مصرف ناکافی ۶ ماده غذایی که منجر به افزایش خطر مرگ می‌شود!

مطالعات جدید نشان داده است در تمام نقاط جهان به‌ویژه کشورهای با درآمد کمتر، مصرف ناکافی میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات پرچرب با افزایش بیماری قلبی‌عروقی و مرگ‌ومیر در بزرگسالان در ارتباط است.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی پژوهشکده قلب و عروق اصفهان، مطالعات جدید نشان داده است که در تمام نقاط جهان به‌ویژه کشورهای با درآمد کمتر، مصرف ناکافی میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات پرچرب با افزایش بیماری قلبی‌عروقی و مرگ‌ومیر در بزرگسالان در ارتباط است. این مطالعه که توسط محققان دانشگاه مک‌مستر کانادا انجام شد، نشان داد که به روش‌های مختلفی از جمله مصرف مقادیر متوسط غلات کامل یا گوشت‌های فرآوری نشده، می‌توان یک رژیم غذایی سالم داشت.

محققان دانشگاه مک مستر کانادا و همکاران آنها، داده‌های ۲۴۵ هزار نفر در ۸۰ کشور را از مطالعات متعدد تحلیل کردند که نتایج آن در مجله قلب اروپا منتشر شد. پژوهشکده قلب و عروق اصفهان نیز مجری این مطالعه در ایران است. محققان پس از به‌دست آوردن الگوی خاص رژیم غذایی، آن را در پنج مطالعه مستقل برای اندازه‌گیری نتایج سلامتی در افراد با سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و بدون سابقه این بیماری‌ها در مناطق مختلف جهان بررسی کردند.

مصرف ناکافی ۶ ماده غذایی که منجر به افزایش خطر مرگ می‌شود!

نوشین محمدی‌فرد، مسئول تغذیه پژوهشکده قلب‌وعروق اصفهان و همکار این مطالعه اظهار کرد: الگوهای رژیم غذایی قبلی از جمله رژیم غذایی کاهنده فشار خون (DASH) و رژیم غذایی مدیترانه‌ای در رابطه با بیماری‌های قلبی‌عروقی و مرگ، به‌طور عمده در کشورهای غربی بررسی شده است که در این کشورها ممکن است مشکل غالب، مصرف بیش از حد برخی غذاها باشد.

وی افزود: در حالی‌که الگوی غذایی جدید که تحت عنوان PURE معرفی شده است، شاخص خوبی از کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین نیز خواهد بود. علاوه بر جهانی بودن، الگوی رژیم غذایی سالم PURE بیشتر بر مصرف غذاهای محافظت‌کننده از سلامت فرد یا غذاهای کمتر فرآوری شده تأکید دارد. این در حالی است که گفته می‌شود سایر الگوهای غذایی قبلی، ترکیبی از غذاهای مضر، همچون مواد غذایی فرآوری‌شده، فوق‌فرآوری‌شده و غذاها و مواد مغذی مفید برای سلامتی هستند.

مسئول تغذیه پژوهشکده قلب‌وعروق اصفهان خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر، توصیه به افزایش مصرف غذاهای محافظ برای پیشگیری از بیماری‌ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است که احتمالاً اهمیت ویژه‌ای در مناطق کم‌درآمد که با معضل مصرف ناکافی بعضی از غذاهای کلیدی مواجه هستند، داشته باشد.

فهیمه حقیقت‌دوست، متخصص تغذیه پژوهشکده قلب‌وعروق اصفهان گفت: محققان نشان دادند که به غیر از مقادیر بیشتر میوه، سبزیجات، آجیل و حبوبات، کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده کلیدی است. مصرف مقادیر متوسط ماهی و لبنیات پرچرب با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی‌عروقی و مرگ‌ومیر مرتبط است. همین نتایج مثبت بر سلامتی را می‌توان با مصرف متوسط غلات و گوشت به دست آورد (اگر غلات کامل تصفیه نشده و گوشت‌ها فرآوری نشده باشند).

وی ادامه داد: الگوی رژیم غذایی سالم PURE، مصرف میانگین روزانه مواد غذایی را به این صورت توصیه کرده است: میوه‌ها در دو تا سه وعده، سبزیجات در دو تا سه وعده، آجیل در یک وعده و لبنیات در دو وعده مضرف شود همچنین سه تا چهار وعده هفتگی حبوبات و دو تا سه وعده هفتگی ماهی در رژیم غذایی وجود داشته باشد. غلات کامل یک وعده در روز و گوشت قرمز یا مرغ فرآوری نشده یک وعده در روز به عنوان جایگزین‌های احتمالی در این الگوی غذایی می‌تواند در نظر گرفته شود.

کد خبر 663895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.