مقارنه ماه و مشتری را از دست ندهید

یک کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: مقارنه (Conjunction) یک رویداد قابل رصد با چشم است و زمانی رخ می‌دهد که دو یا چند جرم سماوی بسیار نزدیک به یکدیگر در آسمان قابل مشاهده هستند.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: ماه و سیاره مشتری پنجشنبه -چهارم اسفندماه- در وضعیت همنشینی قرار می‌گیرند و ماه به جدایی زاویه‌ای یک درجه و ۱۱ دقیقه قوسی نسبت به بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی می‌رسد. سن ماه در این زمان دو روز خواهد بود و درصد روشنایی آن ۱۳ است.

وی افزود: این دو جرم در آسمان بعد غروب خورشید قابل مشاهده خواهند بود و از ساعت ۸:۱۱ در آسمان ما حضور دارند و ساعت ۲۰:۲۹ غروب می‌کنند. قدر ماه در این شب منفی ۱۰.۲ و مشتری منفی ۲.۱ است و هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند. این پدیده را به کمک یک دوربین دوچشمی نیز می‌توانید رصد کنید.

این کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: مقارنه (Conjunction) یک رویداد قابل رصد با چشم است و زمانی رخ می‌دهد که دو یا چند جرم سماوی بسیار نزدیک به یکدیگر در آسمان قابل مشاهده هستند. وقتی دو جرم آسمانی مانند دو سیاره یا ماه و سیاره یا خورشید و سیاره به فاصله ظاهری کمی در آسمان می‌رسند در اصطلاح نجومی از واژه مقارنه استفاده می‌شود. البته در مواردی که جدایی زاویه‌ای آن‌ها کم باشد اصطلاح نزدیکی، همنشینی یا اجتماع استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: بدیهی است که سیاره‌ها در حقیقت به ماه نزدیک نمی‌شوند و اجرام کیهانی تنها از دید ناظران زمین نزدیک به هم دیده می‌شوند. غول گازی منظومه شمسی در وضعیت مقارنه فرصتی عالی برای رصد و عکاسی را فراهم می‌کند. سیاره مشتری پنجمین سیاره از خورشید و سومین جرم درخشان آسمان شب همچنین بزرگ‌ترین سیاره در سامانه خورشیدی است.

کد خبر 642961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.