افزایش مبتلایان تب کریمه‌کنگو به ۱۸ نفر/حجاج مراقب باشند

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش مبتلایان بیماری تب کریمه کنگو امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رعایت توصیه‌هایی بهداشتی برای کاهش مواجهه حجاج با این بیماری را توصیه کرد.

به گزارش ایمنا، بهزاد امیری با تاکید بر اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو برای انسان و دام وجود ندارد، اظهار کرد: براساس آخرین آمار در سال جاری ۱۸ مورد ابتلاء به این بیماری و یک مرگ ناشی از آن داشته‌ایم؛ این درحالی است که در کل سال گذشته تنها ۱۳ مورد مبتلا به تب کریمه کنگو و دو مرگ ناشی از آن در سامانه‌ها به ثبت رسیده است.

علل افزایش موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو

وی با اشاره به این که افزایش موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو دلایل گوناگونی دارد، اظهار کرد: الان براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در کشور عراق ۲۱۲ مورد مبتلا شناسایی شده است. به نظر می‌رسد شرایطی فراهم شده باشد که انتقال ویروس مهیا باشد، مباحثی مانند عدم کنترل موارد بهداشتی هم مطرح است که درحال‌حاضر نامه‌ای به امضای وزیر محترم بهداشت رسیده و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است تا مراقبت‌های خود را افزایش دهند و از تبادل دام به‌ویژه در مناطق مرزی جلوگیری شود.

ابلاغ ویژه به دانشگاه‌ها و پایش مبادی مرزی

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، ادامه داد: همکاران مراقب بهداشتی ما در مبادی مرزی پایش‌های خود را افزایش دهند تا موارد بیماری را شناسایی کنند. اقدامات مقتضی در قالب دستورالعمل به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی در توضیح شرایط بیماری و پیش‌بینی از موارد آن در سال جاری، تصریح کرد: بنا بر روند فعلی بیماری، طی سال جاری آمار موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو نسبت به سال قبل افزایش خواهد داشت.

چگونگی انتقال تب کریمه کنگو

امیری در توصیه به مردم اظهار کرد: راه‌های انتقال بیماری به سه روش است؛ اول از طریق گزش نیش کنه که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را لِه کند. راه انتقال بعدی از طریق خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعا و احشای دام اتفاق می‌افتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشای دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسان‌ها است.

وی افزود: در صورتی که بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو به بیمارستان وارد شود، مراقبت‌های بهداشتی لازم صورت می‌گیرد تا از انتقال انسان به انسان بیماری جلوگیری کنیم. البته خوشبختانه تب کریمه کنگو مانند کرونا انتقال تنفسی ندارد و انتقال از طریق ترشحات آلوده و خون فرد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین لازم است بیمار در اتاق ایزوله نگهداری شده و هنگام مواجهه با او از تجهیزات حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و… استفاده شود.

خرید گوشت خارج از شبکه دامپزشکی ممنوع

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، افزود: موضوعی که سبب نگرانی ما می‌شود این است که متأسفانه برخی مردم اعتقاد دارند که گوشت تازه را از کنار جاده‌ها خریداری کنند که ما اکیداً توصیه می‌کیم از خرید گوشتی که خارج از شبکه دامپزشکی ذبح شده است، خودداری کنند. نکته مهم دیگر این است که اگر قرار است خودشان دامی را ذبح کنند حتماً این دام را از میادین مجاز عرضه دام تهیه کنند که تحت نظر سازمان دامپزشکی باشد و به هیچ وجه دام را در منازل، معابر و خیابان‌ها ذبح نکنند؛ زیرا این موضوع در زمینه گسترش بیماری بسیار خطرناک است. از مردم می‌خواهیم دام را به کشتارگاه ببرند تا تحت نظارت کامل ذبح صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به هیچ عنوان نباید به سرعت به مصرف برسد، اظهار کرد: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیده جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود که این فرایند باعث می‌شود، چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تاکید می‌کنیم، جگر و سایر امعاء و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شود.

توصیه اکید به حجاج

وی با اشاره به اینکه اولین گروه‌های حجاج در حال اعزام به حج هستند، درباره ذبح دام در روز عید قربان، اظهار کرد: دستورالعمل اینگونه نیست که خود حجاج کار ذبح را انجام دهند و با تأمین وجه آن، ذبح دام تحت نظارت سازمان دامپزشکی عربستان صورت می‌گیرد که این امر سبب نگرانی ما نیست اما موضوعی که بنده نیز در سفر خود شاهد بودم آن است که بعد از اینکه ذبح دام‌ها صورت می‌گیرد بخشی از گوشت‌ها به اطراف چادرهای حجاج در مِنا آورده می‌شود که ممکن است گوشت، کباب شده و به فروش برسد؛ توصیه اکید ما این است که به هیچ وجه از این گوشت‌ها خریداری و مصرف نکنند زیرا صحت و سلامت آن مورد تأیید ما نیست.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفت: از حجاج می‌خواهیم در تماس با خون و ترشحات آلوده دامی قرار نگیرند و در صورتی که دامی را دیدند که حتی به ظاهر سالم است، اما به آن نزدیک نشوند. توصیه می‌شود تا زمانی که هنوز مُحرِم نشدند از اسپری یا قلم دورکننده حشرات استفاده کنند و لباس‌های روشن، پوشیده و بلند استفاده کنند که از گزش حشرات و کنه‌ها دور باشند، در صورت مشاهده کنه به هیچ وجه آن را له نکنند و با یک پنس آن را از بدن خود جدا کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 581561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.