گوجه فرنگی را به جان سرطان بیندازید!

خبرگزاری ایمنا: گوجه فرنگی خاصیت ضد سرطانی دارد و این امر را به لیکوپن و یا آن رنگدانه‌هایی که به گوجه فرنگی رنگ قرمز داده است، نسبت می‌دهند.

به گزارش ایمنا مصرف گوجه‌ ‌فرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان ها بویژه پروستات می‌شود. اثر گوجه فرنگی در این بیماری‌ها به لیکوپن آن نسبت داده می‌‌شود. اگر چه مصرف آن را همراه با سایر سبزی‌ها از جمله کلم بروکلی توصیه می‌‌کنند و احتمال مکمل‌ بودن این سبزی‌ها و تاثیر همزمان آن‌ها در درمان بیماری وجود دارد. علاوه بر سرطان پروستات، تاثیر گوجه فرنگی در درمان سرطان‌های لوزالمعده، ریه، معده و دیگر انواع آن نیز مورد بحث و تحقیق است.
لیکوپن گوجه فرنگی، آنتی‌اکسیدانی است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می‌‌شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. باید دقت شود که مصرف گوجه‌ فرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می‌‌شود. بنابراین بهتر است که گوجه ‌فرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلول‌های بدن قرار می‌گیرد و از سویی دیگر هم نکته جالب آن است که پختن گوجه فرنگی سبب از بین رفتن یا کاهش میزان مواد مغذی آن نشده و حتی در برخی موارد، هضم آن را در بدن آسان‌تر می ‌کند.
گوجه ‌فرنگی به دلیل نداشتن نمک و قند غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشارخون است و به دلیل داشتن فیبر و مواد قندی اندک، در کاهش وزن افراد موثر است.
پوست گوجه فرنگی هم حاوی مقادیر فراوانی از کاروتینوئیدها بوده که به وسیله سلول‌های روده انسان جذب می‌‌شود. بنابراین اغلب توصیه می‌شود که این سبزی خوش ‌طعم را همراه با پوست میل کنید.
مطالعات انجام گرفته حاکیست محصولات فرآوری شده این میوه همچون آب آن، سس و رب هم پتانسیل مبارزه با سرطان را دارند.
یادتان باشد گوجه فرنگی سبز و نارس ماده‌ای سمی به نام سولانین دارد که خوردن آن موجب مسمومیت می‌شود و دل پیچه، اسهال و باز شدن مردمک چشم ایجاد را می‌کند. از خوردن آن پرهیز کنید.
/۱۰۴
کد خبر 68840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.