آنچه در جلسه ۲۴ شورای شهر بندرعباس گذشت

بیست و چهارمین جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس با دستور کار هم‌اندیشی شورای شهر و شهرداری با اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان، با حضور «آرش رضایی» مدیر کل این اداره، «مهدی نوبانی» شهردار بندرعباس و اعضای شورای شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فاطمه جراره، رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با تاکید بر اینکه طرح تفصیلی موجب پیشرفت محلات و رفع مشکلات بندرعباس می‌شود، اظهار کرد: با تصویب طرح تفصیلی می‌توانیم برنامه‌ریزی‌های بهتری برای آینده شهر بندرعباس داشته باشیم.

وی افزود: همکاری و همراهی دستگاه‌های مختلف در بحث بارندگی اثرات خوبی داشته و جا دارد از همکاری تمام دستگاه‌ها قدردانی کنیم، قطعاً یکی از معضلاتی که همیشه در مورد آن صحبت می‌کنیم نبود مدیریت یکپارچه شهری است و این مسئله نیز باید برطرف شود.

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: موضوع آسفالت‌های شهر بندرعباس تجربیات زیادی داشت و نشان می‌دهد در گذشته نظارت خوبی روی این پروژه‌ها انجام نمی‌گرفته که لازم است شهرداری بندرعباس نظارت در این حوزه‌ها را افزایش دهد.

وی با اشاره به موضوع تحقیق و تفحص از حوزه منابع انسانی شهرداری بندرعباس، گفت: به همکاران در این رابطه تذکر می‌دهم که بحث تحقیق و تفحص از موضوعاتی است که باید از چهارچوب قانونی آن طی شود تا به تحقیق و تفحص برسد.

جراره ادامه داد: نظارت یکی از وظایف کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی است، در یک تا دو مورد کمیسیون تحقیق و تفحص را انجام داده، اما خروجی نداشته است.

وی تاکید کرد: اگر قول تحقیق و تفحص می‌دهیم ابتدا باید پرونده‌های موجود در کمیسیون به نتیجه برسد، سپس پرونده‌های جدید آغاز شود؛ از کمیسیون نظارت درخواست داریم ابتدا گزارشی از تحقیق و تفحص‌های قبلی ارائه دهد، سپس پرونده‌های جدید را با طی مراحل قانونی و کسب اطلاعات لازم از شهرداری بررسی کنند و اگر قانع نشدند، موضوع تحقیق و تفحص را داشته باشند.

مطالبات اعضای شورا از مسکن و شهرسازی

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد عامری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: طبیعی است وظیفه دولت ایجاد رفاه برای مردم است و کار بزرگی که ریاست جمهور در شرف انجامش است بحث نهضت ملی مسکن است اما قطعاً توسعه شهرک علوی محسناتی دارد اما دوری مسافت بین شهرک علوی و بندرعباس مشکلاتی ایجاد کرده و سرعت ثبت نام شهروندان بندرعباسی در این طرح را پایین آورده است.

سید محمدرضا موسوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این نشست اظهار کرد: ما در برخی از محلات ساکنین ۷۰ ساله داریم اما بر مبنای قانون ۱۳۴۲ آن‌ها را متصرف می‌دانیم و در بحث حریم ۶۰ متری اداراتی در این حریم داریم که در چشم مردم این حس را القا می‌کنند که بین مردم و دستگاه‌های دولتی در اجرای قانون تبعیض وجود دارد.

موسوی بیان کرد: پارک‌ها در شهر بندرعباس بیشتر کارکرد پدافندی در حین بحران دارند اما اکثر پارک‌ها سند مالکیت به نام شهرداری ندارند و در این خصوص نیز خواستار مساعدت راه و شهرسازی برای سند دار کردن پارک‌ها هستیم.

فریده عامری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این نشست خواستار تخصیص زمینی برای پارک بانوان در شهرک پیامبر اعظم (ص) و تعیین تکلیف پایانه حمل و نقل و همچنین تخصیص زمینی برای احداث پارک آب و آتش در بندرعباس شد.

لزوم اجرای مصوبه مغفول مانده دولت

مهدی نوبانی شهردار بندرعباس با اشاره به اینکه ۴۳ درصد از مساحت شهر بندرعباس بافت فرسوده تشکیل می‌دهد، بیان کرد: در سال ۱۳۸۸ مصوبه‌ای در جهت احیا، نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهر بندرعباس تصویب شد. هیأت دولت ۳۵۰ هکتار زمین در شمال شهر بندرعباس جهت اجرا این طرح را در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن قرار داد تا با نظر مسئولان استانی جهت جبران مشکلات و بهسازی بافت‌های فرسوده انجام شود که این مهم محقق نشد تا اینکه این زمین‌ها به شرکت بازآفرینی شهری واگذار شد و هیچ عایدی از محل اراضی فوق به این منظور صورت نگرفته است.

شهردار بندرعباس با اشاره به اینکه در زمان بارندگی، سیل، زلزله و… به این محلات بیشترین آسیب وارد می‌شود، تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم جهت جلوگیری از هرگونه خسارات مالی و جانی و مخاطره برای شهروندان ساکن در بافت‌های فرسوده و تسریع در بهسازی این بافت، این ۳۵۰ هکتار در اختیار شهرداری قرار گیرد.

نوبانی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ۵۰ هکتار زمین که برای احداث بوستان در شهر بندرعباس تخصیص داده شده هر چه زودتر به شهرداری واگذار شود تا بوستان و فضای تفرجگاهی ایجاد شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سند مالکیت آرامستان، سازمان پسماند، کارخانه آسفالت و املاک تحت تصرف شهرداری و پایانه مسافری قدیم هر چه زودتر به شهرداری بندرعباس واگذار شود، افزود: با همکاری و تعامل بین شهرداری و راه و شهرسازی بعنوان بازوان اصلی اجرای شهر، مشکلات و معضلات شهروندان کاهش می‌دهد.

بلند مرتبه‌سازی طی چند ماه آینده در بندرعباس عملیاتی می‌شود

آرش رضایی مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان نیز در این جلسه گفت: نگاه ما به شهرسازی نگاه تأثیرگذاری چه برای امروز و چه برای آینده است؛ با همکاری و ایثاری که همکاران در شهرداری داشتند برون رفتی را برای شهر بندرعباس در ساحل شرقی تعریف کردیم که در آینده باید قدردان این اقدامات باشیم.

وی افزود: در حوزه بافت‌های ناکارآمد در یکی دو سال فعالیت‌های خوبی داشتیم و جا دارد از شهرداری بندرعباس برای همراهی در بافت فرسوده به ویژه در محله چاهستانی‌ها با همه انتقاداتی که به طرح‌های اجرا شده در این محله وجود دارد تشکر کنیم.

رضایی عنوان کرد: در بحث طرح تفصیلی مشکلات و محدودیت‌های زیادی در جلسات فنی داشتیم. بالاخره توانستیم این طرح را به جایی برسانیم، علی رغم اینکه در شورای عالی مغایرت‌هایی را داشت دوباره از آن دفاع کردیم.

وی با بیان اینکه طرح تفصیلی دچار معایب و مشکلاتی است، گفت: در هر حال این طرح را به عنوان سر لوحه کار بپذیریم. نقدهایی که به طرح تفصیلی وارد است می‌پذیریم اما قانون بد بهتر از بی‌قانونی است، قطعاً طرح تفصیلی عالی را نداریم اما با حداقل می‌توانیم بگوییم شهر ما نقشه دارد.

به گفته رضایی، موضوع بلند مرتبه‌سازی در حوزه شهرسازی ظرف چند ماه آینده عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان مطرح کرد: حریم ۶۰ متر دغدغه اصلی ما است. نوار ساحلی ما با ارزش ملکی مطابقت دارد با بهترین نقاطی که در شهر تهران است. از منظر اجتماعی و شهرسازی این خواسته باید به جد دنبال شود. خیلی سخت است کسانی که این خط را مصوب می‌کنند راضی کنیم که مردم ما در چه شرایطی زندگی می‌کنند. اعضای شورای عالی در این رابطه توجیه نشده‌اند. نیاز است نمایندگان مجلس و اعضای شورا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان در واکنش به مطالبات شهردار بندرعباس، خاطرنشان‌کرد: از فردا شهرداری می‌تواند کارشان را در زمین ۵۰ هکتاری برای احداث پارک شروع کند. مشکلی از این بابت وجود ندارد.

کد خبر 551442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.