تاثیر مخرب خشکسالی و ریزگرد بر جنگل‌های زاگرس/تدوین سند نجات جنگل زاگرس

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بروز خشکسالی و هجوم ریزگردها خسارت جبران‌ناپذیری را به جنگل‌های زاگرس وارد کرده و سند نجات جنگل زاگرس تدوین شده است.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی، «مسعود منصور» در گردهمایی سراسری مدیران منابع طبیعی در مشهد، اظهار کرد: در طرح تداوم ۱۴ عنوان کار دانش‌بنیان مشخص و هدف‌گذاری شد و ۱۴۰۱ پروژه منابع طبیعی نیز در قالب این طرح تعریف شده است.

وی با بیان اینکه هر سال بر مبنای شعار سال رهبر معظم انقلاب اقداماتی در سازمان انجام می‌شود، افزود:، سازمان منابع طبیعی سال ۹۹ طرحی با عنوان «۹ در ۹۹» و سال گذشته طرح «۱۴۰۰*۱۴*۳» و سال جاری نیز طرح «تداوم» را طراحی و در قالب سند اقدام یک ساله به همه ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها جهت اجرا ارسال کرده است.

حل گردوغبار با دیپلماسی فعال با کشورهای همسایه

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آفات و بیماری‌های جنگل‌های زاگرس، وجود گردوغبار و پدیده بیابان‌زایی، قاچاق چوب، خشکسالی و فرسایش خاک را از مهم‌ترین چالش‌های امروز منابع طبیعی کشور برشمرد و ادامه داد: گردوغبار که بخش اعظم آن منشأ خارجی دارد باید با روش دیپلماسی فعال با کشورهای همسایه حل و فصل شود.

وی با بیان اینکه بروز خشکسالی و هجوم ریزگردها خسارت جبران‌ناپذیری را به جنگل‌های ارزشمند زاگرس وارد کرده است، تصریح کرد: در این زمینه برای نجات جنگل‌های زاگرس، ستادی به ریاست معاون اول ریاست‌جمهوری برگزار شده است.

منصور با بیان اینکه اراده قوی در دولت برای حل مشکل جنگل‌های زاگرس وجود دارد، اضافه کرد: سند نجات جنگل زاگرس اکنون تدوین شده است و معاون اول ریاست‌جمهوری، وزارت کشور را مکلف کرد با همراهی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت دفاع برنامه‌های در دست اولویت این سند را جهت اجرا مشخص کنند و منابع اعتباری قابل توجهی برای مبارزه با آفات و بیماری و غنی سازی جنگل‌های زاگرس از سوی دولت در نظر گرفته شده است.

اجرای طرح‌های آبخیزداری در جنگل‌های زاگرس برای تأمین رطوبت خاک

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری در جنگل‌های زاگرس برای تأمین رطوبت خاک را از اقدامات ضروری منابع طبیعی دانست و گفت: حل مشکل گردوغبار اقدامی چند بعدی است و کاهش بارندگی، تغییرات اقلیمی و دیپلماسی قوی در کنوانسیون بیابان‌زدایی از جمله موارد مهمی است که در دست پیگیری است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به قاچاق چوب در جنگل، ادامه داد: علاوه بر تشدید اقدامات حفاظتی و توسعه زراعت چوب، واردات چوب از سوی سازمان حفظ نباتات از کشور روسیه در دستور کار قرار گرفته تا فشار کمتری بر جنگل وارد شود.

تصویب قانون فداکار خدمت در منابع طبیعی

وی اظهار کرد: از دو سال قبل با پیگیری‌های سازمان منابع طبیعی و همکاری سازمان مدیریت بحران موضوع فداکار خدمت در قالب ماده ۲۰ قانون مدیریت بحران در دولت مطرح شد و اکنون به تصویب رسیده است.

منصور با تاکید بر آموزش همیاران طبیعت و جوامع محلی که داوطلبانه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی اقدام می‌کنند، افزود: علاوه بر قانون فداکار خدمت، سازمان منابع طبیعی براساس قراردادی که با بیمه ما منعقد کرده است، کسانی که در دفاع از منابع طبیعی مصدوم شوند یا جان خود را از دست دهند، تحت پوشش و حمایت بیمه «بی‌نام» قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: اجرای طرح‌ها و پروژه‌های منابع طبیعی اثربخشی فراوانی در زندگی مردم دارد و باید تأثیرات و کارکردهای این طرح‌ها برای افکار عمومی تبیین شود. یکی از اثرات اجرای طرح‌های آبخیزداری در عرصه‌های منابع طبیعی کاهش خسارت سیل و تقویت سفره‌های زیرزمینی است و مدیران منابع طبیعی از استاندار و نمایندگان مردم در مجلس دعوت کنند تا اقدامات منابع طبیعی را قبل از انجام و بعد آن را در حوزه استحفاظی خود شاهد باشند.

فرسایش خندقی، پدیده‌ای بسیار خطرناک

منصور با اشاره به چابهار در استان سیستان‌وبلوچستان، تصریح کرد: در منطقه دشتیاری ۲۰۴ روستا در یک پهنه قرار گرفته و اگر فرسایش خاک در کشور در هر هکتار ۱۶ میلیون تن است، در این مناطق فرسایش خاک حدود شش برابر است.

وی اضافه کرد: فرسایش خندقی که مردم محلی استان به آن «گرگرو» می‌گویند، پدیده‌ای بسیار خطرناک است و در سال ۹۹ این پدیده تنها ۳۰۰ متر مانده بود که به رودخانه متصل شود و اگر این اتفاق رخ می‌داد، مردمان زیادی باید دست به مهاجرت می‌زدند اما طی دو سال منابع طبیعی توانست با احداث ۱۰ کیلومتر دایک خاکی از مهاجرت عظیم مردم محلی جلوگیری کند.

اساس استقلال کشور امنیت غذایی و زیستی است

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور حفظ انفال و منابع طبیعی را از رسالت‌های مهم سازمان دانست و گفت: بیش از ۸۰ درصد مساحت کشور تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: امروز کلیدی‌ترین شعار کشور استقلال است و از شئون بارز استقلال، امنیت غذایی و امنیت زیستی است و برای تحقق امنیت زیستی و غذایی چهار منبع اصلی حفظ آب، خاک، هوا و پوشش گیاهی باید مورد توجه جدی قرار گیرد. همچنین در این نشست مدیران منابع طبیعی استان‌ها و ستادی، برنامه‌های اجرایی طرح تداوم در سال ۱۴۰۱ را به امضا رساندند.

کد خبر 576815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.