آیا چاقی احتمال ابتلا به کرونای شدید را بیشتر می‌کند؟

افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم بیشتر مستعد ابتلا به کووید ۱۹ شدید و مرگ و میر ناشی از آن هستند.

به گزارش ایمنا، باید توجه کرد که وضعیت وزنی افراد هم یکی از عواملی است که در ریسک ابتلاء به کرونا دخیل است. افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم، بیشتر مستعد ابتلاء به کووید ۱۹ شدید و مرگ‌ومیر ناشی از آن هستند.

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهمی است که سطح پاسخ ایمنی را تعیین می‌کند و تغذیه خوب در حمایت از پاسخ ایمنی مهم است. ایمنی ممکن است در افراد مسن، به ویژه در افرادی که ضعیف هستند و در افرادی که مبتلا به چاقی هستند، در افرادی که سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی دارند، مختل شود. اختلالات ایمنی مرتبط با سوءتغذیه، حساسیت به عفونت را افزایش می‌دهد و به عفونت‌ها اجازه می‌دهد تا شدیدتر و حتی کشنده شوند. تغذیه خوب همچنین در ترویج باکتری‌های مفید متنوع روده، مهم است که به نوبه خود از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کند.

باید توجه داشت بیماری‌های غیر واگیر (NCD) حدود ۷۰ درصد از کل مرگ و میرها را در سراسر جهان تشکیل می‌دهند. حال کرونا بر توانایی مقابله با بیماری‌های غیرواگیر به دلیل اختلالاتی که در خدمات بهداشتی در کشورهای سراسر جهان ایجاد کرده، تأثیر گذاشته است.

باید توجه کرد که تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و برعکس، فقدان یک رژیم غذایی سالم می‌تواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی شود و فرد را مستعد ابتلاء به عفونت‌ها کند. با این حال، می‌توان با اصلاح الگوی غذایی سیستم ایمنی را تقویت کرد. راهنمای الزامات سلامت مرتبط با سیستم ایمنی، ویتامین‌ها و عناصر کمیاب خاصی مانند روی، آهن، سلنیوم و مس را برای نقش آن‌ها در عملکرد سیستم ایمنی شناسایی کرده است.

بررسی ریزمغذی‌ها و تأثیر آن‌ها بر سیستم ایمنی، نقش ویتامین‌های C و D و روی را در تقویت حمایت ایمنی و کاهش خطر عفونت‌ها نشان می‌دهد. بنابراین، مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای حمایت از سیستم ایمنی و مقابله با عوامل بیماری زا عاقلانه است.

تغذیه نامناسب، مقادیر کافی از مواد مغذی مورد نیاز سیستم ایمنی را برای عملکرد خوب فراهم نمی‌کند و این امر به افزایش حساسیت به عفونت و ناتوانی در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌های وارد شده به بدن، منجر می‌شود. در این رابطه نقش ریزمغذی‌ها در حمایت از سیستم ایمنی به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات بسیاری ثابت کرده‌اند ریز مغذی‌های متعدد نقش حیاتی در حمایت از پاسخ ایمنی دارند.

نقش ویتامین‌های مختلف همچون A، C و D و مواد معدنی همچون روی، مس و آهن به خوبی بررسی شده است و نشان می‌دهد که کمبود چندین مورد از این ریزمغذی‌ها بسیاری از جنبه‌های ایمنی ذاتی و اکتسابی را مختل می‌کند و حساسیت ابتلاء به عفونت‌ها را افزایش می‌دهد.

به عنوان مثال نتایج چندین مطالعه نشان داده است که پایین بودن سطح ویتامین D خطر ابتلاء به SARS-CoV-۲ و افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان با COVID-۱۹ و حتی مرگ را افزایش می‌دهد. در خصوص عنصر روی نیز این عنصر از فعالیت بسیاری از سلول‌های سیستم ایمنی پشتیبانی می‌کند، به کنترل استرس اکسیداتیو و التهاب کمک می‌کند و دارای اثرات ضد ویروسی از جمله مهار تکثیر کروناویروس‌ها است. از منابع مهم روی می‌توان به انواع گوشت، حبوبات و مغز دانه اشاره کرد.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، باید توجه داشت وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلاء به کرونا دخیل است. افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم بیشتر مستعد ابتلاء به کووید ۱۹ شدید و مرگ‌ومیر ناشی از آن هستند.

به عنوان مثال، یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز اخیراً منتشر شده از ۲۲ مطالعه از هفت کشور در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا گزارش داد که چاقی با افزایش شانس سه برابری احتمال بروز علائم شدید COVID-۱۹ مرتبط است. همچنین نیاز به بستری شدن در افراد چاق ۱.۶ برابر، بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه ۱.۳ برابر، تحت تهویه مکانیکی تهاجمی ۱.۷ برابر و ابتلاء به سندرم دیسترس تنفسی حاد ۲.۸ برابر در مقایسه با بیماران با وزن طبیعی است.

به گزارش ایمنا، چاقی ممکن است یک نگرانی اصلی برای سلامتی افراد باشد، زیرا نه تنها پاسخ ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و به عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش سطح التهاب در بدن می‌شود و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. افراد چاقی که از بیماری‌های عروق کرونر، دیابت، بیماری مزمن انسدادی ریه و آسم رنج می‌برند بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ قرار می‌گیرند.
با وجود اینکه چاقی خطرات زیادی برای سلامتی افراد به همراه دارد اما یک عامل خطر قابل تغییر است و افراد می‌توانند با کاهش وزن خود خطر ابتلاء به بیماری‌هایی مانند کووید -۱۹ را کاهش دهند. بنابراین توصیه شده است که روزانه بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ورزش کنند، از مصرف غذاهای بسته‌بندی و فرآوری شده دوری کنند، مصرف غذاهای ناسالم را محدود کنند، فیبر و پروتئین را بیشتر در وعده‌های غذایی خود جای دهند، میزان مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند، خواب کافی داشته و استرس نیز نداشته باشند.
کد خبر 557756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.