مشارکت شرکت‌های ایرانی در برخی پروژه‌های صنعت آب و برق تاجیکستان

وزیر نیروی ایران و وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان، به عنوان روسای کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور در خصوص موضوعات مهم همکاری دو طرف دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، علی‌اکبر محرابیان در پایان دیدار و گفت‌وگوی خود با "دلیر جمعه" با اشاره به روابط دو کشور اظهار کرد: در راستای توسعه همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه و همسایه، رئیس جمهور ایران نخستین سفر خود را پس از استقرار دولت سیزدهم به کشور تاجیکستان انجام داد که در این سفر علاوه بر شرکت در اجلاس دو جانبه و شانگهای، اسناد خوبی میان دو کشور به امضا رسید.

وزیر نیرو با اشاره به تاکید رؤسای جمهور هر دو کشور برای توسعه روابط به‌ویژه در زمینه‌های اقتصادی، تصریح کرد: با مرور آمار صادرات ایران به تاجیکستان در سال‌جاری، شاهد رشدی با شیب مناسب در این زمینه هستیم.

رئیس کمیسیون همکاری‌های مشترک ایران و تاجیکستان با بیان اینکه زمینه‌های همکاری بین دو کشور، فراوان است، خاطرنشان کرد: در صدور خدمات فنی مهندسی طی سال جاری، حضور شرکت‌های ایرانی در برخی از پروژه‌های کشور تاجیکستان و مشارکت در پروژه ساخت نیروگاه برق‌آبی نمونه‌ای از این همکاری‌ها است.

محرابیان با اشاره به همکاری‌های مناسب دو کشور در حوزه‌های مختلف ترانزیت کالا و حوزه‌های دیگر، اظهار امیدواری کرد: با پتانسیل و ظرفیتی که در دو کشور وجود دارد، بتوانیم با تأکیدات رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان، این نوع همکاری‌ها را تداوم بخشیم.

ظرفیت‌های آبی تاجیکستان مناسب برای تولید برق

در ادامه وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم همکاری بین ایران و تاجیکستان موضوع انرژی است، اظهار کرد: در راستای تولید برق، تاجیکستان دارای ذخیره‌های آبی مناسبی است که فرصت تولید برق را ایجاد می‌کند.

دلیر جمعه با اشاره به پروژه مشترک ساخت نیروگاه برق آبی سنگ توده، گفت: این پروژه چهارمین و بزرگترین پروژه در تاجیکستان است که هم‌اکنون در حال فعالیت است. جمهوری تاجیکستان بسیار خوشحال است که بزرگترین پروژه نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت تولید ۳۷۰۰ مگاوات را با مهندسان شرکت‌های ایرانی انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه در سال‌های نزدیک برنامه استفاده از خدمات فنی مهندسی ایران در زمینه‌های مختلف از جمله برق‌آبی و نفت را داریم، افزود: برنامه داریم با بهره‌مندی از منابع مختلف مانند نیروی خورشیدی و بادی بیش از ۷۰۰ مگاوات نیروگاه اجرا کنیم.

کد خبر 559110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.