باشگاه سپاهان هم به جمع باشگاه‌های خواستار حق پخش تلویزیونی اضافه شد

مدیرعامل باشگاه فولاد مبارکه سپاهان با ارسال نامه‌ای به رئیس کمیسیون تلفیق مجلس، خواستار پیگیری این نهاد برای پرداخت حق پخش تلویزیونی باشگاه‌ها شد.

به گزارش ایمنا، به نقل از روابط عمومی باشگاه فولاد مبارکه سپاهان، محمدرضا ساکت، مدیر عامل باشگاه فولاد مبارکه سپاهان، در جایگاه نماینده باشگاه‌ها در هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال، با ارسال نامه‌ای به سید شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، درباره رعایت نشدن حقوق باشگاه‌های فوتبال ایران توضیحاتی را ارائه کرد و خواستار پیگیری این نهاد برای پرداخت حق پخش تلویزیونی باشگاه‌ها شد.

در متن این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر سید شمس‌الدین حسینی
ریاست محترم کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی

با سلام
احتراماً، ضمن تشکر و قدردانی بابت زحمات و حمایت‌های جنابعالی که از عالمان، مجربان و قهرمانان ورزش هستید، از ورزش کشور در جایگاه‌های مختلف خدمت‌گزاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موارد ذیل به اختصار مزید استحضار حضرتعالی درخصوص خودکفایی و دستیابی به منابع درآمدی پایدار باشگاه‌ها به‌ویژه تیم‌های فوتبال به استحضار می‌رساند:
الف)) وضعیت موجود باشگاه‌های ورزشی
۱. عدم ثبات در درآمدزایی پایدار بزرگ‌ترین معضل باشگاه‌های ورزشی است.
۲. بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منبع درآمدی باشگاه‌ها حق پخش تلویزیونی است که باشگاه‌ها از آن محروم هستند.
(به‌طور متوسط ۴۰% درآمد باشگاه‌های جهان از فعالیت‌های تجاری، ۴۳% از فعالیت‌های رسانه‌ای و فروش حق پخش مسابقات ورزشی و ۱۷% از فعالیت‌های روز مسابقه بوده است).
ب)) عدم اجرای قانون فعلی
۱. در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مورخ ۹۸/۱۲/۲۶ تبصره ۹ – ک به استناد بند (پ) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف‌اند منابع درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند و وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹-۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره (۹) این قانون به نسبت سی درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیون‌های مربوطه) و هفتاد درصد در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
۲. دیوان محاسبات کشور در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ کل اعلام کرد که سازمان صداوسیما مبلغی از درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز نکرده است.
۳. در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مصوب ۹۹/۱۲/۲۶ مجلس شورای اسلامی نیز این موضوع تکرار شده که نتیجه آن اعلام نشده است.
۴. شایان ذکر است این موضوع به پخش تبلیغات در مسابقات همه رشته‌های ورزشی مربوط بوده است.
۵. درآمد ناشی از مالکیت فروش حق پخش زنده و ضبط‌شده تولیدات محتوای رویدادهای ورزشی (حق پخش تلویزیونی مسابقات است) در این قانون مغفول مانده است.
۶. متأسفانه صداوسیما درآمد ناشی از حق پخش اینترنتی (IPTV) را نیز در اختیار قرار گرفته و این فرصت درآمدی را به انحصار خود درآورده است.
ج)) اقدامات صورت‌گرفته در جهت پیش‌بینی پرداخت حق پخش تلویزیونی
۱. طی مکاتبات پیوست با وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ فوتبال موارد بند الف و ب مطالبه و پیگیری شد (نامه‌های مورخ ۱۴۰۰/۸/۲۴، ۱۴۰۰/۱۱/۱۷، ۱۴۰۱/۱/۱۵).
۲. مکاتبات وزارت ورزش و جوانان به معاونت محترم توسعه ورزش قهرمانی در تاریخ‌های ۱۴۰۱/۱/۱۷ و ۱۴۰۱/۲/۱۱ (به پیوست است).
۳. مکاتبه معاونت محترم فرهنگی‌اجتماعی رئیس‌جمهور محترم به وزیر محترم ورزش و جوانان، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس سازمان صدا و سیما در تاریخ ۱۴۰۱/۲/۱۱ (به پیوست است).
۴. پاسخ مدیرکل محترم دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای و امور باشگاه‌های وزارت ورزش مبنی بر پیشنهاد تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان محترم مراجع ذی‌ربط در تاریخ ۱۴۰۱/۳/۳۰.
۵. مکاتبه سرپرست سابق فدراسیون فوتبال با ریاست محترم سازمان صداوسیما در مورخ ۱۴۰۱/۵/۱۹ (پیوست).
۶. تمامی مکاتبات فوق نتیجه‌ای نداشته است.
د)) مطالبه
لیکن با عنایت به ارسال لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به مجلس شورای اسلامی و پیش‌بینی ۲۴۳ میلیارد تومانی درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات تلویزیونی (نه حق پخش تلویزیونی):
۱. استدعا دارد در مدت‌زمان باقی‌مانده نسبت به انجام جلسات کارشناسی برای در نظر گرفتن اعتبار لازم جهت پرداخت حق پخش تلویزیونی توسط سازمان صداوسیما به سازمان لیگ فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها بودجه لازم مصوب شود.
۲. استدعا دارد برای دریافت حق‌السهم درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی از سازمان صداوسیما طی سه سال گذشته دستور اقدام لازم صادر و نتیجه به اهالی ورزش اعلام شود.

کد خبر 634636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.