دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق ابلاغ شد / توصیه‌هایی برای جلوگیری از آتش‌سوزی پوشش گیاهی

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در نامه‌ای به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت این سازمان را ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در نامه‌ای به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق در مناطق تحت مدیریت این سازمان را ابلاغ کرد.

در نامه سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به مدیران کل حفاظت محیط زیست استان‌ها آمده است: با توجه به افزایش نزولات جوی در سال ۱۴۰۱ و ابتدای امسال و تأثیر مثبت این امر بر افزایش سطح پوشش گیاهی در مناطق تحت مدیریت و در نتیجه افزایش احتمال بروز آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی در این مناطق، تاکید شد که در مدت زمان باقی‌مانده تا شروع فصل گرما، برای جلوگیری یا به حداقل رساندن خسارت ناشی از این مسئله، نیروهای تحت امر مواردی را رعایت کنند.

در ادامه این نامه آمده است: تدوین برنامه عملیاتی پیشگیری و کنترل حریق، تشکیل کارگروه مشترک با استان‌های همجوار درخصوص مناطق واقع در مرز سیاسی دو استان برای تعیین افراد رابط، وضعیت موجودی امکانات اطفای حریق، انجام تست ادواری تجهیزات و امکانات اطفای حریق و رفع نواقص احتمالی، ایجاد پد بالگرد و حوضچه برداشت آب در مناطق دارای سابقه حریق، هماهنگی با ستاد بحران استان برای استفاده از خدمات پروازی نهادهای ذی‌ربط از جمله هلال احمر، ستاد کل نیروهای مسلح و… برای پایش کانون‌های حریق در مواقع بحرانی و آمادگی برای اطفای حریق و امدادرسانی در صورت بروز حریق، هماهنگی با ادارات آتش‌نشانی استان‌ها برای آموزش نیروها و همکاری در هنگام بروز حوادث و شناسایی کانون‌های وقوع حریق در تمام مناطق با توجه به سوابق موجود، استقرار اکیپ‌های سیار در این نقاط و مجهزکردن آن‌ها به وسایل و ادوات سبک اطفای حریق از جمله کپسول آتش‌نشانی و آتش‌کوب برخی از این موارد است.

در ادامه این نامه به موارد دیگری ازجمله تهیه بروشورهای هشداردهنده حاوی قوانین و مقررات مربوط به برخورد با افراد خاطی و مسبب آتش‌سوزی در مناطق و ارائه به جوامع محلی اطراف مناطق و گردشگران، پخش اطلاعیه‌های هشداردهنده در رسانه‌های استانی، هماهنگی با شوراهای محلی، نیروهای بسیج، یگان حفاظت منابع طبیعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و… به منظور بهره‌گیری از توان این نیروها در مواقع بروز آتش سوزی‌ها، مکاتبه با ادارات جهاد کشاورزی استان و ارائه تذکر مبنی بر جلوگیری از ایجاد آتش‌سوزی عمدی مزارع برداشت‌شده برای کشت دوم، اعلام شماره سامانه ۱۵۴۰ به شورای روستاها و یا نصب تابلو و بنر برای اعلام وقوع آتش‌سوزی به سامانه، اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع حریق از جمله پاکسازی آتش‌برها یا ایجاد آتش بر با نظر دفاتر تخصصی و تهیه بانک اطلاعات افراد داوطلب همکاری تحت نظر افراد مجرب و مسلط به امور مرتبط با اطفای حریق تاکید شده است.

دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق ابلاغ شد / توصیه‌هایی برای جلوگیری از آتش‌سوزی پوشش گیاهی

گردشگران از رها کردن اشیای براق و روشن کردن آتش مراقبت‌نشده خودداری کنند

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در ماه‌های گذشته با بیان اینکه وزش بادهای گرم ۱۰ درصد و عوامل انسانی ۹۰ درصد در وقوع آتش‌سوزی تأثیر داشته است، اظهار کرده بود: گاهی آتش زدن باقی‌مانده محصول در مزارع نیز با سرایت به سایر مناطق موجب آتش‌سوزی بیشتر می‌شود. دستورالعمل ایمنی آتش‌سوزی در مراتع و پوشش گیاهی ابلاغ و به جهاد کشاورزی نیز اعلام شده است تا به کشاورزان منتقل شود تا از آتش‌زدن باقی‌مانده مزارع خود، خودداری کنند.

وی افزود: به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دستور جداسازی پوشش‌های خشک از فضای سبز و به باغداران حرص پوشش‌های گیاهی خشک از باغ‌ها، اعلام شده است، در همین راستا منابع طبیعی تیم‌های مراقبت را فعال کرده‌اند و به منظور اجرای طرح‌های پیشگیری و کنترل، با افراد محلی و دهیاری‌ها هماهنگی به عمل آمده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه مراتع و پوشش گیاهی استان اهمیت بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: تیم‌های محلی نیز به منظور اطفای آتش سریع تشکیل شده، امکانات اطفای حریق بیشتر در مناطق غرب و جنوب استقرار یافته و هشدارهای لازم به منظور اطفای حریق داده شده است. از گردشگران نیز درخواست می‌شود، از رها کردن اشیای براق و روشن کردن آتش مراقبت نشده خودداری کنند.

کد خبر 654804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.