خدمات درمان ناباروری باید به نفع مردم اصلاح شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خدمات درمان ناباروری باید به نفع مردم اصلاح شود و این وضعیت با نظارت بیشتر بر عملکرد این مراکز و کمک بیمه‌ها در پوشش بیشتر خدمات، اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بهرام عین‌اللهی در ششمین جلسه قرارگاه عملیاتی حمایت از سلامت خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه خدمات درمان ناباروری باید به نفع مردم اصلاح شود و این وضعیت با نظارت بیشتر بر عملکرد این مراکز و کمک بیمه‌ها در پوشش بیشتر خدمات اصلاح شود، اظهار کرد: خدمات ناباروری در راستای رضایت مردم نیست و باید مطابق ماده ۴۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه در دیدارهای مردمی افراد زیادی از هزینه‌های درمان ناباروری گلایه می‌کنند، افزود: برخی از این مراکز با ارجاع بیماران به بخش خصوصی به مرکز تقاضای القایی یا درآمدزایی بدل شده‌اند که موجب افزایش هزینه‌های درمان ناباروری برای مردم شده است. اگر خدمات یک مرکز کامل باشد، ارجاع بیمار به بیرون تخلف است.

علت ارجاع به بخش خصوصی باید مشخص باشد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: معاونت درمان با نظارت بیشتر بر عملکرد این مراکز و ابلاغ بخشنامه لازم به آنها از ارجاعات غیرضروری جلوگیری و اعلام کند در صورت ارجاع دلایل آن باید مشخص شود. از اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات نیز برای نظارت بر این موارد کمک بگیرید. نمی‌خواهیم خدمات درمان ناباروری را دولتی کنیم اما ارجاعات باید حساب داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه ارجاع بیمار به خارج از مراکز درمانی دولتی باید دلیل قابل قبولی داشته باشد، تصریح کرد: ارجاع غیرضروری بیمار نه تنها برای نازایی بلکه برای همه موارد قابل قبول نیست و برای درمان ناباروری به دلیل هزینه‌های بالا، باید به صورت ویژه نظارت شود.

عین‌اللهی با اشاره به بودجه‌های اختصاص یافته برای پوشش بیمه‌ای درمان ناباروری، اضافه کرد: طی سال جاری بیمه‌ها باید هزینه‌های درمان ناباروری را خوب پوشش دهند و اگر در این راستا مشکلی وجود دارد اعلام کنند تا قرارگاه درخصوص آن تصمیم مقتضی را اتخاذ کند.

ضرورت استفاده از داروهای داخلی با کیفیت

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از داروهای داخلی با کیفیت برای درمان ناباروری، گفت: گاهی برای درمان بیماری‌ها از داروهای خارجی استفاده می‌شود و تا زمانی که داروی مشابه داخلی و باکیفیت آن وجود دارد در همه زمینه‌ها از جمله درمان ناباروری اولویت داروی خارجی نیست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در برخی موارد داروی خارجی ارزان‌تر از داروی داخلی است که می‌توان این موارد را در کمیته تخصصی مربوطه مورد ارزیابی قرار داد و در قرارگاه درخصوص آن تصمیم گرفت اما سازمان غذا و دارو با هماهنگی بیمه‌ها، مادامی که داروی با کیفیت داخلی برای درمان یک بیماری از جمله نازایی وجود دارد، استفاده نکردن از داروی خارجی را الزام‌آور می‌کنند.

تخصیص سهمیه فلوشیپ نازایی برای مناطق مورد نیاز

وی درخصوص تأمین فلوشیپ نازایی برای سطح سه مراکز درمان ناباروری، معاونت‌های آموزش و درمان را ملزم کرد که در جهت تخصیص سهمیه برای تأمین فلوشیپ در مناطق مورد نیاز به صورت بومی‌گزینی، تصمیم‌سازی کنند و افزود: معاونت آموزش می‌تواند هزینه تربیت فلوشیپ نازایی را با توجه به ضرورت جذب متقاضیان در مناطق مورد نیاز معاونت درمان رایگان اعلام کند و در قبال آن از فارغ‌التحصیلان تعهد خدمت بگیرد.

عین‌اللهی ادامه داد: همین روش برای اورولوژی و جراحی پیوند کلیه انجام شد و نیازهای بخش پیوند کلیه با تربیت فلوشیپ مورد نیاز برای هر منطقه در کشور، به خوبی برطرف شد.

وی با تاکید بر اجرای ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات با همکاری سایر معاونت‌ها از جمله معاونت بهداشت در نهایت طی مدت سه ماه سامانه جامع ثبت اطلاعات را راه‌اندازی کند.

پرداخت هزینه داروهای مورد نیاز در درمان ناباروری به زوجین نابارور

به گزارش ایمنا، هزینه داروهای مورد نیاز در درمان ناباروری از سال ۱۳۹۲ بر اساس تفاهم‌نامه مابین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی سازمان تأمین اجتماعی به زوجین نابارور پرداخت شده است. سازمان تأمین اجتماعی همواره خدمات پاراکلینیکی و تشخیصی مانند سونوگرافی، هیستروسکوپی، هیستروگرافی، لاپاراسکوپی های تشخیصی، توبوپلاستی و آزمایشات تشخیص طبی و هورمونی را به زوجین نابارور ارائه می‌کرده است.

کد خبر 572143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.