تولید محصولات کشاورزی کشور باید رشد کند

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: تولید متنوع محصولات کشاورزی در کشور و به ویژه خوزستان، با توجه به تضعیف احتمالی امنیت غذایی دنیا در آینده، باید در مسیر رشد حرکت کند.

به گزارش ایمنا، محسن رضایی روز جمعه در حاشیه نشست بررسی مشکلات شهرستان لالی و اندیکا، اظهار کرد: همزمان با جنگ روسیه و اوکراین، موضوع امنیت غذایی در دنیا تحت تأثیر قرار گرفت و پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که سال‌های آینده، موضوع کمبود مواد غذایی در دنیا به شکل گسترده‌ای احساس شود.

وی ادامه‌داد: دولت چین در دو سال گذشته، برای خرید و انبار محصولات غذایی به ویژه ذرت و گندم فعالیت زیادی داشته است و این موضوع تا پیش از شروع جنگ روسیه و اوکراین، برای کارشناسان اقتصادی سوالاتی را به وجود آورده بود.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: همزمان با آغاز جنگ روسیه و اوکراین، هدف دولت چین از این اقدام (خرید و انبار محصولات کشاورزی) مشخص شد.

رضایی با بیان اینکه در ۱۰ سال آینده موضوع غذا به یک اولویت جدی برای همه دنیا محسوب می‌شود ادامه داد: در این راستا، رشد تولید محصولات کشاورزی در مناطق مختلف و مستعد به ویژه استان خوزستان باید به عنوان یک اولویت مورد توجه قرار گیرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه بهره‌وری در فعالیت‌های کشاورزی موضوعی است که باید برای آن توسط کارشناسان این حوزه، برنامه‌ریزی شود افزود: کشاورزی که مدرن نباشد، نمی‌تواند از رشد کافی در تولید محصول برخوردار شود.

وی اضافه‌کرد: در قطب‌های کشاورزی در ایران و به ویژه خوزستان از جمله اندیکا، لالی، ایذه و …، باید صنایع تبدیلی و فرآوری محصول ایجاد شود.

رضایی گفت: ایجاد اینگونه صنایع علاوه بر تکمیل زنجیره ارزش تولید، باعث جلوگیری از مهاجرت جوانان جویای کار و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار در منطقه خواهد شد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: شهرستان‌های لالی و اندیکا ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامداری دارند اما به دلیل خلاء موجود در زمینه به‌کارگیری از روش‌های مدرن، شاهد فعالیت سنتی و مهاجرت جوانان جویای کار به مناطق صنعتی مانند عسلویه هستیم.

وی به فعالیت پتروشیمی مسجدسلیمان در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: این صنعت در حال تولید محصولات خام است، درصورتی که با ایجاد صنایع پایین دست آن، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده در تولید محصولات دیگر، فرصت‌های پایدار شغلی مناسبی به وجود می‌آید.

رضایی اضافه‌کرد: دولت برای ایجاد اینگونه واحدهای پایین دستی، در دو سال آینده برنامه‌ریزی مدونی دارد.

رضایی همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگو به ضرورت برنامه‌ریزی اجرایی برای توسعه شهرستان‌های اندیکا و لالی در سال ۱۴۰۱ و همچنین برنامه‌ای کاربردی در طول سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ تاکید کرد و گفت: این برنامه‌ریزی‌ها، ظرفیت‌های اقتصادی این شهرستان‌ها را شناسایی خواهند کرد.

وی افزود: سرمایه گذاران برای انجام فعالیت اقتصادی در منطقه از مشوق‌هایی برخوردار می‌شوند که می‌تواند به توسعه این شهرستان‌ها شتاب بیشتری دهد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور به سرعت عمل دستگاه‌های اجرایی برای رسیدگی به امور کشور و انتظارات مردم تاکید کرد و گفت: متأسفانه مدت زمان رسیدگی به امور کشور متناسب با انتظارات مردم نیست و این فاصله زمانی باید با تلاش دولت از شتاب بیشتری برخوردار شود.

رضایی اضافه‌کرد: نباید اجازه داد که بیش از این بین انتظارات مردم و رسیدگی به امور شکاف ایجاد شود. یکی از مهمترین سیاست‌های دولت، پاسخ مثبت به انتظارات به حق مردم است و باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور روز چهارشنبه هفته گذشته وارد خوزستان شد و در این مدت از چند پروژه اقتصادی، و نیز مناطق زلزله‌زده اندیکا دیدن کرد. وی همچنین در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع خوزستان حضور یافت.

منبع: ایرنا

کد خبر 565328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.