برگزاری با شکوه مراسم مذهبی دغدغه مردم نصف‌ جهان

مدیریت شهری باید تلاش کند تا ایام مذهبی و برنامه‌های مختص این روزها بدون نقص و کمبود برگزار شود، لذا می‌طلبد از افراد متخصص در این زمینه بهره گیرد و برنامه‌ کاملی را برای تمام شهر و شهروندان مد نظر قرار دهد، چرا که اصفهان در این راستا سرآمد شهرهای کشور است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، یکی از رویکردهای مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره ششم برگزاری مراسم مذهبی، عزاداری و اعیاد مختلف است، به همین دلیل برنامه‌های متعددی برای این ایام در نظر گرفته می‌شود. علاوه‌بر برگزاری برنامه‌های فرهنگی نیز المان‌های شهری بر اساس مناسبت‌های مختلف تغییر کرده تا شهر رنگ و بوی خاص همان ایام را بگیرد.

مجموعه‌های مردمی نیز در راستای برگزاری با شکوه مراسم مذهبی به کمک مدیریت شهری آمدند تا مراسم به خوبی و با شکوه برگزار شود و جوانان، نوجوانان و نسل جدید نیز بیش از گذشته با فرهنگ مذهبی و معنویت آشنا شوند.

این ظرفیت بزرگ در راستای ارتقای معرفت و ترویج مذهب و علوم دینی و حتی کمک اقتصادی به نیازمندان و بسیاری از موارد دیگر در زندگی مردم نقش ایفا می‌کند، این در حالی است که اکنون مدیریت شهری نسبت به افزایش ظرفیت گردشگری مذهبی و بهره‌مندی شهر و شهروندان در حال تلاش و برنامه‌ریزی است.

اقدامات مذهبی بی‌نظیری در ایام مختلف در سطح شهر برگزار می‌شود، به همین دلیل مدیریت شهری به علت اعتقادات و انگیزه‌ای که دارد در دوره جدید نسبت به این موضوع با حساسیت بیشتری برخورد کرده است و در راستای برپایی مراسم مذهبی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

مبنای شورای اسلامی شهر اصفهان در دوره ششم این است که اقداماتی مانند مراسم مذهبی و فرهنگی به صورت مردم‌سپاری انجام شود، از این رو برگزاری مراسم سوگواری با توجه به اینکه جنبه مردمی در آن وجود دارد، تمام بضاعت و توان خود را صرف این کرده که در اختیار شهروندان باشد. مدیریت شهری نیز تلاش می‌کند تا مردم را در برگزاری مراسم ایام شهادت بسیج کند که این اتفاق و هم‌دلی در شهر اصفهان افتاده است و مربوط به مناطق خاص، برخوردار، کم برخوردار، حاشیه و غیرحاشیه شهر نیز نیست و تمام شهر در سوگ سیدالشهدا (ع) حضور یافتند، همچنین در مناطق کم برخوردار به شکل ویژه‌تر شاهد حضور مردم در این برنامه‌ها و مراسم هستیم، تلاش مدیریت شهری برای این حوزه باید بیش از پیش شود و کمبودها مورد توجه قرار گیرد و رفع شود تا مراسم مذهبی و فرهنگی در شهر به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

حمایت مجموعه شهرداری از برگزاری برنامه‌های فرهنگی با حضور مردم

علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) و آغاز امامت امام زمان (عج)، اظهار می‌کند: مجموعه شهرداری در کنار سایر مجموعه‌های مردمی خود را موظف و مکلف می‌داند که حمایت‌های لازم را از برگزاری برنامه‌های فرهنگی در سطح شهر انجام دهد.

وی ادامه می‌دهد: مدیریت شهری از مجموعه‌های مردمی که ایده‌ای در عرصه‌های مذهبی دارند، حمایت می‌کند همان‌گونه که در ایام عید غدیر، نیمه شعبان، اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر این اقدام انجام شد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح می‌کند: پیش‌تر در شورای اسلامی شهر اصفهان مطرح و تذکر داده شد که همان‌گونه که به خوبی در کنار مردم مراسم ایام محرم و صفر را برگزار کردیم، اعیاد و ایام شادی و نشاطی که اهل بیت (ع) بر آن تاکید دارند به خوبی گرامی داشته شود.

وی اضافه می‌کند: مجموعه شهرداری اصفهان با توجه به تجربه بیش از یک ساله در کنار مجموعه‌های مردمی خواهد بود و حمایت‌های لازم را جهت برگزاری مناسبت‌های مختلف انجام خواهد داد.

صالحی می‌گوید: مجموعه شهری به میدان آمده تا در ایام شهادت به عزاداری بپردازیم و روزهای شاد و پرنشاطی را در ایام ماه ربیع‌الاول داشته باشیم و شادی و سرزندگی مهمان خانه‌های شهروندان اصفهانی باشد.

نسل جدید دلبسته و شیفته فرهنگ مذهبی است

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان جوانان را با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) آشنا کرد؟، می‌افزاید: معتقد هستم تمام نسل‌ها از جمله کودکانی که همراه با خانواده‌ها در مراسم‌های مذهبی از جمله اربعین و ایام غدیر شرکت می‌کنند، دلبسته و شیفته این فرهنگ و خاندان اهل بیت (ع) می‌شوند، زیرا هر آنچه در کودکی در ذهن نقش ببندد تا پایان عمر با آدمی است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه می‌دهد: دین ما دین استدلال، منطق و گفت‌وگو است، بزرگ‌ترین و جدی‌ترین مسائل در قرآن دعوت به سوال و مواجهه منطقی است، از این رو بهترین راه برای ترویج دین سوال، گفت‌وگو، پرسش‌گری، مواجه منطقی و استدلال بوده که در متون اصیل به آن اشاره شده است.

باید شیوه‌های تعاملی را متناسب با نسل جدید تغییر دهیم

وی اظهار می‌کند: لازم است از فرصت گفت‌وگو، استدلال و منطق با ادبیات نسل جدید استفاده کنیم و محتوا، ابزار عرضه محتوا و شیوه‌های تعاملی را متناسب با نسل جدید تغییر دهیم، اما مبنا و بستر همان استدلال و منطقی است که در ذات دین مبین اسلام وجود دارد و هر انسان پاک سرشتی این منطق و استدلال‌ها را می‌پذیرد، به شرط آنکه در شرایط مناسب و با رضایت هنرمندانه و با ادبیات مناسب به مخاطب ارائه شود.

صالحی تصریح می‌کند: به طور طبیعی اگر بخواهیم محتوای خوب را در زمان و شیوه نامناسب ارائه دهیم و استدلال و منطق و روایت عالمانه نداشته باشیم موفق نخواهیم شد، از این رو باید ملزومات مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه معتقد هستم در دورانی قرار داریم که باید محتوای درست در چارچوب قابل قبولی به نسل جدید ارائه شود، می‌گوید: همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) فرمودند، نسل جدید اگر بهتر از نسل اول انقلاب نباشد دست کمی از آن‌ها ندارد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران می‌افزاید: سرعت رشد فردی و تأثیرگذاری اجتماعی نسل جدید با توجه به مسیری که انقلاب اسلامی ایران طی ۴۰ سال گذشته طی کرده بیشتر است، به شرط آنکه مخاطب را بشناسیم و متناسب با نیازها و حرف‌هایی که دارد با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم و نیازها و کمبودهای آن‌ها را رفع کنیم.

کد خبر 609853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.