میوههای قرمز رنگش طعم تندی چون فلفل سیاه داشت. پس این گیاه را نیز فلفل قرمز نامید. این نامگذاری در حالی صورت گرفته است كه دو گیاه فلفل قرمزCapsicum annum و فلفل سیاه Piper nigrum ، به كلی از هم مجزایند و به لحاظ گیاه شناسی حتی در دو خانواده كاملا متفاوت قرار میگیرند. انواع گونههای فلفل قرمز در نواحی گرمسیری فراوانند و به تدریج به طرف مناطق معتدل و سرد از وفور آنها كاسته میشود . فلفل قرمز از هنگامی كه در نیمكره غربی شكل گرفت، شناخته شد. این گیاه از ۷۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، بخشی از رژیم غذایی انسان را تشكیل میدادند. عدهای معتقدند كه بومیان آمریكایی بین ۲۵۰۰ و ۳۴۰۰ سال پیش از میلاد گیاه فلفل را پرورش میدادند. از اینرو این گیاه از زمره قدیمیترین محصولات زراعی آمریكا به شمار میآید. با این حال زادگاه فلفل قرمز را نمیتوان با صراحت تعیین كرد. پس از آنكه اسپانیاییها و پرتغالیها فلفل قرمز را شناختند آن را به سرعت در سرتاسر جهان اشاعه دادند. فلفل قرمز به عنوان چاشنی مورد استقبال انواع آشپزیهای بومی قرار گرفت و از اروپا روانه هند، چین و ژاپن شد. در وهله نخست با آن به عنوان یک ادویه تجملاتی برخورد شد، اما این قضیه دیری نپایید و به سرعت از سیطره ثروتمندان خارج شد و در اختیار عموم مردم قرا گرفت.
فلفل و فشار خون بالا
فشار خون بالا در طی زمان با آسیب به رگهای خونی عرضه کننده مواد مغذی و اکسیژن، خطر ابتلا به امراض قلبی را افزایش میدهد. محققان دانشگاه میشیگان امریکا در جون ۲۰۰۳ در تحقیقی با موضوع "شیمی دارویی رایج قلب و عروق
و عوامل هماتولوژی" بیان داشتند کپسیکوم، تولید ماده P را افزایش میدهد که در پی آن رگهای خونی را متسع میکند و جریان خونی بالا برنده فشار را بهبود میبخشد. فلفل و کلسترول بالا
کلسترول بالا خطر تجمع پلاک در داخل دیواره سرخرگ را بالا میبرد و جریان خون به قلب را مسدود میکند. این امر منجر به سکته و دیگر امراض قلبی میشود. دانشمندان در پژوهشکده فناوری موادغذایی هندوستان دریافتند موشهایی که با برنامه غذایی کلسترول بالا تغذیه میشدند، وقتی هشت هفته کپسیکوم مصرف نمودند، توانستند کلسترول بالای خود را کنترل نمایند. در حالی که در موشهای دیگر که آنها هم از همین برنامه غذایی استفاده میکردند اما کپسیکومی به آنها داده نشد، کلسترول همچنان در آنها بالا میرفت. یافتههای این تحقیق در دسامبر ۲۰۰۷ با عنوان "لیپیدها" به انتشار رسید.
فلفل قرمز و اضافه وزن
چاقی یکی از عواملی است که سلامت قلب را به خطر میاندازد و زمینه را برای ابتلا به التهاب و امراض دیگر مربوط به آن همچون مقاومت به انسولین و کبد چرب فراهم میکند.
محققان دانشگاه "آلسان" کره جنوبی دریافتند موشهایی که تغذیه چرب داشتند وقتی ۱۰ هفته از کپسیکوم استفاده کردند، میزان اینترلوکین-۶ و فاکتور نکروز کننده توموری آلفا در آنها کاهش یافت. این دو پروتئینهایی هستند که التهاب را افزایش میدهند. به علاوه در این موشها با افزایش تحمل گلوکز، خطر افزایش مقاومت انسولین کاهش مییابد. یافتههای این تحقیق در آوریل ۲۰۱۰ با عنوان "چاقی" منتشر شد.
شایان ذکر است کپسیکوم در فلفل تند، ترکیبات بی طعمی است که اشتها را مهار میکند و متابولیسم بدن را افزایش میدهد اما تنها برای مدت کوتاهی. شاهد مستندی بر تاثیر فلفل در کاهش مستقیم وزن نیست اما غذای تند باعث میشود تا فرد حجم کمتری از آن بخورد.
آن روی سکه فلفل تند
مرکز پزشکی دانشگاه مریلند با ارائه شواهد علمی بیان میکند، فلفل تند میتواند ناراحتی معده، تهوع و اسهال ایجاد کند. اگر شما هم تجربه این روی سکه فلفل را داشتهاید، مصرف آن و سایر غذاهای ادویهدار را کاهش دهید.
برگردان: آتنا بیانیپور




نظر شما