طول عمر و ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟

امروزه از روش‌های مختلف برای ترمیم دندان‌ها استفاده می‌شود و برخی از این روش‌ها، طول عمر بسیار بالایی دارند و حتی نمی‌توان طبیعی و غیرطبیعی بودن آنها را تشخیص داد. یکی از این روش‌ها ایمپلنت دندان است که قرار است نگرانی افراد بابت افتادن دندان‌ها را برطرف کند.

در پاسخ به سوال «ایمپلنت دندان چیست؟» باید بگوییم که، ایمپلنت روشی است در دندانپزشکی که برای جایگزین کردن دندان‌های افتاده مورد استفاده قرار می‌گیرد. خود ایمپلنت داخل یا روی استخوان فک قرار می‌گیرد و در واقع قرار است به‌عنوان ریشه دندان‌های غیر طبیعی عمل کند. سپس دندان‌های ساخته‌شده روی قطعه‌ای به نام تاج قرار می‌گیرند که به ایمپلنت متصل می‌شوند.

به طور کلی، ایمپلنت دندان به‌گونه‌ای طراحی شده که به‌طور ثابت در دهان باقی بماند. در بسیاری از مطالعات، مشخص شده که ۹۰ تا ۹۵ درصد موردهای بررسی‌شده طول عمر ایمپلنت دندان را حداقل ده سال عنوان کرده‌اند. اما با این حال، این امکان وجود دارد که ایمپلنت نیز در اثر ضربه و برخی حوادث دچار شکستگی و خرابی شود. در این مقاله درباره این عوامل و طول عمر ایمپلنت خواهیم گفت.

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

ایمپلنت دندان روشی دائمی برای جایگزین کردن دندان‌های افتاده است. دلیل ماندگاری بالای این روش نیز این است که در ایمپلنت، دندان به‌طور کامل جوش می‌خورد و به استخوان‌های فک متصل می‌شود. زمانی که فرآیند استئواینتگراسیون یا همان پیوند استخوان انجام شد، مواد ایمپلنت و استخوان اطراف دندان با هم ترکیب می‌شوند و اینجاست که رمز ماندگاری طولانی‌مدت این روش درمانی هویدا می‌شود. در واقع ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل می‌کند و پایه محکمی برای دندان‌ مصنوعی به‌وجود می‌آورد.

با اینکه ایمپلنت به‌گونه‌ای طراحی شده که مادام‌العمر باشد، اما ممکن است تاج متصل به آن به دلیل ساییدگی نیاز به تعویض داشته باشد. حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از روکش‌های ایمپلنت بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال، نیاز به تعویض دارند.

مینی ایمپلنت دندانی چیست و طول عمر آن چقدر است؟

مینی ایمپلنت‌های دندانی (MDI) معمولا باریک‌تر از سایر انواع ایمپلنت‌ها هستند. قطر آنها کمتر از ۳ میلی‌متر است که تقریباً به اندازه قطر یک خلال دندان است. از آنجایی که این مدل ایمپلنت کوچک‌تر و باریک‌تر از ایمپلنت‌های متداول هستند، معمولا از آنها در مناطقی از دهان استفاده می‌شود که تراکم استخوان در آنها کمتر است. علاوه بر این، بر خلاف ایمپلنت‌های دندانی معمولی، این روش کمتر تهاجمی است و در کل ساده‌تر انجام می‌شود.

این مدل ایمپلنت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که طول عمر دائمی داشته باشند و به اندازه سایر ایمپلنت‌های دندانی ماندگار باشند. اما با این حال، شواهد علمی نشان می‌دهند که میزان طول عمر این مدل ایمپلنت‌ها نسبت به مدل‌های معمولی کمتر است.

چه عواملی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت می‌شوند؟

طول عمر و ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟

در حالی که بسیاری از افراد می‌توانند ایمپلنت را تا پایان عمر در دهان خود داشته باشند، اما برخی عوامل هستند که باعث بروز خرابی در ایمپلنت‌ها می‌شوند. به طور کلی، عدم موفقیت‌آمیز اتصال ایمپلنت معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی در پیوند ایمپلنت با استخوان یا روند بهبودی آن اختلال به‌وجود آورد.

عواملی که ممکن است باعث این عدم موفقیت شوند عبارت‌اند از:

مراقبت و نگهداری ناکافی

تجمع پلاک در دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه شود که در نهایت به استخوان‌ها و لثه‌ی شما آسیب وارد می‌کند.

هنگامی که تجمع پلاک در ناحیه اطراف ایمپلنت رخ می‌دهد، فرد به بیماری پری ایمپلنت مبتلا می‌شود. مراحل اولیه بیماری اطراف ایمپلنت قابل درمان هستند، اما اگر درمان نشوند، این بیماری پیشرفت می‌کند و در نهایت باعث خراب شدن ایمپلنت می‌شود.

به همین دلیل، رعایت بهداشت دهان و دندان هنگام کاشت ایمپلنت بسیار مهم است. بهداشت دهان و دندان شامل موارد زیر می‌شود:

  • مسواک زدن حداقل دو بار در روز
  • نخ دندان کشیدن روزانه
  • محدود کردن مصرف غذاهای شیرین
  • مراجعه به دندانپزشک هر ۶ ماه یکبار

عدم وجودِ کافی استخوان

ایمپلنت‌ها زمانی طول عمر بالایی خواهند داشت که به‌طور محکم و ثابت به استخوان‌ها متصل شوند. به همین خاطر اگر در فک‌تان تراکم استخوانی کافی نداشته باشید، ممکن است ایمپلنت در دهان شما جواب ندهد و خیلی زود آن را از دست بدهید.

اگر به اندازه‌ی کافی استخوان برای نگه داشتن ایمپلنت نداشته باشید، ممکن است قبل از قرار دادن ایمپلنت، نیاز به پیوند استخوان یا لیفت سینوس داشته باشید.

تحلیل رفتن استخوان نیز، در طول زمان می‌تواند باعث تحلیل رفتن ایمپلنت دندان شود. تحلیل رفتن استخوان ممکن است بر اثر موارد زیر رخ دهد:

  • بیماری پری ایمپلنت
  • پوکی استخوان
  • سایر شرایط پزشکی که بر سلامت استخوان تاثیر می‌گذارد

سیگار کشیدن

طی بررسی‌های مختلف، مشخص‌شده که سیگار کشیدن می‌تواند طول عمر ایمپلنت را کاهش دهد. در واقع، برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که میزان خرابی ایمپلنت در افراد سیگاری ۱۱ درصد است، در حالی که برای افراد غیرسیگاری ۵ درصد است.

سیگار ممکن است باعث کوتاه شدن طول عمر ایمپلنت شود، چرا که روند رسیدن خون به محل قرار گرفتن ایمپلنت را کند می‌کند و به این ترتیب، بهبود آن به‌درستی صورت نمی‌پذیرد. علاوه بر این، سیگار عاملی مخرب برای لثه است.

دندان قروچه

طول عمر و ماندگاری ایمپلنت چقدر است؟

اگر دندان قروچه دارید، این موضوع می‌تواند روی عمر ایمپلنت تاثیر بگذارد و حتی باعث لق شدن یا شکستگی پیچ و یا شکستگی پرسلن روی تاج شود. دلیل این موضوع نیز این است که، ساییده شدن دندان‌ها روی هم و یا ضربه خوردن آنها، باعث تکان خوردن ایمپلنت‌ها می‌شود که در نهایت در فرایند جوش خوردن ایمپلنت و استخوان‌ها اختلال به‌وجود می‌آورد.

برخی بیماری‌ها

برخی بیماری‌ها می‌توانند طول عمر ایمپلنت را کاهش دهند. این مشکلات سلامتی عبارت‌اند از:

  • دیابت
  • پوکی استخوان
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • اختلالات خونریزی
  • اختلالات قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، گرفتگی شرایین و نارسایی قلب

سن

سن یکی از مهم‌ترین عوامل در ماندگاری ایمپلنت است. دلیل آن نیز این است که افراد مسن ممکن است شرایط سلامتی ناپایدارتری داشته باشند و استخوان‌های فک آنها توانایی نگه داشتن پیچ‌های ایمپلنت را نداشته باشد. علاوه بر این، روندِ ترمیم و بهبود زخم در افراد مسن کندتر است.

برخی داروها و درمان‌ها

برخی داروها یا درمان‌ها نیز می‌توانند روی عمر ایمپلنت تاثیر بگذارند. این داروها و روش‌های درمانی عبارت‌اند از:

  • داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
  • داروهای رقیق کننده خون
  • پرتو درمانی

جراح بی‌تجربه

برای موفقیت در جراحی ایمپلنت، نیاز به یک جراح با تجربه دارید. یک جراح بی‌تجربه می‌تواند روند جراحی ایمپلنت را دچار اختلال کند و موارد زیر رخ دهد:

  • طراحی ضعیفِ ایمپلنت‌ها
  • قرار دادن نامناسب ایمپلنت
  • ضربه به بافت دهان در هنگام کاشت ایمپلنت
  • چسباندن تاج قبل از مطمئن شدن از پایدار بودن ایمپلنت

هر کدام از این موارد رخ دهد، جراحی شما دچار مشکل می‌شود و باید هزینه‌ای مازاد برای طراحی و کاشت ایمپلنت پرداخت کنید. هزینه های ایمپلنت دندان طبق تعرفه منتشر شده در سایت کلینیک سریتا، برای کاشت یک عدد ایمپلنت دندان حدودا در بازه ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان (برند استاندارد و کمترین مشکل درمانی) تا ۵۰ میلیون تومان (بهترین برند و بالاترین قیمت + خدمات درمانی) قرار می‌گیرد.

کلام پایانی

ایمپلنت روشی درمانی و زیبایی در دندانپزشکی است که به‌گونه‌ای طراحی شده که بتوان از آن سال‌ها و به‌صورت مادام‌العمر استفاده کرد. اما قرار گرفتن ایمپلنت در دهان با استحکام استخوان فک شما ارتباط مستقیمی دارد. عواملی وجود دارد که باعث می‌شود طول عمر ایمپلنت و ماندگاری آن کاهش پیدا کند.

کد خبر 716179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.