پارتیشن در ساخت و ساز: ویژگی‌ها و مشخصات مهم

دیوار پارتیشن دیوار نازکی است که برای تقسیم فضای بسته ساخته می‌شود. پارتیشن‌ها معمولاً به عنوان یک دیوار غیر باربر شناخته می‌شود که تقسیم فضا را آسان و کم‌هزینه می‌کنند.

آن‌ها با حفظ حریم خصوصی، آکوستیک را بهبود می‌دهند و برای حوادث ناشی از آتش‌سوزی ضد عایق و حرارت هستند. علاوه بر این پارتیشن انعطاف‌پذیری را در چیدمان ساختمان به ارمغان می‌آورد.

پارتیشن‌ها را می‌توان تا ارتفاع کامل کف یا تا ارتفاع 2.5 متر ساخت. درست است که آن‌ها معمولاً فقط برای وزن خود ساخته می‌شوند اما گاهی اوقات برخی از انواع آن‌ها نیز برای حمایت از تیرچه‌های کف و خرپاهای سقف نیز استفاده می‌شوند. در چنین شرایطی از آن‌ها به عنوان پارتیشن باربر یاد می‌شود.

پارتیشن‌ها غیر باربر انعطاف‌پذیری بالایی دارند. از نظر وزن سبک، موقعیت آن‌ها را می‌توان به راحتی تغییر داد بدون اینکه بر ساختار کلی ساختمان تأثیر بگذارد. بسته به نوع ساخت دیوار پارتیشن، اجزای آن‌ها را می‌توان به طور جزئی یا کامل در مکان‌های دیگر مورد استفاده قرار داد.

انواع پارتیشن در ساخت و ساز

نوع 1: پارتیشن نیمه آجری تا ارتفاع سقف

نوع 2: دیوارهای پارتیشن پیش ساخته برای حمل قفسه‌های ذخیره‌سازی

نوع 3: دیوارهای پارتیشن برای ارتفاعات کم

الزامات پارتیشن‌ها در ساخت و ساز ساختمان

یک پارتیشن با کیفیت خوب باید شرایط زیر را برآورده کند:

  • پارتیشن‌ها باید حریم خصوصی مناسبی را برای فضا فراهم کنند.
  • پارتیشن باید نازک باشد تا از حداکثر فضای کف استفاده شود.
  • باید به عنوان یک مانع صوتی عمل کند.
  • باید سبک باشد تا وزن آن روی کل سازه کمتر باشد.
  • باید به اندازه کافی قوی باشد که در بعضی فضاهای داخلی از وسایل دیواری همچون سینک ظرفشویی و دستشویی پشتیبانی کند.
  • پارتیشن باید بتواند هر سطح تزئینی را پشتیبانی کند.
  • باید ضد حریق و رطوبت باشد.
  • باید به اندازه کافی محکم باشد تا بارهای ناشی از ارتعاش را تحمل کند.

ویژگی‌های پارتیشن‌ها در ساخت و ساز ساختمان

دیوارهای پارتیشن دیوارهای جامدی هستند که عمدتاً با استفاده از آجر یا بلوک یا سازه‌های قاب ساخته می‌شوند. دیوارهای پارتیشن قاب شده را دیوارهای ناودانی نیز می‌نامند. این‌ها از چوب، شیشه، فولاد و غیره ساخته شده‌اند. در مجموع، حدود 9 نوع اصلی در پارتیشن‌ها وجود دارد که در ساخت و ساز ساختمان استفاده می‌شود.

دیوارهای پارتیشن می‌توانند سیستم‌های پا درجا یا ثابت، طراحی شده یا مدولار باشند. این دیوارها می‌توانند بازشوهایی برای درها، مجاری‌های ورودی، پنجره‌ها، سیم‌کشی‌ها، دامنه‌ها، آرشیتروها و غیره داشته باشند.

مشخصات ساخت پارتیشن‌ها

مشخصات ساخت دیوار پارتیشن به موارد زیر بستگی دارد:

  • خود وزن پارتیشن‌ها
  • هزینه پارتیشن‌ها
  • سرعت نصب
  • در دسترس بودن مواد
  • دوام و انعطاف‌پذیری پارتیشن‌ها
  • سهولت در پیکربندی
  • نیاز به مقاومت صوتی در سازه
  • نیاز به عملکرد آن به عنوان یک پشتیبان ساختاری

دیوارهای پارتیشن زمانی که در طبقات بالایی قرار دارند یا روی تیر یا طبقات ساخته می‌شوند. هنگامی که بر روی طبقات ساخته می‌شود، به صورت تیرهای پنهان باید مضافاً تقویت شوند.

انواع مختلف پایه‌های سبک ساخته شده برای پارتیشن‌ها که در طبقه همکف قرار می‌گیرند که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد.

پارتیشن در ساخت و ساز: ویژگی‌ها و مشخصات مهم

نوع 1: پارتیشن نیمه آجری تا ارتفاع سقف

برای پارتیشن نوع 1، یک پایه دیوار آجری ساخته می‌شود. یک بستر بتنی به عرض 30 سانتی‌متر و ضخامت 15 سانتی‌متر در زیر سطح زمین در عمق 30 سانتی‌متر گذاشته می‌شود.

جزئیات پایه برای دیوارهای پارتیشن ساخته شده روی زمین

نوع 2: دیوارهای پارتیشن ساخته شده برای حمل قفسه‌های ذخیره‌سازی

فونداسیون پارتیشن‌ها ساخته شده برای حمل قفسه‌های ذخیره‌سازی دارای عرض 30 سانتی متر و ضخامت 20 سانتی‌متر است. درست در زیر بتن پایه برای کف ساخته می‌شود. در زیر بتن، پر کردن ماسه ضروری است.

پایه برای دیوارهای پارتیشن ساخته شده برای حمل قفسه

نوع 3: دیوارهای پارتیشن برای ارتفاعات کم

پارتیشن‌ها که دارای ارتفاع کم هستند را می‌توان مستقیماً روی زمین ساخت. قبل از شروع ساخت و ساز، باید به خوبی در زیر پارتیشن بر روی سطح زمین اولیه با شن و ماسه خوبی پر شود.

مثال‌هایی از پارتیشن‌های ثابت در ساخت و ساز

پارتیشن پشم چوب

پشم چوب از مخلوط سیمان پرتلند و پشم چوب یا تراش تشکیل شده است. این نوع پارتیشن پشم چوب عایق خوبی برای گرما و صدا هستند.

دیوار پارتیشن چوبی

دیوارهای پارتیشن چوبی از نظر وزن سبک و در ساخت و ساز ساده هستند. به اندازه انواع دیگر نسوز نیستند، اما می‌توان آن‌ها را عایق‌بندی کرد و نیز آن‌ها عایق خوبی برای صدا هم هستند.

این دیوارها از یک چهارچوب چوبی تشکیل شده است که به طور مناسب روی زمین قرار گرفته و به دیوارهای جانبی ثابت شده است. این چارچوب شامل چیدمان سفت و سختی از اعضای چوبی است که ممکن است از هر دو طرف گچ کاری شده یا با تخته و غیره پوشانده شود.

پارتیشن بتنی

پارتیشن بتنی شامل از یک دال بتنی ساده یا مسلح است که کناره‌هایش توسط اجزای عمودی ساختمان پشتیبانی می‌شود.

این دیوارها ممکن است پیش ساخته یا در محل ریخته شده و ساخته شده باشند. ضخامت دیوارهای پارتیشن ثابت 80 تا 100 میلی‌متر است که به صورت یکپارچه با ستون‌های میانی ریخته می‌شود. این پارتیشن‌ها در کنار جهت افقی و عمودی سفت و پایدار هستند.

پارتیشن‌های دال پیش ساخته

این نوع دیوار از واحدهای دال بتنی پیش ساخته درست می‌شود. ضخامت دال پیش ساخته بین 25 تا 40 میلی‌متر است. اتصالات بین این پارتیشن پیش ساخته باید با ملات پر شود. درجه مخلوط بتن مورد استفاده باید M15 (1:2:4) باشد.

دیوار پارتیشن دال گچی

پارتیشن دال گچ از گچ سوخته یا گچ پاریس مخلوط با خاک اره ساخته شده است. این دال‌ها در قالب آهنی یا چوبی به طول 1 تا 2 متر و ارتفاع 30 سانتی‌متر و ضخامت 50 تا 100 میلی‌متر تهیه می‌شوند. این دال‌ها با شیارهای مناسب برای ایجاد اتصالات مستحکم ایجاد می‌شوند.

پارتیشن فلزی

دیوارهای پارتیشن فلزی از نظر وزن سبک، نسوز و مستحکم هستند. ساخت و ساز آن بسیار آسان است و فضای توخالی با مواد عایق پر می‌شود. پارتیشن فلزی بیشتر برای ساختمان‌های اداری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در انتها اگر قصد خرید پارتیشن دارید، می توانید به وب سایت آفن مراجعه کرده و از صفحه پارتیشن اداری آفن دیدن کرده و هر یک از پارتیشن های مورد نظر خود را به صورت اینترنتی و قیمت مناسب خریداری کنید.

کد خبر 647990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.