سواد مالی و اهمیت آن در دوران تورم جهانی

سواد مالی و آموزش مهارت‌های دیجیتال به‌ویژه در شرایط تورم بالا و افزایش نرخ بهره از اهمیت بسزایی برای تاب‌آوری بودجه خانوارها بدون نیاز به وام گرفتن از بانک‌ها، دوستان و آشنایان دارد. تنها ایرلند و آلمان در میان ۳۹ کشور اروپایی به حداقل آستانه سواد مالی ۷۰ از ۱۰۰ امتیاز دست پیدا کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گزارش‌های جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) نشان می‌دهد بسیاری از بزرگسالان اروپایی فاقد مهارت‌های لازم برای درک و مدیریت موقعیت‌های مالی چالش‌برانگیز هستند و در واقع تنها ۳۴ درصد از آن‌ها حداقل سطح سواد مالی مورد نیاز را دارند.

از سوی دیگر تنها ۵۹ درصد از بزرگسالان مورد مطالعه در حال حاضر قادر به پرداخت هزینه‌های عمده زندگی خود معادل یک ماه درآمد، بدون نیاز به حمایت هستند. این امر ممکن است به معنای گرفتن وام از بانک یا قرص گرفتن از دوستان و آشنایان باشد.

سواد مالی و اهمیت برخورداری از آن در دوران تورم جهانی

اهمیت برخورداری از سواد مالی

بیشتر افراد حداقل در ۳۹ کشور مورد مطالعه در این بررسی‌ها نمی‌توانند به‌طور مؤثر پول خود را مدیریت کنند، حال آنکه این مهارت برای رفاه فردی و اجتماعی ضروری است. گزارش‌ها همچنین بر آسیب‌پذیری افراد فاقد دانش مالی اولیه به‌ویژه در زمانی تأکید دارد که افزایش قیمت‌ها فشار بیشتری بر بودجه خانوار وارد می‌کند.

در واقع ۸۴ درصد از بزرگسالان تعریف تورم را درک می‌کنند، اما تنها ۶۳ درصد می‌توانند ایده «ارزش زمانی پول» را برای پس‌انداز خود به کار ببرند که مفهوم آن نشان می‌دهد مبلغی از پول در لحظه حال بیشتر از آینده ارزش دارد.

به این ترتیب تورم بالا و افزایش نرخ بهره اهمیت آموزش دانش و مهارت‌های مالی را برای مقابله با شرایط سخت اقتصادی برجسته کرده است و در صورتی‌که بزرگسالان مفاهیم اساسی مالی را بیشتر درک کنند، سواد مالی و مهارت‌های کلی از جمله هنگام سروکار داشتن با خدمات مالی دیجیتال می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بهبود پیدا کند.

بررسی‌ها همچنین یک همبستگی منفی بین سواد مالی و ریسک را نشان می‌دهد، زیرا فقدان دانش مالی با آسیب‌پذیری مالی همراه است و می‌تواند به شکست سرمایه‌گذاری‌ها و افتادن در دام کلاهبرداری‌های پولی منجر شود.

سواد مالی و اهمیت برخورداری از آن در دوران تورم جهانی

عوامل مؤثر بر بهبود سواد مالی

گزارش‌ها علاوه بر بررسی نابرابری‌های بین‌المللی، به تفاوت‌های بین گروه‌های جمعیتی مختلف در سطح ملی نیز اشاره کرد و نشان داد افرادی که سطح تحصیلات رسمی و درآمد بالاتری دارند و صاحب شغل هستند، در مدیریت پول خود بهتر عمل می‌کنند. سایر عوامل مؤثر در این زمینه نیز جنسیت و سن بودند.

هشیار ماندن در برابر کلاهبرداری‌ها نیز به صلاحیت دیجیتال مربوط می‌شود، زیرا تعدادی از مجرمان اکنون از کانال‌های آنلاین برای هدف قرار دادن افراد استفاده می‌کنند، حال آنکه طبق بررسی‌ها، به‌طور متوسط تنها ۲۹ درصد از بزرگسالان مورد بررسی به سطح هدف برای مهارت‌های دیجیتال رسیده‌اند. البته این ارقام با سطح تحصیلات و درآمد افزایش پیدا می‌کند.

کشورهایی با بیشترین سواد مالی

بررسی‌ها نشان داد در میان ۳۹ کشور اروپایی مورد بررسی تنها ایرلند و آلمان به حداقل آستانه سواد مالی ۷۰ از ۱۰۰ امتیاز رسیدند.

در سراسر کشورهای مورد مطالعه، افراد بین ۳۰ تا ۵۹ سال به‌طور کلی سطح سواد مالی بالاتری نسبت به افراد در گروه ۱۸ تا ۲۹ دارند و به‌طور متوسط، مردان به‌طور حاشیه‌ای از دانش مالی بالاتری نسبت به زنان برخوردار هستند.

سواد مالی و اهمیت برخورداری از آن در دوران تورم جهانی

راهکارهای ارائه‌شده برای بهبود سواد مالی

پیروی از ایده ارزش زمانی پول به دول دلیل یعنی «تورم» و «پتانسیل درآمد» اهمیت دارد، چراکه دریافت پول در وهله کنونی با فرصت سرمایه‌گذاری و کسب درآمد بیشتری همراه است. به عبارت ساده‌تر می‌توان این مبلغ اولیه را افزایش داد. با سرمایه‌گذاری مجدد پول به‌دست‌آمده نیز می‌توان مبلغ بیشتری را از طریق دریافت بهره جمع‌آوری کرد.

داشتن پس‌انداز برای مقابله با شوک‌های مالی نیز بسیار مهم است و با توجه به فشارهای وارد شده بر بودجه خانوارها در شرایط فعلی، آموزش مالی بیشتر برای بهبود تاب‌آوری اهمیت بالایی پیدا می‌کند.

رهایی از بار استقراض نیز نیازمند تمرکز آموزش بر ابزارهای دیجیتال و مدیریت پول به‌ویژه برای افرادی است که از کمترین سطح مهارت‌های دیجیتال برخوردار هستند.

سواد مالی و اهمیت برخورداری از آن در دوران تورم جهانی

کد خبر 712958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.