هزینه سرمایه‌گذاری در بخش غیرمولد را باید افزایش دهیم

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد باید پرهزینه شود تا انگیزه سرمایه‌گذاری در این بخش از بین رود. از مجموع ۲۷ ماده این قانون تا کنون ۲۲ ماده در مجلس تصویب شده است و به دنبال تصویب مابقی مواد این قانون هستیم تا از سرمایه‌گذاری در بازارهای غیرمولد جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی طغیانی امروز _یکشنبه سی‌ام بهمن‌ماه_ در چهارمین نشست سالانه انجمن مالی ایران اظهار کرد: حدود یک دهه است که کشور ما درگیر مسئله تشدید تحریم‌ها است، به‌خصوص در چندسال اخیر این مسئله در سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه در کشور تأثیرگذار بوده است.

وی افزود: از سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ به شکل مستمر شاهد کاهش تشکیل سرمایه ناخالص در کشور بوده‌ایم. در این مدت نرخ استهلاک نسبت به موجودی سرمایه نیز افزایش یافته است. در سال‌های اخیر نرخ سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران منفی بوده است و در بعضی از سال‌ها سرمایه‌گذاری، جبران استهلاک را نمی‌کند که نشان می‌دهد اقتصاد ایران در حال از دست دادن مولد بودن خود است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش‌های موجود در تأمین مالی گفت: بنگاه‌ها به‌طور اساسی انگیزه‌ای برای استفاده از تأمین مالی درونی و سرمایه‌گذاری ندارند، چراکه اقتصاد تورمی و نرخ سود حقیقی منفی است، بنابراین بدهکار بودن به‌صرفه‌تر است.

طغیانی اضافه کرد: سود تسهیلات از جمله هزینه‌های قابل قبول مالیاتی است که منجر شده است بنگاه‌ها از سرمایه‌گذاری با منابع خارجی استقبال کنند. سود خالص یا انباشته‌ای که صرف سرمایه‌گذاری می‌شود، معافیت مالیاتی ندارد و به دنبال تغییر این موضوع در بودجه ۱۴۰۲ هستیم. سود دریافتی سپرده‌ها نیز در قانون بودجه ۱۴۰۲ از مالیات معاف شده است.

وی با بیان اینکه امروز بخشی از منابع بنگاه‌ها صرف سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد نیز می‌شود، افزود: هزینه تأمین مالی مبتنی بر انتشار سهام نیز یکی از چالش‌های حوزه مالی کشور است. بانک‌ها مجوز سرمایه‌گذاری ندارند. همچنین درخصوص وثایق بانکی، اعتبارسنجی و مالیات‌ستانی مضاعف از صندوق‌های تأمین مالی نیز از جمله مسائل موجود است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون مالیات بر سوداگری گفت: باید سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد پرهزینه شود تا انگیزه سرمایه‌گذاری در این بخش از بین رود. از مجموع ۲۷ ماده این قانون تا کنون ۲۲ ماده در مجلس تصویب شده است و به دنبال تصویب مابقی مواد این قانون هستیم تا از سرمایه‌گذاری در بازارهای غیرمولد جلوگیری شود.

طغیانی اضافه کرد: سوداگری در بازارها تورم‌زا است، آنچنان که شاهد تورم بیش از ۸۰ درصدی در بخش مسکن هستیم‌. مسئله ما تورم عمومی در اقتصاد نیست و این سوداگری‌ها میانگین تورم در بخش‌های مختلف را افزایش داده است.

وی با اشاره به طرح تأمین مالی تولید تصریح کرد: مسائلی که در این زمینه وجود دارد، شناسایی شده است و با نگاه برداشتن موانع مختلف، این طرح تهیه شده و امروز در آستانه ارائه در صحن علنی مجلس است.

کد خبر 642241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.