از آمادگی اصفهان برای برقراری روابط تجاری تا راه‌اندازی خط پرواز اصفهان-مالزی

در نشست بررسی نقش تشکل‌های اقتصادی در دیپلماسی تجاری پس از بیان ظرفیت‌های اصفهان برای برقراری روابط متقابل تجاری با کشورها از تمایل کشورهایی همچون مالزی، تاجیکستان و کرواسی برای افزایش روابط تجاری و همچنین راه‌اندازی خط پرواز اصفهان-مالزی صحبت شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عصر امروز _دوشنبه نوزدهم تیرماه_ در ادامه برنامه‌های اولین کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل، نشست بررسی نقش تشکل‌های اقتصادی در دیپلماسی تجاری به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان و با حضور سفرای ۱۰ کشور و اساتید دانشگاه و دیپلمات‌های برجسته کشوری برگزار شد.

آمادگی اصفهان برای برقراری روابط تجاری با سایر کشورها

در ابتدای این نشست، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از آمادگی اصفهان برای ایجاد میزهای مشترک تجاری با سایر کشورها، برقراری روابط تجاری و اقتصادی دو طرفه با اتاق‌های بازرگانی دیگر کشورها، زمینه‌سازی انتقال تکنولوژی مزیت‌دار در کشورهای دیگر، مشارکت در نمایشگاه‌ها و استفاده از خدمات متقابل خبر داد و خطاب به سفرای کشورهای حاضر در نشست اظهار کرد: برای توسعه روابط تجاری، با معرفی اتاق بازرگانی اصفهان، فعالان اقتصادی معرفی شده را در امر صدور ویزا و حضور در کشورهای مختلف با همراهی اتاق بازرگانی اصفهان مدنظر قرار دهید.

ضرورت استفاده از ظرفیت شهرهای خواهر خوانده اصفهان

در ادامه علی‌اکبر صالحی، وزیر اسبق امورخارجه با اشاره به صحبت‌های رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و تاکید بر لزوم بهره‌مندی از ظرفیت خواهرخواندگی، اطهار کرد: یکی از دیگر نیازها برای صادرات، تنظیم روابط بین‌المللی است، درواقع اگر تکلیف‌مان با کشورها روشن نباشد، وضعیت صادرات ما نیز بلاتکلیف است، برای مثال کشور عراق در ابعاد گوناگون شباهت فراوانی با ما دارد، اما طلب زیادی از آن‌ها داریم و می‌گویند آمریکا اجازه نمی‌دهد.

وی افزود: امید است استان اصفهان با پیشینه و ظرفیتی که دارد، بتواند در راهگشایی امر مذکور پیش‌قدم باشد تا ضمن حفظ حاکمیت و منافع ملی، روابط‌مان را نیز تنظیم کنیم؛ خواهرخواندگی اصفهان با ۱۷ شهر جهان فرصتی ویژه و قابل توجه است که می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

سهم ۵.۸ درصدی اصفهان در تولید ناخالص داخلی

در ادامه نیز، محمدرضا گل‌احمد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان به ظرفیت‌های موجود در این شهر اشاره و اظهار کرد: فرهنگ اصفهان از قرن‌ها قبل غنی بوده و ارتباط فرهنگی این شهر با بیشتر کشورهای دنیا همچنان برقرار است. اصفهان با سهم ۵.۸ درصدی از GDP کشور رتبه هفتم کشور را در اختیار دارد. شرکت فولاد مبارکه بزرگترین تولیدکننده فولاد در خاورمیانه است و ۷۰ درصد فولاد کشور را تولید می‌کند.

وی با بیان اینکه اصفهان راغب است با کرواسی و روسیه و سایر کشورها در زمینه گردشگری ارتباط برقرار کند، افزود: اگر سفیر کرواسی بتواند فرایندی را برای توسعه گردشگری ایجاد کند، نه تنها بازدهی گردشگری مفیدی دارد، بلکه برای تجار نیز مفید است. در اتاق بازرگانی تضمین می‌دهیم، اگر خط هوایی برقرار شود از ظرفیت کامل آن استفاده خواهد شد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در زمینه دیپلماسی بهداشتی و سلامت یکی از بزرگترین مجتمع‌های بیمارستانی در اصفهان قرار دارد که از همه کشورهای اطراف در آن حضور می‌یابند و این فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با سیر کشورها است. این مرکز قیمت مناسبی داشته و کیفیت خدمات آن نیز بالا است.

وی اضافه کرد: در هر یک از شهرهای دنیا ممکن است یک یا چند مورد از این ویژگی‌ها وجود داشته باشد، اما در اصفهان همه این ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر قرار دارد. بنابراین در صورتی که طرف‌هایی را به ما معرفی کنید آمادگی داریم در اتاق بازرگانی روابط خوبی با کشورهای شما برقرار کنیم.

حاضران در ادامه نشست، به بیان جزئیات صادراتی ایران و کشورهایی که سفرای آن در جلسه حضور داشتند پرداخته و نظرات سفرا در این خصوص بیان شد.

آن‌طور که آمار مطروحه در این جلسه نشان می‌دهد، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، به طور میانگین واردات ۴۰۰ میلیون دلاری از مالزی داشته‌ایم که شامل روغن سبزیجات، ماشین‌آلات، لوازم خانگی و محصولات شیمیایی بوده است. در سال ۲۰۱۸، ۲۵۰ میلیون دلار صادرات به کشور مالزی انجام شده که شامل کود شیمیایی، مواد معدنی و محصولات ارگانیک شیمیایی است.

تمایل مالزی به افزایش مبادلات تجاری با ایران

در این خصوص خیری عمر سفیر مالزی در ایران، اظهار کرد: از سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ ارقام تجارت ایران و مالزی نشان‌دهنده افزایش ارتباط تجاری بین دو کشور است، اما این اتفاق بیشتر از طرف مالزی اتفاق افتاده است. به دنبال آن هستیم که محصولات بیشتری را از ایران خریداری کرده و واردات محصولات ایرانی را افزایش دهیم.

وی افزود: باید حجم مبادلات تجاری بین ایران و مالزی را افزایش دهیم. مردم مالزی تاجرند، مالزی خود را به عنوان یکی از کشورهایی که می‌توان به راحتی با آن تجارت کرد به دنیا معرفی کرده است. ما به ۲۰۰ کشور دنیا محصولات رقابتی صادر می‌کنیم.

سفیر مالزی در ایران گفت: مقایسه‌ای از سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد روغن پالم و روغن‌هایی که از محصولات کشاورزی استخراج می‌شود، بیش از ۷۷ درصد صادرات ایران به مالزی را تشکیل می‌دهد. لوازم نساجی و محصولات شیمایی نیز بین دو کشور مبادله شده است. غذاهای دریایی یخ‌زده و نیمه یخ‌زده که تقریباً ۲۲ درصد واردات محصول از ایران را به خود اختصاص می‌دهد.

تلاش برای راه‌اندازی خط پروازی اصفهان-مالزی

وی اضافه کرد: ما به دنبال افزایش و بهبود روابط با ایران هستیم و باید عدم تعادل در تجارت دو کشور را بهبود ببخشیم. لوازم الکترونیک مالزی در صدر دنیا حرکت می‌کند. همچنین از نظر فناوری اطلاعات، محصولات صوتی تصویری و نرم‌افزارهای مالی صادرات بسیار خوبی داریم.

خیری عمر تصریح کرد: در بخش ماشین‌آلات و تولید انرژی نیز صادرات خوبی داریم. مالزی خود را به‌عنوان یک بازیگر اصلی بازار جهانی ساخت و ساز جا انداخته است. در صنعت هوا و فضا و همچنین مهندسی آن پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم. مالزی در صنعت غذا، لوازم خانگی، مد و فشن، نوشیدنی و صنایع لجستیک و حمل و نقل پتانسیل بسیاری دارد.

وی گفت: از برقراری پرواز اصفهان مالزی کاملاً حمایت می‌کنم. امید است بتوانیم خط هوایی از اصفهان به مالزی داشته باشیم. مهم این است که خط هوایی برقرار شود.

در ادامه آمار مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان مطرح شد که براین اساس از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ عمده محصولات وارداتی شامل کتان، پنبه، ابریشم، پلاستیک و متریال آن و آهن و فولاد بوده است.

صادرات ایران به تاجیکستان در این سال‌ها شیب نزولی داشته و در ۲۰۱۷ حدود ۲۱۷ میلیون دلار و در ۲۰۲۱ حدود ۹۱ میلیون دلار بوده است. سنگ و مصنوعات ساختمانی و لوازم آن بیشتری محصولاتی بوده که به تاجیکستان صادر شده است.

تقویت روابط تجاری ایران و تاجیکستان

در این خصوص، محمد مظفر سفیر تاجیکستان در ایران اظهار کرد: ایران و تاجیکستان دو کشور برادر و شاخه‌های یک درخت تنومند هستند و اولین کشوری که تاجیکستان را به رسمیت را شناخت، ایران بود.

وی افزود: در این مدت همکاری‌های فراوان و حدود ۱۲٠ توافقنامه با ایران داشتیم و در این راستا اولین سفر آیت‌الله رئیسی به تاجیکستان، تکانی جدی به این کشور داد.

سفیر تاجیکستان در ایران اظهار کرد: سفر جدید رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان صورت خواهد گرفت و به دنبال آن هستیم که توافقنامه لغو روادید به مدت یک‌ماه به امضا برسد که ظرفیتی بزرگ خواهد بود و امید است روابط تاجیکستان و ایران روزبه‌روز تقویت خواهد شد.

درخواست تسهیل روابط تجاری اقتصادی از سفرای کشورها

اعضای اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست از سفرای کشورهای حاضر در جلسه درخواست‌هایی شامل تسهیل شبکه‌سازی بین اتاق بازرگانی اصفهان و سایر اتاق‌های کشورها و تشکل‌های اقتصادی فعال، تسهیل بازاریابی کالا و خدمات ایران، اجرای تفاهم‌های دوجانبه، برگزاری برنامه‌های ترویجی اعم از نمایشگاه و هیئت‌های اعزامی و پژوهشی و تسهیل صدور ویزای تجاری را داشتند.

برای تقویت همکاری‌های بین المللی باید هویت‌های متقابل را به رسمیت بشناسیم

در ادامه این جلسه حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان اظهار کرد: امروز مثلثی میان دانشگاه‌ها، دیپلمات‌ها و تجارت و کشاورزی ایجاد شد که شرط موفقیت هماهنگی میان این سه ضلع است و سفرای کشورهای مختلف، مصداق این امر را در میدان امام (ره) دیدند.

وی افزود: مهم‌ترین تنش‌هایی که در سطح بین‌الملل پس از فروپاشی شوروی در کشورهای اروپای شرقی مطرح شد، تنش‌های هویت‌محور بود و از دیپلمات‌ها درخواست می‌کنم اگر به‌دنبال تقویت همکاری‌های بین‌المللی هستند، برای حل این معضل تلاش کنند و هویت‌های متقابل و چندسویه را به رسمیت بشناسند.

در پایان نیز، تفاهم‌نامه مشترک همکاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه اصفهان برای استفاده از ظرفیت‌های دو طرف، امضا شد.

کد خبر 672573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.