افزایش بیش از ۲.۵ برابری تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان

استاندار کردستان گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان بودیم که برکات معنوی خوبی برای استان در پی داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اسماعیل زارعی‌کوشا امروز _شنبه هجدهم شهریورماه_ در پنجمین جلسه شورای برنامه‌ ریزی و توسعه استان کردستان در سال جاری اظهار کرد: امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش بیش از ۲.۵ برابری تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان بودیم و این مسئله در کشور و حتی دنیا هم مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: ما بازخوردهای خوبی را در این راستا شاهد بودیم و روز گذشته نیز حجت الاسلام ابوترابی، خطیب نماز جمعه تهران نیز از میزبانی مردم کردستان از زائران اربعین تشکر کردند.

استاندار کردستان اضافه کرد: امنیت خوبی در مرز باشماق مریوان فراهم شده است و شرایط مناسبی برای تردد زائران اربعین صورت گرفته بود.

وی گفت: اگرچه در بخش حمل‌ونقل ضعف‌هایی وجود داشته و تلاش ما بر رفع این ضعف‌ها برای سال آینده است اما به برکت وجود امام حسین (ع) فرصت‌ها و ظرفیت خوبی برای استان کردستان فراهم شده است و ما باید این را قدر بدانیم.

زارعی‌کوشا به برپایی موکب‌های مردمی در ایام اربعین در نقاط مختلف استان کردستان نیز اشاره کرد و افزود: همراهی خوب مردم شهر مریوان و استان کردستان در بحث میزبانی از زائران اربعین حسینی نیز در این ایام جای تقدیر دارد.

وی در ادامه در مورد طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) اظهار کرد: تمرکز بر نقاط روستایی که توانمندسازی مردم باعث مهاجرت معکوس می‌شود از جمله راهکارهای بسیار خوب برای اجرایی کردن این طرح است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

استاندار کردستان تاکید کرد: اجرای طرح‌ها به صورت عمومی ممکن است دارای نقاط ضعفی باشد که بهتر است ابتدا نقاط ضعف شناسایی و رفع شوند تا طرح‌ها با موفقیت بیشتری اجرا شوند.

وی در ادامه به نشست‌های مختلف خود در شهر تهران با مسئولان کشوری اشاره کرد و افزود: هر هفته ما جلسات خوبی را در شهر تهران با مسئولان کشوری داریم که از محل این نشست‌ها اقدامات و اتفاقات خوبی برای استان کردستان در حال انجام است.

اختصاص ۱,۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه راه‌آهن سنندج طی یک سال گذشته تاکنون

زارعی‌کوشا با بیان اینکه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه تا یکی دو ماه آینده در استان کردستان به افتتاح می‌رسد، گفت: به عنوان مثال پروژه راه‌آهن سنندج-همدان یکی از این پروژه‌ها است که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده و تا سال گذشته فقط یک هزار میلیارد تومان به آن اختصاص یافته بود، اما از سال گذشته تاکنون حدود هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه اختصاص یافته که بیش از کل اعتبارات ۱۶ سال گذشته این پروژه است.

وی در مورد مقوله برگشت اعتبارات عمرانی نیز اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های اصلی ما در ارزیابی مدیران همین مسئله جذب اعتبارات عمرانی است و در این مسئله با هیچ‌کس تعارفی نداریم و اگر مدیری در این مورد ناتوان باشد قطعاً او را کنار خواهیم گذاشت.

استاندار کردستان تاکید کرد: همه مدیران استانی باید تلاش کنند تا وضعیت شاخص‌های اقتصادی استان بهبود پیدا کند و در این راه نیازمند ورود نخبگان علمی نیز هستیم.

افزایش بیش از ۲.۵ برابری تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان

برگشت اعتبارات عمرانی از هیچ مدیری پذیرفته نیست

اکبر محمدی، سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: خط قرمز ما برگشت اعتبارات عمرانی است و از هیچ مدیری قابل قبول نیست که اعتبارات عمرانی سال ۱۴۰۱ برگشت بخورد.

وی برگشت اعتبارات را به مثابه ترک فعل دانست و افزود: هم به لحاظ شرعی و هم قانونی برگشت اعتبارات عمرانی اشکال دارد و این مسئله از هیچ مدیری پذیرفتنی نیست.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان در ادامه به تشریح طرح تکام پرداخت و وظایف ادارات و نهادهای مختلف را در اجرای این طرح قرائت کرد.

میانگین روستانشینی در کردستان بیشتر از میانگین کشوری است

کیومرث حبیبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: میانگین روستانشینی در استان کردستان کردستان در مقایسه با میانگین کشوری بیشتر است و در حدود ۲۶ روستای استان نشانه‌هایی از مهاجرت معکوس را داشته‌ایم.

وی افزود: به عنوان مثال روستای علی‌سرخ بیجار که در سال ۱۳۶۸ خالی از سکنه شده است، در حال حاضر ۱۹ خانوار در آن ساکن شده و مهاجرت معکوس را داشته است.

معاون عمرانی استاندار کردستان، آب را مقوله بسیار مهمی در مهاجرت معکوس روستانشینان دانست و گفت: اختصاص آب برای زمین‌های دیم در روستاها و تبدیل آنها به آبی، عامل بسیار مهمی در مهاجرت معکوس است که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

اجرای مطالعات طرح هادی در ۱۳۱۵ روستای کردستان

سعید رسولی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکنون در یک هزار و ۳۱۵ روستای استان کردستان مطالعات طرح هادی اجرا شده است و سالیانه در ۱۰ درصد روستاها بازنگری طرح هادی نیز صورت می‌گیرد.

وی ایجاد نکردن زیرساخت‌ها را عامل مؤثری در مهاجرت روستانشینان مطرح کرد و افزود: امسال ۲۰۰ هکتار زمین اراضی ملی و کشاورزی درجه سه را برای الحاق به محدوده طرح هادی روستاهای استان شناسایی کردیم که در طرح ملی مسکن نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان کردستان ادامه داد: ۱۲ هزار نفر از جمعیت روستایی ما برای سکونتگاه‌های شهری ثبت‌نام کرده‌اند که ایجاد زیرساخت‌های لازم در روستاها می‌تواند باعث ایجاد انگیزه و امید در روستاییان شود.

وی تصریح کرد: امسال باید ۵ هزار قطعه زمین روستایی را تفکیک کرده و در اختیار جامعه هدف قرار دهیم تا به محدوده زمین‌های روستایی الحاق شود.

افزایش بیش از ۲.۵ برابری تردد زائران اربعین از مرز باشماق مریوان

مهاجرت معکوس یکی از نتایج توسعه و اشتغال‌زایی در روستاها است

محمد جباری، دادستان سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: بحث مهاجرت معکوس به روستاها معطوف به قوانین و مقرراتی است که در این زمینه وجود دارد و قوانین حمایتی بسیاری در این زمینه به عنوان یکی از شاهراه‌ها و مؤلفه‌های اساسی خودکفایی وجود دارد. در واقع مهاجرت معکوس یکی از نتایج توسعه و اشتغال‌زایی در روستاها است.

وی در ادامه با بیان اینکه مُر قانون باید اجرا شود، افزود: ترک فعل‌هایی در اجرای قانون وجود دارد که توجه جدی را می‌طلبد، به عنوان مثال قانون حمایت از تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد می‌تواند شامل روستاییان نیز شود.

دادستان سنندج تاکید کرد: توسعه استان کردستان در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و تولیدی که جزو راهبردهای اصلی دولت است، از طریق حمایت از بخش خصوصی در بخش‌های مختلف تولیدی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مورد برگشت اعتبارات باید معلول‌های یک سری از علت‌ها بررسی و آسیب‌شناسی شود و شاید در برخی از موارد سهم مدیر از برگشت اعتبارات ناچیز باشد و علل دیگری در این مورد بیشتر دخیل باشند.

به گزارش ایمنا، این جلسه علاوه بر دستور کار طرح تکام، دو دستور کار دیگر با عنوان «بررسی وضعیت توسعه‌ای استان کردستان و نبود تعادل‌های درون‌منطقه‌ای» و «شیوه‌نامه تدوین برش استانی برنامه عملیاتی پنج‌ساله هفتم توسعه استان کردستان» نیز داشت و راهکارهای لازم برای تدوین اسناد این دو طرح نیز ارائه شد.

کد خبر 686121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.