توزیع داروی سقط جنین در پلتفرم‌های آنلاین / پرونده تخلفات «فروش اینترنتی دارو» باز است

فروش اینترنتی دارو به ویژه داروهای غیرمجاز و حاوی موادمخدر با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده همچنان ادامه دارد و مسئولان ذی‌ربط با در نظر گرفتن تاثیر این اقدام بر سلامت آحاد جامعه از باز بودن پرونده تخلفات «فروش اینترنتی دارو» خبر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دارو و فرآورده‌های سلامت‌محور نقشی اساسی بر سلامت جامعه دارند و از همین رو زنجیره تولید، تأمین و توزیع آنها دارای اهمیتی ویژه است. طی سال‌های اخیر چالشی تحت عنوان عرضه و فروش دارو توسط پلتفرم‌های آنلاین نگرانی افراد جامعه را بر انگیخته و مسئولان را نیز بر آن داشته که در راستای جلوگیری از این اقدام سیاست‌گذاری‌هایی انجام دهند.

پرونده تخلفات «فروش اینترنتی دارو» باز است

محمد پیکان‌پور، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به فروش دارو در پلتفرم‌های آنلاین، اظهار کرد: تا زمانی که تنظیم مقررات مربوطه در این زمینه از سمت وزارت بهداشت ابلاغ نشده است، هرگونه فروش دارو در پلتفرم‌های مربوطه غیرقانونی است، روند پیگیری قضائی از سوی سازمان غذا و دارو تغییری نکرده و از تخلفات مربوطه چشم‌پوشی نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تخلف در هر سطحی که رخ دهد باید تحت پیگیری قرار گیرد، افزود: سازمان غذا و دارو متعهد به این است که در اسرع وقت آئین‌نامه و ضوابط مربوطه را تکمیل، تنظیم و ابلاغ کند تا جامعه ضمن برخورداری از مزایای این موضوع، از آسیب‌هایی که این فرایند می‌تواند بر سلامت مردم در پی داشته باشد، حفظ شود.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: مصوبه ابلاغی ستاد تنظیم بازار از سال قبل بر ممنوعیت عرضه دارو در پلتفرم‌های دیجیتال بدون اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت تاکید داشته و با توجه به اسناد بالادستی باید زیرساخت‌های فنی و الکترونیکی لازم جهت تضمین ارائه خدمات با کیفیت به بیماران در این مسیر فراهم شود و امکان نظارت کامل بر آن برقرار باشد. شایسته نیست نهادی به استناد اصول اقتصاد بازار، الزامات پذیرفته شده جهانی اقتصاد سلامت را نادیده گرفته و کسب و کار را بدون رعایت استانداردها بر تضمین سلامت مردم در اولویت بداند.

وی تصریح کرد: اقدامی که در بعضی از پلتفرم‌ها انجام می‌شود نه مبدا تأمین دارو را مشخص کرده‌اند و نه چارچوبی دارد که دارو ( به جز داروهای OTC) در قالب پرونده الکترونیک سلامت به دست مردم برسد، این اقدام در حال حاضر تخلف و پرونده آن باز است.

پیکان‌پور اضافه کرد: پلتفرم مربوطه مدعی می‌شود که تنها به عنوان ارسال کننده دارو عمل می‌کند و با داروخانه‌ها قرارداد دارد و در واقع مدعی است که تخلفات گزارش شده مبنی بر فروش داروهای غیرمجاز یا مخدر متوجه داروخانه‌ها است؛ در حالی که در مرجع قضائی نتوانسته این موضوع را ثابت کند و رأی دادگاه مبنی بر آن بوده که مبدا داروی قاچاق خود پلتفرم مربوطه بوده است و نه داروخانه که برای این موضوع جریمه شده‌اند و سازمان غذا و دارو نیز به عنوان دستگاه ناظر الزام دارد که هرگونه تخلف را به دستگاه قضا ارجاع دهد.

وی با بیان اینکه نقش مسئول فنی داروخانه در عرضه دارو به بیماران بی‌بدیل و غیرقابل انکار است، گفت: اینکه دارو بدون نظارت مسئول فنی به دست مصرف کننده برسد و الزامات حمل دارو رعایت نشود، پذیرفتنی نیست؛ چراکه از یک سو متخصص مربوطه نمی‌تواند توصیه‌های لازم را به بیمار گوشزد کند و از سوی دیگر ممکن است اصول زنجیره سرد دارو به درستی رعایت نشود.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: توزیع داروهایی مانند داروی سقط جنین در بعضی پلتفرم‌های آنلاین صورت می‌گیرد که این موضوع با سیاست‌های کلان کشور و تمام مبانی موجود مغایر است؛ ارائه دارو باید با الزامات خاص خود صورت گیرد و دستورالعمل‌های آن در حال تدوین است.

فروش دارو خارج از نظارت سازمان غذا و دارو غیرقانونی است

پیش از این نیز سیدحیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: فعالیت پلتفرم‌هایی که بدون مجوز سازمان غذا و دارو اقدام به فروش اقلام دارویی می‌کنند، غیرقانونی است.

وی با اشاره به اینکه هرگونه عرضه دارو باید طبق قانون زیر نظر سازمان غذا و دارو صورت گیرد، افزود: سازمان غذا و دارو، نهاد ناظر بر زنجیره تأمین از تولید تا مصرف است؛ بنابراین هرگونه فروش دارو خارج از نظارت این سازمان غیرقانونی تلقی می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه بعضی از پلتفرم‌ها اقدام به فروش دارو بدون دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو می‌کنند، تصریح کرد: عرضه دارو با تمام فرآورده‌های دیگر متفاوت است و باید با ساز و کار مشخص و علمی صورت گیرد؛ به طوری که در تمام داروخانه‌های سراسر کشور مسئول فنی مستقر است و مسئولیت داروهای عرضه شده را برعهده دارد، اما این روند در پلتفرم‌ها وجود ندارد و گاهی داروهای تقلبی، قاچاق و مربوط به سقط جنین را عرضه می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: سلامت مردم نباید قربانی منافع تجاری شود، این موضوع خط قرمز سازمان غذا و دارو است و تاکید می‌کنیم عرضه دارو باید بر اساس پروتکل‌های مدون و قابل نظارت صورت گیرد.

کد خبر 683967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.