تنها راه‌حل پیروزی در جهاد اکبر جلوگیری از نفوذ در مجموعه‌های انقلابی است

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای با اشاره به تفاوت‌های بسیج در گذر زمان گفت: بسیجی دهه اول انقلاب نسبت به دهه پنجم انقلاب تفاوت‌هایی دارد که شناخت کار را برای شناخت اخلاص دشوار می‌کند، به همین دلیل در شرایط امروز نیازمند تذکر و ارزیابی مداوم هستیم.

به گزارش ایمنا، علی خضریان در هفتمین نشست سالانه مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور اظهار کرد: موضوعی که به مناسبت هفته بسیج باید مورد توجه قرار گیرد، جهاد اکبر است که در سطح فردی به معنای تهذیب نفس و در سطح جمعی و تشکیلاتی به معنی خوداصلاحی تفسیر می‌شود.

وی ارزیابی مداوم تشکیلات بسیج دانشجویی در بازه‌های زمانی مختلف را ضروری دانست و گفت: افرادی که در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور مسئولیت بسیج دانشجویی را برعهده دارند، لازم است که نسبت به ارزیابی مداوم تشکیلات بسیج دانشجویی در بازه‌های زمانی مختلف حساسیت داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای با اشاره به تفاوت‌های بسیج در گذر زمان، خاطرنشان کرد: بسیجی دهه اول انقلاب نسبت به دهه پنجم انقلاب تفاوت‌هایی دارد که این تفاوت‌ها شناخت کار را برای شناخت اخلاص دشوار می‌کند، در دهه اول انقلاب بسیجی فردی بود که یا در جبهه‌های جنگ در حال مبارزه بود یا با گروهک‌ها و جدایی‌طلبان درگیر بود اما در دهه پنجم انقلاب، ارزیابی درست از اخلاص جمعی و فرهنگ بسیجی به گونه‌ای دیگر انجام می‌شود، به همین دلیل در شرایط امروز نیازمند تذکر و ارزیابی مداوم هستیم.

خضریان تذکر را مورد تاکید و توصیه خداوند در قرآن دانست و ادامه داد: خداوند به پیامبران به ویژه رسول اکرم (ص) نیز در موضوعات مختلف تذکر داده است، به همین دلیل نباید به دلیل عقاید و عملکرد امروز خود، از آینده اطمینان پیدا کنیم و بدانیم در لحظه خطر و گذشت از منافع دنیایی است که افراد ظرفیت خود را بروز می‌دهند و به یاد داشته باشیم در تاریخ اسلام و در تاریخ انقلاب کسانی بودند که مجاهدت کردند اما در جهاد اکبر شکست خوردند.

وی با بیان اینکه در زمان حضرت امام حسین (ع) تعداد شیعیان محدود به شهدای کربلا نبودند، یادآور شد: در آن زمان نیز ده‌ها هزار نفر شیعیان اعتقادی وجود داشتند، اما نشستند و به صحنه نگاه کردند تا امام حسین (ع) را به شهادت رساندند و پس از آن نشستند و عزاداری کردند، بنابراین باید باور داشته باشیم که در برابر خون صدها هزار نفر که جان دادند تا نام بسیج زنده بماند، مسئول هستیم و نباید نسبت به آینده خود مطمئن باشیم.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای با اشاره به پیام امام خمینی (ره) در سالروز تشکیل بسیج دانشجو و طلبه گفت: یکی از نکات مهم و کاربردی این پیام، اندیشه پاک اسلامی است که نشان می‌دهد در برابر آن، اندیشه ناپاک نیز وجود دارد که تنها به امروز مربوط نیست بلکه از زمان صدر اسلام نیز امثال معاویه با شریعت اسلامی مشکلی نداشتند و تنها مسئله آنها این بود که شریعت منهای شهادت و مجاهدت است.

وی تعبیر رهبر انقلاب در خصوص اسلام انقلابی و غیرانقلابی را در امتداد پیام تاریخی امام راحل (ره) قابل فهم دانست و خاطرنشان کرد: می‌توان اسلام باشد اما جوهره اسلام نباشد، یا به تعبیری ظاهر باقی بماند اما از باطن اسلام خبری نباشد، در صدر اسلام که پیامبر پس از یک جهاد به مسلمانان فرمود پس از جهاد صغیر جهاد اکبر شروع می‌شود، برخی از مسلمانان ترسیدند و در مورد جهاد اکبر سوال کردند و پیامبر اسلام در پاسخ فرمودند یعنی خودتان را باید اصلاح کنید.

خضریان ادامه داد: در انقلاب اسلامی نیز بسیج در ابتدا و پیش از جنگ در ۵ آذرماه ۱۳۵۸ و در بدو تشکیل برای جهاد صغیر تشکیل شد و فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه پس از جنگ در دوم آذرماه ۱۳۶۷ برای جهاد اکبر صادر شد.

هدف دشمن برای نفوذ به دانشگاه و حوزه

وی یکی از اهداف دشمنان را نفوذ در دانشگاه و حوزه هستند، دانست و گفت: امام راحل (ره) برای حفظ مجموعه دانشگاهی و حوزوی، تأثیر بر این دو محیط، مقابله با نفوذ در دانشگاه و حوزه و همچنین تحقق جهاد اکبر فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را صادر کرد، به همین دلیل باید این دو مجموعه بسیج مدام خود را ارزیابی و خود انتقادی داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای با اشاره به دشواری فعالیت‌های بسیج امروز در مقایسه با دهه ۶۰ تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس دشمن مشخص بود اما در دهه پنجم انقلاب کار تشخیص خودی و غیرخودی و جبهه حق و باطل دشوار است و تنها راه حل پیروزی در جهاد اکبر جلوگیری از نفوذ در مجموعه‌های انقلابی است و این نفوذ در دو حالت عملی و نظری رقم می‌خورد.

وی شناخت عناصری که دشمن روی آنها سرمایه‌گذاری کرده است را یکی از وظایف بسیج دانشجویی اعلام کرد و ادامه داد: این کار باعث می‌شود شعارها و ارزش‌های انقلاب دچار تغییر نشوند همچنین یکی دیگر از راه‌های نفوذ دشمن تلاش برای تأثیرگذاری روی جوانان امروز و بسیجیان است و نباید فکر کنیم عوامل نفوذی کسانی خارج از بین ما هستند بلکه همین افراد موجود می‌توانند دچار استحاله فکری شوند یعنی تحت فضاسازی دشمن آرام‌آرام تغییر کنند.

خضریان تاکید کرد: برای حفظ مجموعه بسیج باید به صورت مدام، آگاهی‌بخشی و تبیین صورت گیرد و این یعنی همان جهاد کبیر است که برای حفظ بدنه بسیج ضروری خواهد بود و بی‌شک برای جهاد اکبر باید صاحب بصیرت باشیم تا بتوانیم با عبرت از تاریخ آینده را بسازیم.

دانشجویان در ادامه این نشست درباره موضوعاتی از قبیل شفافیت، نحوه اعتراض اجتماعی، ساماندهی فضای مجازی، طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد، عملکرد مجلس انقلابی و مبارزه با مفاسد اقتصادی پرسش‌هایی را مطرح کردند.

کد خبر 622329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.