نجات ۱۰۵ نفر در حوادث اصفهان طی هفته گذشته

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به انجام ۲۱۳ عملیات امداد و نجات و حریق در هفته گذشته گفت: در این عملیات ۱۰۵ نفراز افراد گرفتار در حریق، توسط آتش‌نشانان اصفهان نجات یافتند.

امید باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: طی هفته گذشته ۱۰ هزار و ۸۲۳ تماس از سوی شهروندان با سامانه ۱۲۵ آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان برقرار شد که کارشناسان ستاد فرماندهی، پاسخگوی این تماس‌ها بودند.

وی با اشاره به انجام ۲۱۳ عملیات امداد و نجات افزود: از این تعداد ۷۱ مورد حریق و ۱۴۲ مورد آن حادثه بوده است که ۱۰۵ نفر از این حوادث جان سالم به در بردند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: شاخص‌ترین حریق‌هایی که طی هفت روز گذشته شاهد آن بودیم، حریق وسایل نقلیه و شاخص‌ترین حوادث، محبوسی افراد در آسانسور بوده است.

باقری ادامه داد: طی تحلیل‌های اداره امور برنامه‌ریزی، علت حریق وسایل نقلیه، اتصالی برق خودروها بوده است، به همین علت به شهروندان توصیه می‌شود اتصالات و سیستم‌های برق‌رسانی و الکتریکی وسایل نقلیه را توسط متخصصان این حوزه بررسی کنند.

وی با اشاره به محبوسی افراد در آسانسور بیان کرد: علت این حوادث قطع شدن برق آن محل بوده است که موجب گیرکردن کابینه در طبقات می‌شود، اما اگر آسانسورها به سیستم نجات اضطراری مجهز باشد، در زمان قطع برق، کابین به نزدیک‌ترین طبقه هدایت می‌شود و با باز شدن درِ کابین، افراد به راحتی از آسانسور خرج می‌شوند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به حفظ خونسردی افراد هنگام وقوع حوادث افزود: به شهروندان توصیه می‌شود در این زمان با سامانه ۱۲۵ تماس داشته باشند تا مسئولان این حوزه در لحظات اولیه امدادرسانی لازم را انجام دهند.

باقری با اشاره به فصل سرما و کاهش دما خاطر نشان کرد: یکی از نگرانی‌های سازمان آتش‌نشانی در این فصل، مسمومیت افراد با گاز منواکسیدکربن است، این گاز بی‌رنگ، بی‌بو و بی‌مزه، اما سمی است که خطر مرگ را به‌دنبال دارد.

وی درباره گاز CO توضیح داد: این گاز با سرعت با خون انسان ترکیب و در نهایت، کمتر از ۱۰ دقیقه باعث خفگی می‌شود، به همین دلیل شهروندان باید قدرت مکش دودکش را به وسیله شعله کبریت بررسی کنند، اگر این شعله به سمت خروجی هدایت شود، لوله‌های تهویه و مجاری دودکش سالم است در غیر این صورت باید برای سلامت لوله تهویه اقدام کنند؛ سال گذشته ۵۷ درصد از حوادث گاز گرفتگی و مسمومیت با گاز CO کاهش یافت.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به بعضی باورهای اشتباه شهروندان گفت: برخی افراد اعتقاد دارند با قراردادن لوله‌های دودکش در داخل آب از انتشار این گاز جلوگیری می‌کنند، اما این باور نتیجه‌بخش نیست.

کد خبر 705395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.