۷۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شد

معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، توزیع و انتقال نیروی برق گفت: امسال در بخش کنترل‌پذیری مشترکان به‌خصوص مشترکان صنعتی، اداری، کشاورزی و مشترکان پُرمصرف، ۷۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شده است تا مصارف خارج از عرف کنترل شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری شرکت تولید، توزیع و انتقال نیروی برق (توانیر)، «محمد اله داد» اظهار کرد: امید است با کمک مردم بتوان تعادل مناسبی میان تولید و مصرف برقرار کرد.

وی ادامه داد: تولید برق هزینه بر و زمان‌بر است با این وجود همکاران ما در صنعت برق در خصوص ایجاد نیروگاه و تعمیرات دوره‌ای اقدام لازم را انجام می‌دهند به‌طوری‌که تا پایان اردیبهشت تعمیرات نیروگاه‌های برق به پایان خواهد رسید. در بخش مصرف نیازمند همکاری مشترکان هستیم.

معاون هماهنگی توانیر با بیان اینکه طرح برق امید ادامه دارد، گفت: مشترکانی که میزان مصرف آنها کمتر از الگوی مصرف باشد و همچنین افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی، از تخفیف و بخشودگی طرح امید بهره‌مند خواهند شد.

اله داد خاطرنشان کرد: مجموع عوامل متعددی در خصوص مدیریت مصرف وجود دارد، طبعاً استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف می‌تواند سهمی در کاهش مصرف داشته باشد، در بخش لوازم‌خانگی دامنه وسیعی از لوازم با میزان مصرف متفاوت داریم، اما در این بخش میزان مصرف یخچال‌ها فریزر و کولرهای گازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما با استفاده از سایر لوازم برقی مانند ماشین لباسشویی و ماشین ظرف‌شویی در ساعات خارج از اوج بار نسبت به مدیریت بار اقدام کرد.

به گفته وی، اهمیت این اقدام‌ها در فصل گرما به دلیل افزایش مصرف بسیار بالاست به طوری که می‌توان با خاموش کردن لامپ اتاق‌هایی که استفاده نمی‌شود، خاموش کردن تلویزیون در زمانی که مشغول استفاده از موبایل هستیم و یا استفاده از سایر وسایل در نیمه شب یا ابتدای صبح، در کاهش مصرف برق نقش بسزایی ایفاد کرد.

معاون هماهنگی توانیر گفت: با استقرار دولت سیزدهم تأمین پایدار برق در اولویت قرار گرفت به طوری که وزیر نیرو در ابتدای سال با برگزاری جلسه و ایجاد هماهنگی به دنبال تأمین برق مشترکان بودند اما باید بپذیریم که رشد مصرف برق در کشور متعارف نیست و به طور میانگین سالانه با رشد ۵ درصدی مصرف برق روبرو هستیم که این موضوع به دلیل قیمت پایین و قراردادن برق به‌عنوان کالای حمایتی است.

اله داد افزود: برق در مساجد، مدارس مصارف و معابر تقریباً رایگان و کمترین نرخ نیز مربوط به کشاورزی است که این نظام قیمت‌گذاری باعث افزایش مصرف شده است و طبعاً مسئولیت ما را در بخش تولید افزایش خواهد داد، در شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع اقدام‌های مناسبی برای کاهش ضریب ریسک برق صورت‌گرفته به‌طوری‌که روز گذشته در قم نیروهای سیم بان مسابقه مهارتی داشتند و برنامه بعدی در اهواز است برای حفظ آمادگی نیروهای زبده صنعت برق برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: به طور متعارف بحث جابه‌جایی بار در همه کشورها مطرح است و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست که برای تأمین برق در ساعاتی از روز اقدام به ساخت نیروگاه کنیم.

معاون هماهنگی توانیر خاطرنشان کرد: ساخت یک وات نیروگاه یک دلار هزینه دارد بنابراین در قالب تفاهم‌نامه‌ای با بخش صنایع و کشاورزی اقدام به جابه‌جایی بار خواهیم کرد و مشوق‌هایی به صنایع به‌منظور موکول کردن تعمیرات و تعطیلات در فصول گرم اعمال شده است.

اله داد افزود: سرمایه‌گذاری برای تولید پرهزینه و زمان‌بر است این جابه‌جایی بار برای جلوگیری از این هزینه کرد صورت خواهد گرفت.

کد خبر 573931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.