مناسب‌سازی محیط، اشتغال و تامین تجهیزات توانبخشی چالش افراد نابینا و کم‌بینا

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، گفت: افراد نابینا و کم‌بینا در جامعه همواره با سه مشکل عمده مناسب‌سازی محیط، اشتغال و تامین تجهیزات توانبخشی روبه‌رو هستند.

مسعود فیروزی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: افراد دارای معلولیت واقعیتی انکارناپذیر در جمعیت هر جامعه‌ای هستند، وضعیت خاص افراد نابینا و کم‌بینا اقتضا می‌کند که علاوه بر حقوق عام شهروندی از حقوق خاصی نیز برخوردار شوند، از طریق رفع موانع فرهنگی و برابرسازی فرصت‌ها می‌توان به رفع مشکلات این افراد کمک شایانی کرد.

وی با بیان اینکه افراد نابینا و کم‌بینا در جامعه همواره با سه مشکل عمده مناسب‌سازی محیط، اشتغال و تأمین تجهیزات توانبخشی روبه‌رو هستند، افزود: امروزه افراد دارای آسیب بینایی در عرصه‌های مختلف علمی، ورزشی، هنری و… موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده‌اند، به ویژه در کسب تحصیلات عالیه دارای توان و دانش قابل ملاحظه‌ای به‌خصوص در رشته‌های مربوط به علوم انسانی هستند، با توجه به توانمندی‌های بالای این گروه باید شرایط را برای حضور مستقل آنها در فضای عمومی مهیا کرد.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات نابینایان از نبود مناسب‌سازی محیط پیرامون آنها نشئت می‌گیرد، ادامه داد: ایمن‌سازی محیطی از اولویت‌های اصلی این افراد است، دسترسی نداشتن فیزیکی به امکانات متعدد موجود در جوامع نسبت به سایرین عامل اصلی محرومیت افراد دارای معلولیت بوده و موجب به خطر افتادن بهره‌مندی از حقوق بنیادین آنها می‌شود، بنابراین اجرای کامل احکام قانون حمایت از حقوق معلولان در بخش مناسب‌سازی، دسترس‌پذیری و نظارت بر شاخص‌های دسترس پذیری از مهم‌ترین مطالبات این افراد است.

وی با بیان اینکه توجه به مشکلات و چالش‌های نابینایان را نباید محدود به یک روز خاص بدانیم، گفت: با توجه به ضرورت پیشگیری از انواع معلولیت‌ها، بخشی از تلاش سازمان بهزیستی به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه اختصاص یافته که اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در کودکان سه تا شش سال یکی از این این برنامه‌ها است، در حال حاضر ۸۶۵ پایگاه غربال بینایی در سطح استان خراسان رضوی به‌منظور اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم فعال است.

فیروزی خاطرنشان کرد: اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در کودکان سه تا شش ساله با همکاری وزارت آموزش و پرورش، سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف افزایش آگاهی عمومی در خصوص بیماری‌های چشمی دوران کودکی و افزایش سطح مراقبت‌های چشمی در بیماری‌هایی مانند تنبلی چشم و عیوب انکساری به منظور پیشگیری از معلولیت بینایی در مناطق شهری و روستایی اجرا می‌شود.

وی افزود: اجرای این برنامه در سه سطح توسط غربالگر، اپتومتریست و چشم‌پزشک انجام می‌گیرد. به‌عبارتی، غربال در پایگاه‌های دائمی و غیر دائمی، ارجاع به اپتومتریست‌های طرف قرارداد و معرفی کودکان نیازمند به عمل جراحی به چشم پزشکان طرف قرارداد در این طرح انجام می‌شود، در سال گذشته ۳۸۹ هزار و ۸۶۰ کودک در سطح اول مورد غربال قرار گرفتند و از این تعداد، ۴۶۹۱ کودک به اپتومتریست و ۴۰۱ کودک به چشم پزشک ارجاع شده‌اند و تعداد کودکان مبتلا به آمبلیوپی در سال گذشته ۱۰۰۳ کودک در سطح استان خراسان رضوی بوده است و به ۱۱۰۰ کودک کمک هزینه تهیه عینک پرداخت شده است.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه برنامه غربالگری بینایی در سال‌جاری نیز با جدیت در حال اجرا است، گفت: در شش ماهه ابتدای سال جاری، تعداد ۱۲۷ هزار و۸۷۶ کودک مورد غربال بینایی قرار گرفتند و از این تعداد ۷۲۵ کودک دارای اختلال بینایی و ۷۵ کودک مبتلا به تنبلی چشم شناسایی و پیگیری‌های لازم برای درمان آنها انجام گرفته است.

کد خبر 695950

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.