ترک تحصیل ۳۰ درصد دبیرستانی‌ها/افزایش جمعیت نوجوانان به ۱۱ میلیون نفر

یک جمعیت‌شناس با اشاره به آمار ۱۰.۵ میلیونی نوجوانان کشور، نسبت به ضرورت پوشش تحصیلی همگانی و اجباری ۱۵ تا ۱۸ ساله‌ها تا آخر مقطع دبیرستان تاکید کرد و گفت: ۷۰ درصد نوجوانان دختر و ۷۰ درصد نوجوانان پسر ۱۵ تا ۱۸ ساله محصلند و ۳۰ درصد این جمعیت «رها» هستند.

به گزارش ایمنا، شهلا کاظمی‌پور با استناد به آمارهای جمعیتی سال گذشته، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد کل نوجوانان (۱۰ تا ۱۸ ساله‌ها)، ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده که از این بین پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر، پسر و پنج میلیون ۲۰۰ هزار نفر دختر هستند. طبق آمار سال گذشته، جمعیت پسران نوجوان ۱۰ تا ۱۴ ساله، سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و پسران نوجوان ۱۵ تا ۱۸ ساله نیز دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بوده است.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته جمعیت دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله نیز سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر و دختران ۱۵ تا ۱۸ ساله دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بوده است، درخصوص وضعیت تحصیلی این رده سنی، افزود: طبق آمارهای موجود سال گذشته، ۹۴ درصد از پسران و ۹۵ درصد از دختران نوجوان ۱۰ تا ۱۴ ساله در مقطع ابتدایی و متوسطه اول محصل بوده‌اند. درباره نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ ساله نیز حدوداً ۷۰ درصد دختران و ۷۰ درصد پسران محصل بوده‌اند.

این جمعیت شناس ضریب اشتغال پسران نوجوان ۱۰ تا ۱۴ ساله را یک درصد و ضریب اشتغال دختران نوجوان ۱۰ تا ۱۴ ساله را نیم درصد اعلام و تصریح کرد: این ضریب برای پسران ۱۵ تا ۱۸ ساله، ۱۶ درصد و دختران ۱۵ تا ۱۸ ساله سه درصد بوده است.

یک پنجم دختران ۱۵ تا ۱۸ ساله ازدواج کرده‌اند

وی با بیان اینکه طبق آمارهای موجود مربوط به سال گذشته ۱.۲ درصد پسران ۱۰ تا ۱۴ ساله و حدوداً ۱.۴ درصد دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله دارای همسر بوده‌اند، خاطرنشان کرد: ۲.۲ درصد از پسران ۱۵ تا ۱۸ سال و ۲۱ درصد یا به تعبیر دیگر یک پنجم از دختران ۱۵ تا ۱۸ سال دارای همسر بوده‌اند.

کاظمی‌پور اضافه کرد: حدود ۰.۲ درصد جمعیت پسران ۱۰ تا ۱۴ ساله و ۰.۲ درصد جمعیت دختران همین رده سنی بیکار بوده‌اند. این آمار برای پسران ۱۵ تا ۱۸ ساله ۲.۸ درصد و برای دختران ۱۵ تا ۱۸ ساله نیز چهار درصد بوده است. این جمعیت بیکار یا به تعبیر دیگر در جست‌وجوی کار، محصل هم نبوده‌اند.

وی درخصوص روند جمعیتی نوجوانان طی ۱۵ سال گذشته، گفت: در سال ۸۵ جمعیت نوجوانان یعنی رده سنی ۱۰ تا ۱۸ سال ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بوده‌اند؛ این جمعیت در سال ۹۰ به ۱۰ میلیون و حدود ۸۵۰ هزار نفر، در سال ۹۵ به ۹ میلیون و ۷۰۰ نفر، در سال گذشته یعنی سال ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. پیش‌بینی‌های ما این است که جمعیت نوجوانان یعنی رده سنی ۱۰ تا ۱۸ سال تا سال ۱۴۰۵ به ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برسد.

این جمعیت شناس تاکید کرد: جمعیت نوجوانان تا سال ۹۵ به علت کاهش باروری روند نزولی داشته است و پس از آن از آنجا که جوانان دهه شصتی به سن باروری رسیدند و تعداد موالید افزایش یافت، جمعیت نوجوانان یعنی رده سنی ۱۰ تا ۱۸ سال مجدداً صعودی شد.

پوشش تحصیلی نوجوانان

وی با بیان اینکه سطح پوشش تحصیلی درحال زیاد شدن و اشتغال نوجوانان رو به کاهش است، درخصوص پوشش تحصیلی سنین ۱۵ تا ۱۸ ساله‌ها هشدار داد و گفت: ذکر این نکته نیز قابل توجه است که در گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال تنها ۷۰ درصد درحال تحصیل هستند. آمار ۷۰ درصدی محصل در این رده سنی بسیار پایین است. پوشش تحصیلی در دبیرستان حتماً باید بالا رود. بخشی از این گروه سنی که تحصیل نمی‌کنند به علت مشکلات مالی و نیاز درحال اشتغال‌اند و برخی بیکار و برخی دختران نیز ازدواج کرده‌اند. این مسئله است و باید به پوشش تحصیلی در این رده سنی توجه کرد.

کاظمی‌پور خاطرنشان کرد: زمانی پوشش تحصیلی همگانی ما تا ابتدایی بود و پس از آن تا راهنمایی ادامه یافت اما پوشش همگانی تحصیلی تا متوسطه اول نباید باشد بلکه حتماً باید پوشش همگانی و اجباری تحصیلی را تا آخر دبیرستان قرار دهیم. این خیلی اشکال دارد که فقط ۷۰ درصد این رده سنی مدرسه می‌روند و ۳۰ درصد آن‌ها رها هستند.

منبع: ایسنا

کد خبر 615725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.