در ششمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار استان مرکزی اظهار کرد: نباید از سایر عوامل و سهم آنها در آلودگی آب و خاک غافل شد.

وی افزود: در صورتی که دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران، گاز تحویلی به نیروگاه را دوباره افزایش دهد، در صورت ضرورت، برای تعطیلی ادارات به مدت یک روز در هفته، اعلام آمادگی می‌کنیم.

استاندار مرکزی تصریح کرد: وضعیت آلودگی اراک در تابستان و زمستان متفاوت است، اینکه تحلیلی یکپارچه برای تمام فصول سال داشته باشیم، بدون شک ارزیابی و تحلیل صحیحی را رقم نمی‌زند.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه برای عوامل آلاینده ریزگرد باید اختصاص خود ضوابطی تعریف و در نظر گرفته شود، اضافه کرد: در صورتی که حتی چهار واحد نیروگاه نیز گازسوز باشد، همچنان با آلودگی هوا مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: فعالیت نیروگاه در زمستان عامل اصلی آلایندگی هوای اراک است.

استاندار مرکزی با بیان اینکه نیروگاه شازند در زمستان امسال تاکنون، هیچ روزی قطع گاز کامل نداشته است گفت: امید می‌رود بتوان سهمیه گاز این واحد صنعتی را افزایش داد البته پیشنهاد افزایش سهمیه گاز برای نیروگاه شازند به دولت ارائه شده است.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: اجرای پروژه کُک سوزنی در پالایشگاه شازند با مشکلاتی روبه‌رو است و هنوز با اجرای آن موافقت نشده است.

وی با بیان اینکه باید الزامات زیست محیطی این پروژه رعایت شود، اظهار کرد: محیط زیست استان مرکزی باید مراتب اقناع سازی و دلایل خود برای عدم موافقت با اجرای این پروژه را ارائه و مجموعه پالایشگاه را اقناع کند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: با توجه به ناترازی نفت، گاز، برق، گاز و بنزین در کشور و حمایت از برنامه‌های تأمین انرژی در وزارت نفت و نیرو، ضرورت دارد که این دو وزارتخانه نسبت به اجرای تکالیف قانونی خود برای اجرای مفاد قانون هوای پاک اقدام کنند.

ضرورت استفاده از مازوت کم سولفور

علی‌اکبر اسدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی هم گفت: براساس تصمیم هیئت دولت باید میزان سولفور تولیدی در پالایشگاه ظرف مدت سه سال به ۰.۸ درصد برسد.

وی اضافه کرد: باید هر سال ۱۰ درصد میزان مصرف مازوت کاهش یابد که این امر هنوز محقق نشده است و این دو مصوبه را از وزارت نفت طلبکار هستیم.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود در دوران ناترازی و شرایط ویژه آلودگی هوای اراک، مازوتی که پالایشگاه شازند به کشتی‌رانی می‌دهد به نیروگاه شازند اختصاص دهد.

نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در دستور کار مدیریت شهری

علیرضا محمودی، شهردار اراک گفت: نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی در دستور کار مدیریت شهری است.

وی با بیان اینکه خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس برقی در دستور کار قرار دارد، افزود: قیمت خرید اتوبوس برقی دو برابر اتوبوس‌های دیزلی است، اما به هر حال آلایندگی کمتری به همراه خواهد داشت.

شهردار اراک اضافه کرد: خرید پنج ایستگاه سنجش آلودگی به عهده شهرداری واگذار شده که هزینه چهار دستگاه در بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده، اما تاکنون دو مرتبه مناقصه برگزار شد و نتیجه نداشته است.

محمودی ادامه داد: پارکینگ مجتمع تجاری گلستان شش بار به مزایده گذاشته شده است اما به دلیل برخی از مباحث نظارتی، کسی توان شرکت در این مزایده را ندارد و عملاً این پارکینگ بدون استفاده باقی مانده است.

وی اظهار کرد: در صورتی که دستگاه‌های اجرایی وظایف خود را به درستی انجام دهند، شهرداری می‌تواند با قدرت بیشتری به امور ورود می‌کند، اما با شرایطی مواجه هستیم که دستگاه‌ها وظایف اولیه خود را انجام نمی‌دهند و در این شرایط نمی‌توان از شهروندان هم انتظاری داشته باشیم.

کد خبر 722523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۳
    1 0
    عامل اصلی اول نیروگاه دوم پالایشگاه سوم پتروشیمی چهارم آلومینیوم پنجم شرکت سولفات سدیم و ششم مسولین بی کفایت شهر اراک هست که نمی توانند برای جان شهروندان اراکی کاری انجام بدند و هر ساله تعداد بسیار زیادی از همشهریان عزیز دچار بیماری‌های سرطان قلبی می‌شوند و جان خود رو از دست می دهند صنعتی که جان انسان‌ها رو به خطر بیندازد ارزشی ندارد
  • ن IR ۰۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
    0 0
    خدایش بعد از این همه مدت تازه فهمیده نمیدانم با این هوش حیف است