اوج قدرت گروه توپخانه ۱۵ خرداد در عملیات والفجر ۸ به نمایش در آمد

فرمانده اسبق توپخانه و موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: بهترین طراحی آتش در عملیات والفجر۸ را شهید جان‌نثاری انجام داد و در این عملیات اوج قدرت و فرماندهی گروه ۱۵ خرداد به نمایش در آمد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سردار سرتیپ پاسدار محمود چهارباغی صبح امروز _پنج‌شنبه هفتم مهرماه_ در یادواره ۱۱۸ شهید گروه توپخانه و موشکی ۱۵ خرداد نیروی زمینی سپاه با گرامیداشت هفته دفاع مقدس اظهار کرد: امنیت امروز و عزتی که در جهان داریم و قدرت جبهه مقاومت به دلیل رشادت‌ها و جان‌فشانی‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران در دوران هشت سال دفاع مقدس است.

وی افزود: در چنین روزهایی ارتش تا دندان مسلح شده رژیم بعث عراق شهرهای ما را از جمله هویزه، بستان، نفت‌شهر، سوسنگرد و خرمشهر را یکی پس از دیگری به تصرف خود در آوردند و تا نزدیکی‌های اهواز پیش آمدند.

فرمانده اسبق توپخانه و موشکی سپاه با بیان اینکه دشمن خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌های کشورمان وارد کرد، گفت: در آن زمان ابوالحسن بنی‌صدر که فرماندهی کل قوا را برعهده داشت، اجازه حضور نیروهای مردمی و سپاه در جنگ را نمی‌داد و معتقد بود که باید با عملیات تأخیری جلوی دشمن را گرفت.

سردار چهارباغی ادامه داد: بنی‌صدر دانش و آگاهی نسبت به عملیات تأخیری نداشت و با کم‌کاری‌هایی که توسط او صورت گرفت، هم زمان و هم زمین را از دست دادیم.

وی با بیان اینکه در آن زمان، اکثر شهرها درگیری‌های داخلی در جریان بود، گفت: با برکناری بنی‌صدر، ابتکار عمل به دست نیروهای مردمی افتاد و عملیات‌های فرمانده کل قوا و حصر آبادان اجرا شد.

این رزمنده پیشکسوت دفاع مقدس افزود: حضرت امام (ره) با این‌که آموزش‌های نظامی ندیده بودند، اما یک فرمان تاریخی صادر کردند که در تاریخ ماندگار شد.

وی با بیان اینکه امام (ره) فرمودند که باید حصر آبادان شکسته شود، اضافه کرد: رزمندگان ارتشی، سپاه، بسیج و جهاد سازندگی دست در دست هم دادند و در کم‌ترین زمان عملیات حصر آبادان طراحی و اجرا شد.

سردار چهارباغی تصریح کرد: موفقیت در این عملیات با رشادت رزمندگان اصفهانی با هدایت شهید خرازی و شهید کاظمی و هم چنین لشکر ۷۷ خراسان به دست آمد.

وی با بیان اینکه بعد از شکستن محاصره آبادان، آزادسازی بستان در دستور رزمندگان ایرانی قرار گرفت، گفت: در عملیات طریق‌القدس توپخانه دشمن به تصرف در آمد و نیروهای تیپ امام حسین (ع) موفق شدند تعدادی توپ از دشمن به غنیمت گرفتند که از این توپ‌ها در همین عملیات علیه دشمن استفاده شد.

این فرمانده جبهه مقاومت با بیان اینکه دو عملیات بزرگ فتح‌المبین و بیت‌المقدس دستاوردهای فراوانی برجای گذاشت، گفت: بعد از آزادسازی خرمشهر تمام دنیا به حمایت ارتش عراق پرداخت و رزمندگان ایرانی در مقابل همه جهان جنگید.

سردار چهارباغی افزود: بعد از عملیات طریق‌القدس برای نخستین بار توپخانه سپاه راه‌اندازی شد و بعد از عملیات بیت‌المقدس به طور جدی توپخانه سپاه با فرماندهی شهید حسن تهرانی‌مقدم شکل گرفت.

وی ادامه داد: گروه توپخانه ۱۵ خرداد، نخستین گروهی بود که تشکیل شد که البته آن زمان به نام گروه ۶۱ محرم بود و فرماندهی آن را شهید حسن غازی برعهده داشت.

فرمانده اسبق توپخانه و موشکی سپاه گفت: شهید غازی، جوانی خوش‌سیما، ورزشکار و عارف بزرگی بود که مدیریت فوق‌العاده‌ای داشت.

سردار چهارباغی با اشاره به سخنرانی غرای شهید غازی در عملیات والفجر ۳ و بر بالین پیکر شهید منصور خدایی افزود: زمانی که در عملیات خیبر کار گره خورد، او شخصاً وارد میدان شد و به پشت تیربار نشست و همان جا تیر خورد و پیکرش برای همیشه در طلاییه ماند.

وی در ادامه با اشاره به ماجرای نخستین دیدارش با سردار شهید عباسعلی جان‌نثاری گفت: در آن زمان، این شهید مسئول مخابرات آتش‌بار ۱۳۰ بود که با وجود سن کم به خوبی از عهده این کار برآمد و همیشه ارتباط‌ها برقرار بود.

این رزمنده پیشکسوت دفاع مقدس افزود: بهترین طراحی آتش در عملیات والفجر ۸ برای فتح فاو را شهید جان‌نثاری انجام داد و اوج قدرت و فرماندهی گروه توپخانه ۱۵ خرداد در این عملیات به نمایش در آمد.

سردار چهارباغی اضافه کرد: ابتکار و خلاقیت شهید جان‌نثاری تعجب ژنرال‌های بزرگ نظامی جهان را به دنبال داشت که چه طور رزمندگان ایرانی با توپ ۱۳۰ که برد ۲۷ کیلومتری دارد، دشمن را در عمق ۱۰۰ کیلومتری مورد هدف قرار داده‌اند.

وی با بیان این‌که همین رشادت‌ها و توانمندی‌ها باعث شده که رزمندگان ایرانی از دوران هشت سال دفاع مقدس با افتخار یاد کنند، گفت: به تاریخ ۲۰۰ ساله کشور که نگاه کنیم هر کجا جنگی بوده، یک طرفش غرب بوده یا شرق، اما رزمندگان ایرانی در دفاع مقدس با همه جهان چه شرق و چه غرب جنگیدند و نگذاشتند یک وجب از این خاک به دست اجنبی بیفتد.

فرمانده اسبق توپخانه و موشکی سپاه افزود: حالا چه اثری از صدام که آغازگر این جنگ بود، باقی مانده است، کسی که هوای برگزاری جشن پیروزی در تهران را در سر می‌پرورانید و این همان تفاوت حق و باطل است.

سردار چهارباغی در ادامه با اشاره به حضور رزمندگان گروه توپخانه و موشکی ۱۵ خرداد در جبهه مقاومت گفت: این رزمندگان در این جبهه هم از خود رشادت و دلیری نشان دادند و حاج‌قاسم از آنها تجلیل کرد.

وی افزود: شهید سلیمانی در سخنرانی که در جمع رزمندگان توپخانه در الحاضر سوریه ایراد کرد، گفت: شما در کنار دریای مدیترانه به شیعه و جمهوری اسلامی آبرو دادید و شما مدافعان حرم هستید که از نظام جمهوری اسلامی کیلومترها دور از وطن دفاع می‌کنید.

سردار چهارباغی در ادامه به برخی از خاطرات خود با شهید سلیمانی و همیشه در میدان بودن این شهید اشاره کرد و گفت: زمانی که آمریکایی‌ها نتوانستند در صحنه نبرد مقابل او بایستند، دست به ترور ناجوانمردانه این فرمانده بزرگ زدند و او را به شهادت رسانیدند.

وی افزود: امروز نیروهای مسلح ما توانمند و باقدرت هستند و برای همین دشمن از هر روزنه‌ای مثل اتفاقات اخیر برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی استفاده می‌کند.

کد خبر 608450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.