دانشگاه‌ها نسبت به توسعه زنجیره معدنی استان اقدام کنند

استاندار هرمزگان با اشاره به پتانسیل‌های معدنی این استان گفت: لازم است دانشگاه‌ها نسبت به توسعه زنجیره معدنی استان اقدام کنند و ما نیز حمایت کافی را از آن‌ها خواهیم داشت.

به گزارش ایمنا و به نقل از اداره کل روابط‌عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی در نشست با رؤسا و اساتید دانشگاه‌های هرمزگان، اظهار کرد: ظرفیت‌های معدنی خوبی در استان داریم، اما سهم معدن در اقتصاد استان کمتر از ۰.۵ درصد است و لازم است اساتید و پژوهشگران دانشگاهی، جهت بالا بردن بهره‌وری در این حوزه و آغاز کارهای جدید اقدام کنند.

وی افزود: اقتصاد دولتی بهره‌وری و خروجی لازم را ندارد، از این‌رو دولت بر اساس اوامر رهبر معظم انقلاب به دنبال مردمی‌سازی اقتصاد است، بر همین اساس در استان تلاش داریم بستر حضور بیشتر مردم در اقتصاد دریاپایه را شناسایی کنیم.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه اقتصاد صورت‌های دیگری نیز دارد، گفت: باید به دنبال مدل‌های جدیدی در اقتصاد باشیم و حتی به سمت تفکیک مدیریت از مالکیت برویم تا با کمترین سرمایه‌گذاری به بیشترین بازدهی دست پیدا کنیم.

دوستی با اشاره به طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس گفت: با استفاده از یک مدل جدید، بدون اینکه ریالی در طرح ساماندهی فاضلاب بندرعباس، اعتبار دولتی هزینه شود، در حال اجرا است، اما در استان‌های دیگر برای چنین پروژه‌هایی اعتبارات دولتی صرف می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما گسسته بودن زنجیره‌هایمان است به عنوان مثال ما در استان حجم بالایی فولاد و آلومینیوم تولید می‌کنیم، اما حتی یک کیلو از تولیداتمان هم به درد کشتی‌سازی نمی‌خورد بر همین اساس باید زنجیره‌ای برای تولید فولاد و آلومینیوم در گریدهای مورد نیاز صنعت پیشران خود تعریف کنیم‌.

استاندار هرمزگان با تاکید بر به‌کارگیری سیاست‌های نرم‌افزاری در راستای نیل به اهداف توسعه‌ای اضافه کرد: سیاست‌گذاری‌های نامتوازن، قاتل توسعه است، چنانچه شاهد هستیم بسیاری از زیرساخت‌ها و قابلیت‌های کشور و استان با ظرفیت کامل کار نمی‌کنند و به بهره‌وری نمی‌رسیم؛ نمونه واضح آن بندر شهید رجایی است که شش میلیون TEU ظرفیت دارد، اما در بالای ۲ میلیون TEU، نفسش به شماره می‌افتد.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اضافه کرد: انجام اصلاحات نرم‌افزاری در بنادر استان را آغاز کرده‌ایم و در این راستا پیشنهادهایی به دولت ارائه شده است.

دوستی با اشاره به طرح توسعه سواحل مکران گفت: بالاترین ثروت مکران، رطوبت هوا و شرایط اقلیمی است، به عنوان مثال ما در بشاگرد در حال احداث بزرگترین مزرعه نخیلات از نوع مجول هستیم که کیلویی ۱۵ دلار قیمت دارد و می‌تواند ارزآوری بالایی داشته باشد، اما تعریف مظاهری از توسعه موجب شده است که کمتر به سراغ چنین طرح‌هایی برویم.

وی با اشاره به واردات هشت میلیارد دلاری نهاده‌های دامی به کشور خاطرنشان کرد: اگر پژوهشگاه‌های دانشگاهی بتوانند در تولید جلبک برای استفاده در زنجیره خوراک دام مشارکت کنند، آمادگی داریم حمایت‌های ویژه‌ای از آن‌ها داشته باشیم.

کد خبر 695174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.