اهمیت «تنوع زیستی» برای زنده‌ماندن همه جانداران/لزوم اجرای کنوانسیون تنوع زیستی

هر ساله در تاریخ بیست‌ودوم ماه می «روز جهانی تنوع‌زیستی» گرامی داشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، هر ساله روز بیست‌ودوم ماه می به عنوان «روز جهانی تنوع‌زیستی» به منظور افزایش درک و آگاهی از مسائل مربوط به تنوع‌زیستی گرامی داشته می‌شود. این روز نشان‌دهنده لازم‌الاجرا شدن "کنوانسیون تنوع زیستی" است.

اهداف این کنوانسیون برطبق ماده یک آن، عبارت از حفظ تنوع‌زیستی، استفاده پایدار از گونه‌ها و سهیم‌شدن عادلانه و برابر در مزایای حاصل از کاربرد منابع ژنتیکی ازجمله از طریق دسترسی مناسب به منابع ژنتیکی و انتقال صحیح تکنولوژی‌های مربوط با درنظرگرفتن کلیه حقوق مربوط به آن منابع و تکنولوژی‌ها، همچنین از طریق تأمین مالی لازم است.

تنوع زیستی و خانه‌ای برای میلیون‌ها گونه گیاهی و جانوری

مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UN) این تصمیم را در دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی اتخاذ کرد. این روز هر ساله با شعارهای مختلفی برای ایجاد آگاهی در مورد اهمیت تنوع‌زیستی گرامی داشته می‌شود و شعار امسال این روز تحت عنوان «ما بخشی از راه حل هستیم» انتخاب شده است.

این روز برای نخستین بار توسط سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳ میلادی گرامی داشته شد. تنوع‌زیستی برای بقای همه موجودات روی زمین ضروری است و به تأمین غذا، آب و سایر منابعی که برای زندگی به آن نیاز داریم کمک می‌کند. تنوع زیستی به تنظیم آب و هوای زمین کمک می‌کند وخانه‌ای برای میلیون‌ها گونه گیاهی و جانوری فراهم می‌سازد.

دسته‌بندی انواع مختلف تنوع زیستی

به گزارش پایگاه اینترنتی نیوز دی، انواع مختلفی از تنوع‌زیستی وجود دارد که برخی از مهمترین انواع آن عبارتند از:

۱. تنوع ژنتیکی

این به معنای تنوع ژن‌ها در یک گونه است. این مورد به این خاطر مهم است که به یک گونه کمک می‌کند تا با شرایط متغیر سازگار شود.

۲. تنوع گونه‌ای

به معنای تنوع گونه‌های مختلف در یک اکوسیستم است. این مورد به حفظ تعادل یک اکوسیستم کمک می‌کند.

۳. تنوع اکوسیستم

این مورد به معنای تنوع اکوسیستم‌های مختلف روی زمین است و به حفظ تنوع زیستی کلی سیاره کمک می‌کند.

۴. تنوع چشم‌انداز

این تنوع مناظر مختلف روی زمین است و به ایجاد زیستگاه‌های متنوع برای بقای گونه‌های مختلف گیاهان و جانوران کمک می‌کند.

۵. تنوع فرهنگی انسانی

به معنای تنوع فرهنگ‌ها در درون بشریت است. این مورد به ما کمک می‌کند تا انواع روش‌هایی را که مردم بر اساس آنها در سراسر جهان زندگی می‌کنند، درک و قدردانی کنیم.

به گزارش ایمنا، تنوع‌زیستی به تنوع و گوناگونی در موجودات زنده اطلاق می‌شود به طوری که هرچند تنوع و گوناگونی یک اکوسیستم بیشتر باشد، آن اکوسیستم پایداری و تولید بیشتری خواهد داشت. حفاظت از تنوع‌زیستی گونه‌ها، سبب پایداری اکوسیستم و محیط‌زیست می‌شود. بررسی ابعاد مختلف تنوع‌زیستی و ارزش‌های اقتصادی و اجتماعی آن، ما را به این نتیجه می‌رساند که تنوع‌زیستی یکی از ابزارهای مهم توسعه پایدار در سطح ملی و جهانی است که نه‌تنها حفاظت و بلکه توسعه و گسترش آن امری ضروری به شمار می‌آید.

کد خبر 576802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.