موشک چینی با سوخت متان و اکسیژن مایع به فضا رفت

موشکی که شرکت چینی «لند اسپیس تکنولوژی» توسعه داده است، امروز همراه سه ماهواره به مدار زمین رفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، این پرتاب نقطه عطفی در مأموریت استارت‌آپ خصوصی چینی برای آزمایش وسیله پرتابش است که با استفاده از متان و اکسیژن مایع به فضا پرتاب می‌شود.

موفقیت عملیات مذکور اعتماد سرمایه‌گذاران شرکت به متان به عنوان یک سوخت موشک را بیشتر می‌کند. کارشناسان معتقدند استفاده از این سوخت می‌تواند به کاهش هزینه‌ها کمک کند و از موشک‌های چند بار مصرف به شیوه‌ای کارآمدتر پشتیبانی کند.

چند استارت‌آپ چینی خصوصی تست‌ها یا پرتاب‌های تجاری در این زمینه انجام داده‌اند که هدف آن‌ها آماده‌سازی محصولاتشان برای افزایش تقاضا در صنعت فضایی روبه رشد چین است. در این میان رقابت برای ایجاد خوشه‌ای از ماهواره‌های اینترنتی در فضا برای رقابت با پروژه استارلینک ایلان ماسک نیز در جریان است.

طی عملیات مورد نظر موشک Zhuque-2 Y-3 از مقر پرتاب ماهواره جیوکوان در منطقه مغولستان داخلی در چین به فضا پرتاب شد. به این ترتیب سومین پرتاب آزمایشی موشک Zhuque-2 و نخستین عملیات موفقیت‌آمیز پرتاب ماهواره با چنین موشکی انجام شد.

دومین تلاش برای پرتاب موشک با سوخت متان اکسیژن مایع در ماه جولای انجام شده بود. به گفته شرکت لند اسپیس، این دو پرتاب نشان دادند Zhuque-2 به اندازه کافی برای پرتاب‌های تجاری قابل اطمینان است.

شرکت چینی مذکور اعلام کرد سه ماهواره به مدار خورشید همگام در فاصله ۴۶۰ کیلومتری زمین رسیدند، اما جزئیات بیشتری درباره انواع و وزن کلی ماهواره‌ها فراهم نکرد.

Zhuque-2 می‌تواند محموله‌هایی به وزن کلی ۱.۵ متریک تن را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد و لند اسپیس تصمیم دارد در نسخه‌های ارتقا یافته موشک قابلیت حمل بار را به چهار تن برساند.

موشک Zhuque-2 Y-3 دو ماهواره آزمایشی ۵۰ کیلوگرمی را که استارت‌آپ Spacety ساخته به فضا حمل کرد. یکی از این ماهواره‌ها حاوی فناوری‌هایی از شرکت Hongqing است.

دو ماهواره آزمایشی مرتبط با Hongqing برای پشتیبانی از خوشه ماهواره‌هایی در مدار پایین زمین طراحی شده‌اند.

لند اسپیس اعلام کرد نخستین پرتاب موشک در دسامبر سال گذشته شکست خورد، اما جزئیاتی در این باره اعلام نکرد. استارت‌آپ هشت‌ساله در اوایل سال جاری اعلام کرد در ۲۰۲۴ میلادی ۳ پرتاب برای مشتریان انجام می‌شود و این رقم را در ۲۰۲۵ میلادی ۲ برابر می‌کند.

منبع: مهر

کد خبر 710568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.