ضرورت انجام معاینه‌های دوران بارداری/ مصرف کُندر برای جنین مفید است؟

متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه معاینه‌های دوران بارداری بستگی به شرایط مادر و جنین دارد، گفت: اگر مادر و جنین هر دو در سلامت کامل جسمی باشند و مادر نیازمند مراقبت ویژه یا جنین دچار کاهش رشد نباشد، نیاز به معاینه هفتگی نیست.

سمیه خانجانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره سلامت مادران در دوران بارداری اظهار کرد: آنچه مهم است این است که یک مادر قبل از بارداری باید مراقبت‌هایی از جمله مشاوره و کنترل بیماری را انجام دهد و داروهایی که مصرف می‌کند در دوران بارداری باید به داروی ایمن تبدیل شود تا بتواند بارداری سالمی را پشت سر بگذارد.

وی افزود: یک‌سری داروها مانند مکمل اسیدفولیک وجود دارد که موجب کاهش بیماری‌های جنین در دوره بارداری می‌شود و مهم است قبل از بارداری این دارو توسط مادران استفاده شود؛ اسیدفولیک بر لوله عصبی تأثیرگذار است و موجب جلوگیری از نقایص لوله عصبی می‌شود.

متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: به‌طور معمول لوله عصبی روز بیست‌وششم تا بیست‌وهشتم لقاح تشکیل می‌شود، آن زمان یک مادر حتی از بارداری خود اطلاع ندارد؛ بنابراین توصیه می‌شود یک ماه قبل از بارداری اسیدفولیک مصرف شود و تا سه ماه ابتدای بارداری ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که معاینه‌های دوران بارداری هر چند وقت یک‌بار باید انجام شود؟ ادامه داد: معاینه‌ها بستگی به شرایط مادر و جنین دارد، اگر مادر و جنین هر دو در سلامت کامل جسمی باشند و مادر نیازمند مراقبت ویژه نباشد و بیماری خاصی نیز نداشته باشد یا اینکه جنین دچار کاهش رشد نباشد، نیاز به معاینه هفتگی نیست؛ اما اگر مادر و جنین کم‌خطر باشند، به طور معمول توصیه می‌کنیم تا ۲۸ هفتگی هر چهار هفته یک‌بار و از ۲۸ هفته تا ۳۶ هفته هر دو هفته یک‌بار و پس از ۳۶ هفتگی هر هفته مراقبت‌های خود را انجام دهند.

خانجانی با اشاره به تغییرات وزن مادر در دوران بارداری گفت: تغییرات وزن به BMI و وزنی که مادر قبل از بارداری داشته، بستگی دارد؛ از این‌رو به همه مادران توصیه می‌کنیم ابتدا به وزن ایده‌آل برسند، سپس باردار شوند؛ زیرا چاقی موجب افزایش فاکتورهای التهابی در بدن مادر می‌شود که هم برای مادر و هم برای جنین موجب عوارض بد بارداری می‌شود؛ از این‌رو مادران قبل از بارداری باید وزن ایده‌آل داشته باشند زیرا در بارداری دیگر توصیه به رژیم نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه تمام مراقبت‌های مادران برای قبل از بارداری است، اضافه کرد: مراقبت‌های قبل از بارداری اگر بیشتر نباشد، کمتر از مراقبت‌های مادر حین بارداری نیست، بر اساس BMI مادر تصمیم گرفته می‌شود افزایش وزن در بارداری تا چه اندازه باشد؛ به عنوان مثال مادران چاق‌تر باید اضافه وزن کمتری در دوران بارداری داشته باشند.

متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: برای مادران چاق تا هفت کیلوگرم اضافه وزن در دوران بارداری مناسب است، اما مادرانی که BMI نرمال دارند بین ۱۱ تا ۱۸ کیلوگرم می‌توانند اضافه وزن داشته باشند.

وی با اشاره به مصرف کُندر در دوران بارداری گفت: مطالعه و مقاله علمی در این راستا وجود ندارد، اما مطالعه‌ای روی تعداد کمی از مادران انجام شده بود که توصیه کرده بودند به اندازه یک ماش یا عدس مادر باردار می‌تواند کندر مصرف کند، زیرا موجب افزایش حافظه در جنین شود.

خان‌جانی ادامه داد: به‌طور معمول اوایل بارداری که دوره مهم تشکیل اندام‌های جنین است، نباید مواردی که روی آنها مطالعه‌ای صورت نگرفته مصرف شود، اما مسئله‌ای که باعث شود مصرف کندر موجب عارضه در جنین می‌شود نیز وجود ندارد.

وی با اشاره به سرماخوردگی و ابتلاء به ویروس کرونا حین دوران بارداری افزود: در حال حاضر احساس خطر برای مادران بارداری که به کرونا مبتلا می‌شوند وجود ندارد و کرونا مانند سرماخوردگی شده است، از این‌رو توصیه می‌شود مادران بارداری که به کرونا مبتلا می‌شوند، به متخصص داخلی یا عفونی مراجعه کنند تا بتوانند این دوره را به سلامت پشت سر بگذارند و از مصرف بیش از حد دارو، گیاه یا جوشانده گیاهی پرهیز کنند.

متخصص زنان و زایمان با اشاره به مراقبت‌های دوران بارداری در فصل پاییز و شیوع بیماری‌های تنفسی خاطرنشان کرد: آنچه توصیه می‌شود این است که مادران باردار در این فصل واکسن آنفلوانزا تزریق کنند، زیرا موجب جلوگیری از بیماری‌های این فصل می‌شود؛ همچنین مادرانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند باید تا حد امکان از حضور در محیط‌های شلوغ و بسته پرهیز کنند، بهداشت را رعایت و از ماسک استفاده کنند.

کد خبر 697409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.