تأمین مالی از چرخه بازار سرمایه؛ راهی بدون تورم و افزایش نقدینگی

رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: محدودیت منابع بانکی علاوه بر اینکه ترمزی در مسیر تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ است، موجب ایجاد تورم و افزایش نقدینگی در کشور می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاران و مسئولان باید از فرصت بازار سرمایه برای تأمین مالی استفاده بهتر و بیشتری کنند.

به گزارش ایمنا و به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، «محمود بهمنی» با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی دولت در حوزه بازار سرمایه اظهار کرد: طبق تجربیات به دست آمده به هیچ عنوان نباید دخالتی در معاملات بورس صورت گیرد؛ بلکه بهتر است اجازه داده شود تا این بازار، براساس مکانیزم‌های تعیین شده عمل کند و راه خود را در پیش بگیرد.

وی افزود: سیاست بورس این است که عرضه و تقاضا تعیین کننده معاملات این بازار باشد و در این زمان، می‌توان شاهد روندی معقول در تمام معاملات بازار سرمایه باشیم.

رئیس بانک مرکزی در دولت دهم با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد دخالتی در معاملات بورس صورت گیرد و از طریق برخی رفتارها آدرس اشتباه به بازار سرمایه داده شود، به طور حتم شاهد به خطر افتادن سرمایه‌های مردم در بازار سهام خواهیم بود، خاطرنشان کرد: به دنبال چنین اتفاقی، عده‌ای متحمل زیان‌های سنگین می‌شوند و به مراتب زمینه کاهش تمایل مردم برای سرمایه‌گذاری در بورس و کاهش ورود نقدینگی به این بازار فراهم می‌شود.

بهمنی با اعتقاد بر اینکه دخالت دولت در بازار سرمایه از جمله اشتباهات محض است که بارها شاهد تبعات منفی آن در بازار سرمایه و نیز اقتصاد کشور بوده‌ایم، گفت: به هیچ عنوان نباید شاهد ورود دولت و نیز تصمیم‌گیری مسئولان در حوزه معاملات بازار سرمایه باشیم.

وی در دولت دهم، با بیان اینکه سیاست‌ها در معاملات بازار سرمایه باید به گونه‌ای باشد که امکان دخالت در معاملات این بازار وجود نداشته باشد، افزود: باید اجازه داده شود تا این بازار براساس مکانیزم‌های خود عمل کند تا بتواند حالتی از تعادل را به خود بگیرد.

به گفته رئیس بانک مرکزی در دولت دهم، سیاست‌های اعمال شده در بورس باید مورد مدیریت قرار بگیرد و به طور حتم تصمیمات اتخاذ شده برای بازار سرمایه متناسب با شرایط اقتصادی باشد.

بهمنی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نباید تصمیم‌گیری‌ها بر این اساس باشد که به طور کامل به بازار پول بی‌توجهی شود و بازار سرمایه مورد توجه شدید مسئولان قرار گیرد، گفت: باید اقدامی صورت گیرد که استفاده از این بازارها به صورت متعادل باشد تا از این طریق ضربه‌ای به اقتصاد کشور وارد نشود.

وی اقتصاد کشور را بانک‌محور دانست و افزود: اکنون همه فشارها روی سیستم بانکی است و چنین تفکری وجود دارد که سیستم بانکی باید تأمین کننده همه نیازهای کشور باشد؛ در صورتی که چنین تفکری اشتباه است و باید اقدامات لازم در زمینه رفع این نوع نگاه صورت بگیرد.

رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به محدودیت منابع در بانک‌ها گفت: با توجه به چنین مسئله‌ای اگر قرار باشد بانک‌ها بیشتر از منابع موجود تأمین نیاز کنند، به مرور شاهد بالا رفتن میزان نقدینگی در کشور و نیز افزایش تورم در اقتصاد کشور خواهیم بود؛ بنابراین باید استفاده درست و بجا از بازار پول و بازار سرمایه در تأمین مالی مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

بهمنی خاطرنشان کرد: تسهیلات تکلیفی باید در حد و توان بانک‌ها باشد؛ در غیر این صورت بانک‌ها به بانک مرکزی بدهکار خواهند شد که بدهی دولت و شرکت‌های دولتی به بانک‌ها و بانک مرکزی خود نیز باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام‌گسیخته می‌شود.

وی تاکید کرد: سیاست پولی و بانکی باید هماهنگ با یکدیگر باشند تا بتوان اقدامات مدنظر را به بهترین نحو انجام دهیم.

کد خبر 573515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.