کتاب «حیات برزخی» روانه بازار نشر شد

کتاب «حیات برزخی؛ بررسی کلامی آیات قرآن بر پایه تفاسیر المیزان و طبری» اثر سیدجعفر موسوی‌زاده در ۲۲۴ صفحه منتشر شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «حیات برزخی؛ بررسی کلامی آیات قرآن بر پایه تفاسیر المیزان و طبری» اثر سیدجعفر موسوی زاده به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۲۴ صفحه منتشر شد.

حیات برزخی به معنای درک و شعور یا به عبارتی وجود زندگی در عالمی بین دنیا و آخرت است؛ وجود برزخ، امری اتفاقی بین مسلمانان است اما در مورد حیات برزخی، دیدگاه‌های متفاوتی ابراز کرده‌اند.

در این پژوهش به بررسی تطبیقی دیدگاه طبری در جایگاه مفسر اهل سنت و علامه طباطبایی در قامت نماینده فکری شیعه پرداخته شده است. با تأمل در آرای این دو مفسر بزرگ، پذیرش حیات برزخی از سوی شخصیت‌های نام‌برده، ثابت شده است.

ساختار اثر

این اثر در پنج فصل تألیف شده است؛ در فصل اول این اثر که به کلیات و مفاهیم پرداخته است، پس از نگاهی به زندگی علامه طباطبایی و طبری، مفهوم‌شناسی نسبت به مسئله برزخ صورت گرفته است و ضمن اشاره به موافقان و مخالفان حیات برزخی، سماع موتی و رابطه آن در اثبات حیات برزخی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

دومین فصل از کتاب حاضر، به تبیین آیات برزخ در قرآن کریم می‌پردازد و در این راستا به آیه ۱۰۰ سوره مؤمنون، آیه ۵۳ سوره مبارکه فرقان و آیه ۱۶۹ سوره آل‌عمران اشاره شده و به بیان مباحثی برگرفته از آیات مذکور از جمله کیفیت حیات برزخی، بدن برزخی، بهشت و جهنم برزخی، مکان برزخ، زمان در برزخ، حائل بودن برزخ بین دنیا و قیامت، مصادیق برزخ، حیات شهدا در برزخ پرداخته است.

نویسنده در فصل سوم کتاب حاضر که به «برداشت طبری از آیات برزخ» اختصاص‌یافته، پس از بیان برداشت طبری از برزخ و حیات برزخی و همچنین دلایل پذیرش حیات برزخی، ارزیابی دیدگاه طبری از نگاه علمای اهل سنت را تشریح کرده است.

«برداشت علامه طباطبایی از آیات برزخ» عنوان چهارمین فصل از این اثر است که در آن ماهیت برزخ، دلایل علامه طباطبایی در مورد حیات برزخی (آیات و روایات دال بر برزخ)، نگاه کلی متکلمان امامیه در مورد حیات برزخی و پاسخ علامه طباطبایی به منکرین برزخ تبیین شده است.

در پنجمین و آخرین فصل که به «بررسی مبانی و روش‌های تفسیری علامه و طبری با محوریت آیات برزخ» پرداخته، ضمن بررسی تفاوت مبانی تفسیری علامه و طبری در تفسیر آیات برزخی، تفاوت روش‌شناسی تفسیری علامه و طبری بیان شده و در ادامه دیدگاه علامه و طبری در مورد حیات برزخی بررسی تطبیقی شده و در پایان نیز آثار و نتایج تفسیری علامه و طبری از تفسیر آیات برزخی مورد تأکید قرار گرفته است.

کد خبر 626687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.