پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟

یک رسانه آمریکایی به نقل از مقامات این کشور اعلام کرد واشنگتن در حال بررسی نظامی مسلح در کشتی‌های تجاری است که از طریق تنگه هرمز عبور می‌کنند تا از توقیف کشتی‌ها جلوگیری کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، چهار مقام آمریکایی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس ادعا کردند: ارتش ایالات متحده آمریکا در حال بررسی استقرار نیروی نظامی مسلح در کشتی‌های تجاری است که از طریق تنگه هرمز عبور می‌کنند تا از توقیف کشتی‌های تجاری توسط ایران جلوگیری کند.

گرچه مقامات آمریکایی جزئیات کمی از این طرح ارائه کردند، اما آسوشیتدپرس گزارش کرد که هزاران تفنگدار و ملوان آمریکا که خدمه دو کشتی تهاجمی آبی خاکی یو اس اس باتان و یو اس اس کارتر هال هستند، در حال حرکت به سمت خلیج فارس هستند و می‌توانند در هر مأموریت نگهبانی مسلحانه از کشتی‌ها در تنگه هرمز مورد استفاده قرار گیرند.

چهار مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش شود، در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس جزئیات کلی این طرح را تأیید کردند. این مقامات تاکید کردند که هیچ تصمیم نهایی در این زمینه گرفته نشده است و گفت‌وگوها بین مقامات نظامی آمریکا و متحدان عرب این کشور در منطقه ادامه دارد.

مقامات آمریکایی ادعا کردند که تفنگداران نیروی دریایی آمریکا تنها در صورت درخواست کشتی‌ها امنیت را تأمین خواهند کرد.

پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟

کشتی‌های باتان و کارتر هال دهم ژوئیه بندر نورفولک در ویرجینیا را برای مأموریتی که پنتاگون مدعی شد «پاسخ به تلاش‌های اخیر ایران برای تهدید جریان آزاد تجارت در تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن» است، ترک کردند.

کشتی باتان هفته گذشته در مسیر خود به سمت شرق از تنگه جبل‌الطارق عبور کرد.

پیش از این، شبکه خبری فاکس‌نیوز چهارم مرداد ماه به نقل از نیروی هوایی آمریکا مدعی شد که یک گردان هوایی از جنگنده‌های اف -۳۵ آذرخش ۲ نیروی هوایی ایالات متحده برای تقویت جنگنده‌های آ -۱۰ و اف -۱۶ در انجام ماموریتشان برای گشت‌زنی در تنگه هرمز وارد خاورمیانه شده است.

فاکس‌نیوز گزارش داد این گردان هوایی متشکل از جنگنده‌های اف -۳۵ آمریکا برای بازدارندگی ایران و کمک به نیروهای آمریکا و متحدانش در سوریه وارد خاورمیانه شده‌اند.

به ادعای فاکس نیوز، این اقدام پس از تلاش‌های متعدد ایران در اوایل ماه جاری برای توقیف نفتکش‌های نزدیک تنگه هرمز صورت گرفته که با واکنش نیروی دریایی ایالات متحده مواجه شده است.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا پیش‌تر با انتشار بیانیه‌ای مدعی شده بود: «نیروی دریایی ایران تلاش‌هایی برای توقیف نفتکش‌های تجاری انجام داد که به‌طور قانونی از آب‌های بین‌المللی عبور می‌کردند و نیروی دریایی ایالات متحده به‌سرعت به این امر واکنش نشان داد و از این تشنج جلوگیری کرد.»

پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟

در پی ادعای روز چهارشنبه، چهاردهم تیر نیروی دریایی آمریکا، مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی ایران این موضوع را تکذیب کرد.

همچنین یک مقام دفاعی آمریکا در همین رابطه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: ارسال جنگنده‌های اف -۳۵ به منظور افزایش دید نظامی ایالات متحده و ایجاد پوشش هوایی برای کشتی‌هایی که در منطقه حرکت می‌کنند، طراحی شده است.

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون ۲۶ تیرماه در گفت‌وگو با خبرنگاران مدعی اعزام بیشتر جنگنده‌های آمریکایی به خاورمیانه شد و گفت: آمریکا جنگنده‌های اف -۳۵ و اف -۱۶ را به همراه یک کشتی جنگی به خاورمیانه اعزام خواهد کرد چرا که پنتاگون به دنبال افزایش حضور و توانایی خود برای نظارت بر تنگه هرمز و آب‌های اطراف آن است.

پیش‌تر نیز مرکز تروریستی فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: جنگنده اف -۲۲ رپتورهای نیروی هوایی آمریکا به عنوان بخشی از نمایش حمایت و توانایی آمریکا در پی رفتارهای ناامن و غیرحرفه‌ای فزاینده هواپیماهای روسیه در منطقه، در حوزه فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر شده‌اند.

در پی گزارش اولیه آسوشیتدپرس، سایر خبرگزاری‌های معتبر نیز با منابع محرمانه خود در خصوص جزئیات این طرح پنتاگون برای گسترش بازه امنیت ارائه شده به همتایان آمریکا در خلیج‌فارس گفت‌وگو کردند که بخش‌هایی از آنها را در ادامه آورده‌ایم.

ابتدا وبگاه المانیتور گزارش می‌دهد که بنا بر اطلاعات آنها این طرح هنوز توسط دولت بایدن کاملاً تأیید نشده است و نیازمند توافق با دولت‌های متصل با کشتی‌ها و شرکت‌های کشتی‌رانی خواهان کمک است اما روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از یک منبع آگاه نوشته است که تصمیم قطعی در مقابل این سیاست تقریباً گرفته شده است و اجزای مختلف آن در حال حرکت هستند و ممکن است طی همین ماه میلادی به اجرا درآید.

پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟

بر اساس گزارش المانیتور، چنین اقدامی نزدیک‌ترین طرح به درخواست کشورهای عربی خلیج‌فارس برای پیمان دفاع مشترک است که بدون الزام تاییدیه توسط کنگره قابل اجرا می‌تواند شود، به این معنی که اگر شناوری حامل محموله یا با مالکیت یا پرچم یکی از کشورهای متحد درخواست کمک کند، نیروی دریایی آمریکا موظف است از آن شناور محافظت کند که احتمال برخورد بین نیروی دریایی ایران و ایالات متحده را افزایش می‌دهد.

در این گزارش همچنین به تلاش برخی عناصر در کاخ سفید برای جذب حامیان بیشتر برای این پیشنهاد دفاع دریایی با معامله کردن آن در قبال طرح عادی‌سازی عربستان و اسرائیل اشاره شده است.

در پایان گزارش المانیتور برای اولین بار به نقل از دو مقام آمریکایی ادعا شده است که وزارت دادگستری آمریکا در اوایل ماه ژوئیه نفت‌کش دوم حامل نفت ایران را توقیف کرده است که می‌تواند رویکرد مقابله به مثل نیروی دریایی ایران را توضیح دهد.

پشت پرده حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز چیست؟

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن در خصوص این موضوع مدعی شد: افزایش حضور ما در تنگه هرمز با هدف پاسخگویی به هرگونه تحریک ایران است.

کربی در ادامه ادعاهای خود اضافه کرد: تنگه هرمز گذرگاهی حیاتی برای تجارت جهانی است و ما شاهد تهدیدهایی از سوی ایران برای نفوذ در آن بوده‌ایم.

کد خبر 677835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.