وسعت زیادی از باغ‌های شیراز به تملک شهرداری درآمده است

ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در ستاد آبادگری باغات قصردشت، گفت: وسعت زیادی از باغ‌های شیراز به تملک شهرداری درآمده است و بعضی از آن‌ها به دلایل بی‌آبی، فرسودگی و رسیدگی نشدن لازم در حال خشک شدن است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ابراهیم کمالی امروز _ چهارشنبه یکم آذر_ در حاشیه میز خدمت جشنواره انار و خرمالو که با حضور باغداران محلات قصردشت برگزار شد، خواستار هم‌افزایی مسئولان به منظور صیانت از باغ‌های شیراز شد و اظهار کرد: حفظ و گسترش باغات شیراز یکی از دغدغه‌های اصلی شورای اسلامی شهر در دوره ششم است و به موازات آن از مشکلات باغداران نیز غافل نیستیم.

وی خواستار عزم جدی همه ارکان مدیریتی کلان شهر شیراز و استان فارس برای حفظ و توسعه باغات شد و افزود: امروزه بیش از آنکه نیازمند قول‌های شفاهی مسئولان باشیم، نیازمند عمل گرایی هستیم. شورای اسلامی شهر شیراز عزم راسخی برای حفظ باغات دارد و چنانچه نیاز به تصویب مصوبات جدید باشد، دریغ نخواهیم کرد.

ناظر شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به درک مشکلات اقتصادی که باغداران با آن مواجه هستند، اضافه کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر و خسارت‌هایی که بر باغداران وارد شد، شهرداری باید از این اقشار زحمتکش حمایت بیشتری کند.

کمالی در ستاد آبادگری باغات قصردشت با تاکید بر اینکه فساد در حوزه ساخت و ساز شهری واقعیتی انکار ناپذیر است که ریشه در گذشته‌های دور دارد، تصریح کرد: در بعضی نقاط شهر شاهد هستیم که اجازه احداث یک آلاچیق کوچک به باغداران داده نمی‌شود. اما در مجاورت آنها ویلاهای چند طبقه ساخته شده است و بدین دلیل بخش نظارتی شهرداری باید تقویت شود و بیشتر به میدان عمل بیاید و به موازات آن از دستگاه قضائی نیز دعوت می‌کنیم به یاری باغات شیراز بیایند.

وی با اشاره به تبعیض‌هایی که نسبت به باغداران شده است، گفت: قانون برای همه باید یکسان باشد و برای رسیدگی به مشکلات باغداران نیازمند هم افزایی منسجم هستیم.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: وسعت زیادی از باغ‌های شیراز به تملک شهرداری درآمده است و برخی از آنها به دلایل کهنسالی، بی آبی، فرسودگی و عدم رسیدگی لازم در حال خشک شدن هستند و با راه‌اندازی تصفیه خانه می‌توان بخش قابل ملاحظه‌ای از آب مورد نیاز باغات را تأمین کرد و در این حوزه نیازمند همکاری دستگاه‌های خدمات رسان هستیم.

کمالی به تلاش‌های استاندار فارس برای احیای باغات اشاره و ابراز امیدواری کرد: با تلاش جمعی بتوانیم باغات شیراز را از مهلکه زوال نجات داده و به موازات آن اقتصاد و معیشت باغداران را تأمین کنیم.

مطالبه عمومی می‌تواند باغات را از هر گونه آسیب حفظ کند

ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در ستاد آبادگری باغات قصردشت در ادامه با تاکید بر اینکه باغات شیراز سرمایه‌های شهر هستند، گفت: باغات شیراز به پنج گروه اصلی تقسیم می‌شوند که باغات گروه یک در واقع خط قرمز شهر و شهرداری به شمار می‌روند و به شدت تحت نظر قرار دارند و با تمام توان از آنان حراست و محافظت خواهیم کرد.

کمالی افزود: گروه بعدی باغات تفصیلی هستند که از اهمیت کمتری نسبت به باغات گروه یک برخوردارند اما باید در حفظ در حفظ و نگهداری آنان نیز همانند باغات گروه یک تلاش کرد.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: کلان‌شهر شیراز جز معدود شهرهایی است که دارای چنین باغات ارزشمندی است و با توجه به اینکه در گذشته مساحت این باغات سه هزار هکتار بوده و امروز این میزان به هزار هکتار کاهش یافته است بنابراین باید به شدت از آنان محافظت کرد.

کمالی تصریح کرد: معتقدم که تحریک افکار عمومی و تبدیل آن به یک مطالبه عمومی می‌تواند این باغات را از هر گونه آسیب حفظ کند و در هنگامی که مردم خودشان متوجه وجود ارزشمند این باغات شوند نسبت به حفظ آن نیز حساس شده و با هر گونه تخریب آن مخالفت می‌کنند.

شهرداری نمی‌تواند به تنهایی باغات را حفظ کند

وی با اشاره به اینکه شهرداری به تنهایی نمی‌تواند این باغات را حفظ کند، گفت: نیاز است مجموعه استانداری، فرمانداری، جهاد کشاورزی و دیگر نهادها در کنار شهرداری قرار بگیرند و از این باغات نگهداری کنند و نقش رسانه‌ها در حفظ و نگهداری از این باغات در ستاد آبادگری باغات قصردشت مورد توجه بوده است، چراکه رسانه می‌تواند با اطلاع‌رسانی و آگاهی، شهروندان را نسبت به مراقبت از باغات تحریک کند.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در موضوع باغات به دلیل اینکه قوانین طرح تفصیلی مربوط به دهه ۷۰ است ضرورت دارد مورد بازنگری قرار گیرد تا مشکلات آن رفع شود.

اجرای پروژه دهکده گردشگری در دستور کار است

در ادامه عبدالرسول امیری، رئیس اداره حوزه استحفاظی باغ‌های قصردشت شهرداری شیراز تصریح کرد: برای نخستین‌بار با حمایت شهرداری شیراز جشنواره انار و خرمالو قصردشت شیراز در حال برگزاری است. این رویداد یکی از مهم‌ترین موضوعاتی بود که در راستای حمایت از باغداران محلات قصردشت به دنبال برگزاری آن بودیم.

وی با اشاره به اینکه این رویداد می‌تواند انگیزه‌ای ایجاد کند که مشارکت حداکثری باغداران و مجموعه شهرداری را به دنبال داشته باشد، ادامه داد: اقداماتی از قبیل برگزاری این جشنواره می‌تواند باغداران را در کنار شهرداری در راستای حفظ و صیانت از باغات قصردشت حمایت و کمک کند و دستاوردهای بسیار خوبی در سطح خرد، میانه و کلان در سطح کشور داشته باشد.

رئیس اداره حوزه استحفاظی باغ‌های قصردشت شهرداری شیراز اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم که چنین جشنواره‌هایی در راستای ایجاد انگیزه برگزار شود تا بتوانیم با حمایت شهرداری برنامه‌های مدنظر در حوزه گردشگری را با چنین موضوعاتی رقم بزنیم.

امیری خاطرنشان کرد: با توجه به توصیه شهردار شیراز در مراسم افتتاحیه جشنواره انار و خرمالو قصردشت، مبنی بر برگزاری جشنواره گل انار در اردیبهشت ماه سال آینده در راستای حمایت و اقتصادی کردن باغات، اجرای پروژه دهکده گردشگری در دستور کار است.

وی تصریح کرد: این طرح می‌تواند در حفظ باغات نقش مؤثری ایفا کند و توسعه باغات را به دنبال داشته باشد. ظرفیت‌های موجود باید در سطح کلان‌تر به مردم معرفی شود و با طراحی و نصب المان‌های مرتبط با این رویدادها می‌توان ظرفیت باغات قصردشت را در ذهن شهروندان تداعی کرد تا فرهنگ‌سازی لازم در راستای مشارکت مردم برای حفظ و صیانت از باغات صورت گیرد.

رئیس اداره حوزه استحفاظی باغ‌های قصردشت شهرداری شیراز گفت: در اجرای برنامه‌های کوتاه‌مدت اقدامات لازم به منظور ثبت این رویداد در دستور کار است، چراکه معتقدیم اهمیت این باغات باید مورد توجه مسئولان استانی و شهروندان کلان‌شهر شیراز باشد.

کد خبر 706107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • H IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۳
    0 0
    نوش جووووون